Rămâi conectat

Ştirea zilei

Licitaţia pentru modernizarea unui drum dintr-o comună din Alba, reluată pentru a 5-a oară!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Licitaţia pentru modernizarea unui drum comunal din Sohodol, reluată pentru a 5-a oară! Valoarea prea mică și incapacitatea financiară a administrațiilor locale țin constructorii de-o parte

Administrația locală din Sohodol încearcă de peste 1 an și jumătate să găsească un constructor care să preia contractul de modernizare a drumului comunal DC 121 Sicoiești – Luminești, proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Prima procedură de licitație a fost lansată în ianuarie 2018 iar de atunci au mai avut loc încă 3 tentative eșuate. În 25 iulie Primăria Sohodol s-a decis să mai facă o încercare, lansând a cincea licitație pentru obiectivul amintit. De data aceasta valoarea contractului a fost suplimentată cu 300.000 de lei, de la 2.505.558 de lei la 2.800.000 de lei, fără TVA.

Tocmai subevaluarea costurilor lucrărilor pare să fie principalul motiv pentru care foarte multe licitații lansate de administrații locale rămân pe ”raftul” SICAP fără să fie dorite de nicio firmă de construcții. În general este vorba despre obiective de investiții ale căror costuri, estimate în urmă cu aproximativ 2 ani când au și fost semnate contractele de finanțare prin PNDL, nu mai sunt de actualitate.

Între timp s-au majorat prețurile materialelor dar a crescut și valoarea salariului minim în construcții, la 3.000 de lei brut, ceea ce a umflat automat și prețul lucrărilor.

Se creează astfel un cerc vicios din care primăriile sărace pot ieși cu greu întrucât contractele cu PNDL sunt deja semnate și nu pot fi modificate iar edilii nu dispun de resurse financiare să majoreze prețurile, astfel încât contractele să devină atractive pentru firmele de construcții.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 23 APRILIE 2024: 564 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 23 APRILIE 2024: 564 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea