Rămâi conectat

Politică Administrație

Licitația pentru contractul de aproape 5 milioane de euro privind întreținerea spațiilor verzi din Alba Iulia anulată pentru a doua oară

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Licitaţia cu valoare estimată de aproape 5 milioane de euro pentru întreţinerea şi amenajarea spaţiilor verzi din Alba Iulia în următorii patru ani a fost anulată pentru a doua oară de reprezentanţii primăriei. A doua decizie de anulare a procedurii a fost luată în 19 iulie 2018, însă două dintre firmele participante la procedură au contestat hotărârea administrației locale la CNSC.

Consiliul a soluționat în 31 august 2018 plângerile formulate de Luxor LTD SRL Alba Iulia și Sport Turism SRL. CNSC a decis să respingă ambele contestații, cea a firmei din Alba Iulia pentru neconstituirea cauțiunii, iar cea a societății din Constanța pe motiv că este nefondată.

Decizia CNSC nu este, însă, definitivă, reprezentanții ambelor societăți având posibilitatea să o conteste în instanța de judecată în termen de 10 zile lucrătoare de la comunicare.

Prima anulare a procedurii a avut loc în 29 august 2017, Primăria Alba Iulia reluând, în 29 septembrie, achiziția publică. Valoarea estimată a contractului este de 21.963.188 de lei, respectiv circa 4,8 milioane de euro. Cea de-a doua anulare a venit în contextul în care firma Luxor LTD SRL a fost desemnată de două ori câștigătoarea licitației, în condițiile în care a avut cea mai bună ofertă din punct de vedere financiar: aproximativ 14 milioane de lei (circa 3 milioane de euro). De fiecare dată, însă, raportul procedurii a fost contestat de societatea din Constanța la CNSC, iar completul Consiliului a decis de fiecare dată reanalizarea ofertelor.

La cea de-a treia evaluare a ofertelor, în 19 iulie 2018, comisia de licitație a decis că toate cele șapte propuneri prezentate de operatorii economici sunt neconforme și, prin urmare, a decis să anuleze întreaga procedură. La a treia ”strigare”, oferta Luxor LTD a fost considerată neconformă pe motiv că, în cadrul propunerii fiananciare, ”conține prețuri care nu sunt rezultatul liberei concurențe și care nu pot fi justificate”. Cu alte cuvinte, societatea din Alba Iulia a propus prețuri prea mici în raport cu prevederile legislative în domeniu.

Câştigătorul licitaţiei urma să fie desemnat agentul economic care propune preţul cel mai mic în ansamblul activităţilor de amenajare şi întreţinere a spaţiilor verzi. Printre activităţile descrise în caietul de sarcini se regăseau următoarele: curăţarea spaţiilor verzi, tunderea şi curăţarea gardurilor vii, cositul zonelor verzi, plantat flori, îndepărtat flori din rondouri şi scuaruri, plantat gard viu la un rând sau două rânduri, plantat arbori şi arbuşti foioşi şi răşinoşi, săpat farfurii la arbori şi arbuşti, toaletarea arborilor etc.

Firma care câştiga contractul derula şi activităţile de aplicare a tratamentelor fitosanitare şi de administrare a îngrăşămintelor chimice. Cel mai probabil, în perioada următoare, Primăria Alba Iulia va relua această licitaţie. Ceilalți participanți la procedură au fost Asocierea SC MT GreenPro SRL – SC KF Cons SRL din Sibiu, SC Polaris Holding SRL Constanţa, SC Total Cleaning SRL Alba Iulia, SC Ro-Verde Landscaping SRL Corbeanca, judeţul Ilfov şi SC Catalpa SRL Sfântu Gheorghe cu terţ susţinător SC Pomacost SA Constanţa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea