Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Liberalii explică colaborarea cu consilierii PDL în cadrul CL Alba Iulia, privind gratuitățile pentru elevi și șomeri

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

vot sedinta consiliul local alba iuliaVineri, în cadrul unei conferințe de presă, președintele PNL Alba Iulia Florin Roman a dat explicații privind colaborarea consilierilor PNL cu cei ai PDL în cadrul Consiliului Local Alba Iulia, după ce ieri reprezentanții celor două partide aflate în opoziție unul față de celălalt, s-au susținut reciproc, reușind să-și promoveze mai multe proiecte de hotărâre.

Este vorba despre aprobarea unui nou proiect de hotărâre inițiat de consilierii PDL pentru acordarea unor facilităţi, începând cu 1 ianuarie 2014, la transportul public local din municipiul Alba Iulia pentru elevi, proeictul inițiat recent de consilierii PSD fiind anulat pe motive de nelegalitate.

Un alt proiect aprobat, inițiat de această dat de liberali, se referă la acordarea gratuității la transportul public local pentru șomerii din Alba Iulia, tot începând cu 1 ianuarie 2014.

Potrivit liderului liberalilor din municipiul Alba Iulia, pentru ca și consilierii PNL să își poată trece proiectele și respectiv să își îndeplinească promisiunile făcute celor care i-au votat, trebuie să obțină în urma unor negocieri  sprijinul unui număr suficient de colegi consilieri.  Altfel, fiind în minoritate la nivlul CL Alba Iulia, liberalii nu ar putea niciodată să își pună în aplicare proiectele.

“Proiectul privind acordarea gratuității la transportul public local pentu șomerii din Alba Iulia prin introducerea unor carduri de mobilitate urbană a fost inițiat prima dată de consilierii PNL Alba Iulia în anul 2011. A fost respins atunci, fiind perioada de dinaintea alegerilor locale și nu era în avantajul unora ca noi să punem în aplicare acest proiect.

Acum am reușit să obținem această facilitate pentru șomeri. Așa se face politica. Ne întâlnim, negociem, ca să reușim să ne trecem proiectele. Vom negocia în continuare, punctual și alete proiecte de interes public, să le arătăm albaiulienilor că ne-au trimis deageaba în Consiliul Local. Vrem să fim pragmatici”, a afirmat Florin Roman.

Un alt proiect aprobat ieri în urma colaborării dintre consilierii PDL și PNL din Alba Iulia se referă la suplimentarea cu 3,4 milioane de lei a contribuției Consiliului Local al municipiului Alba Iulia la Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local (AIDA-TL) pe anul 2013.

Liberalii susțin că au votat acest proiect de hotărâre în urma unor negocieri prin care s-a obținut reducerea unor cheltuieli ale AIDA, respectiv renunțarea la unele rute de transport considerate păguboase de  către consilierii PNL.

Cei care au rămas pe dinafara jocului au fost de această dată consilierii locali ai PSD. Recent, aceștia promovat cu “sprijinul” consilierilor PDL un proiect privind gratuitatea la transportul public a elevilor albaiulieni. La schimb, au votat un proiect de hotărâre  prin care au fost alocați sume de bani către Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local (AIDA-TL).

Proiectul social-democraților, fiind  prost construit, a fost atacat în contencios administrativ de prefectura Alba pe motive de nelegalitate. Este vorba, cel mai probabil, de aceleași motive care i-a convins pe PDL-iști să bată palma cu consilierii PSD-iști. Astfel, știind clar că proiectul social-democraților nu va putea fi pus în practică, PDL-iștii au așteptat ca acesta să fie declarat nelegal de către Prefectură, să anuleze apoi hotărârea și să inițieze propriul lor proeict de gratuitate pentru elevi, pe care l-au și aprobat ieri cu sprijinul liberalilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu. În zilele de 15 și 24 aprilie au fost semnate procesele-verbale de predare-primire a amplasamentelor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea