Rămâi conectat

Cultură Educație

Liceenii din Alba, care doresc să se implice activ în comunitate, se pot înscrie în cel de-al cincilea an de Program YouthBank

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fundaţia Comunitară Alba  a dat startul celui de-al cincilea an de Program YouthBank la Alba Iulia. Ca  de  fiecare  dată,  prima etapă din  noul an şcolar  este cea a  înnoirii  echipei YouthBank, fiind căutaţi liceeni  entuziaşti, energici,  dornici să-şi  dezvolte  abilităţile şi  să se implice activ în comunitate.

Pentru a deveni  membru  în echipa  YouthBank  Alba  2013-2014, un tânăr trebuie să fie  elev la unul din liceele din Alba Iulia  (nu neaparat cu domiciliul în municipiu)  şi să  completeze,  până la 2  octombrie  2013,  formularul  de înscriere  disponibil  pe  www.youthbank.ro/inscriere şi să ataşeze o scrisoare de motivaţie în care să răspundă la întrebarea: „Ce ai dori să schimbi  în comunitatea ta dacă ai face parte din echipa YouthBank?”.

În data de 4 octombrie, candidaţii vor participa la o sesiune de prezentare a programului  YouthBank. În perioada 5-8 octombrie vor avea loc interviuri individuale, iar până la 10 octombrie va avea loc evaluarea practică  a aplicanţilor, după această probă urmând să fie aleşi  viitorii membri YB Alba.

Programul are  ca principal  partener local, în acest an, Consiliul Local şi Primăria Municipiului  Alba Iulia, partener naţional fiind Asociaţia pentru Relaţii Comunitare.

YouthBank este administrat de către un grup de tineri, selectaţi şi instruiţi, şi urmăreşte constituirea, promovarea şi administrarea transparentă a unui fond special destinat proiectelor  implementate de către liceeni în comunitate.În cei patru ani de program (2009-2013), Fundația Comunitară Alba a acordat 37 de granturi liceenilor din Alba Iulia, în valoare totală de peste 64.000 lei, finanțând astfel inițiativele în comunitate a 160 de liceeni, care  în  proiectele lor  au  avut peste 16.000 de beneficiari direcţi şi indirecţi.

Programul YouthBank a fost desemnat cel mai bun program de educaţie nonformală în judeţul Alba în anul 2012, în cadrul Galei Voluntarilor, tot aici câştigând premiile pentru cel mai bun coordonator de voluntari şi voluntarii anului la secţiunile educaţie şi junior.

Asociaţia pentru Relaţii Comunitare a iniţiat în 2006 programul YouthBank şi coordonează o reţea naţională de parteneri dedicaţi dezvoltării locale a programului, pornind de la un set comun de principii şi standarde. Programul YB porneşte de la premisa că tinerii sunt o resursă pentru comunităţile locale şi  încurajează iniţiativa civică, responsabilitatea şi asumarea de către tineri a
rolului de lideri. Aceştia se implică în mod practic în acţiuni şi decizii locale, prin crearea şi utilizarea unui fond care susţine iniţiativele tinerilor.

YB este implementat în prezent în 13 oraşe: Alba Iulia, Baraolt, Bucureşti, Cluj -Napoca, Făgăraş, Iaşi, Oradea, Odorheiu Secuiesc, Ploieşti, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timişoara, Târgu-Mureş. După primii 4 ani de implementare la nivel naţional, YouthBank se poate lăuda cu 300 de tineri implicaţi în echipele YB, peste 250.000 lei mobilizaţi din comunităţile locale de către echipele YB, peste 560.000 lei acordaţi sub formă de finanţări pentru a susţine 220 de iniţiative ale liceenilor, 70 de licee implicate activ, 100.000 beneficiari direcţi şi indirecţi ai proiectelor.

La nivel naţional, YouthBank a fost desemnat „Cel mai bun proiect educaţional al anului” în cadrul Galei Premiilor în Educaţie 2010, în anul 2011 a primit premiul doi la categoria „Proiecte pentru tineret” în cadrul Galei Societăţii Civile, iar în anul 2012, la aceeaşi gală, programul a primit premiul trei la categoria „Comportament civic şi participare publică”, o confirmare în plus că YouthBank este o excelentă şcoală de dezvoltare personală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea