Rămâi conectat

Curier Județean

Liberalii din Alba Iulia îşi eficientizează organizaţia

Publicat

în

Câteva sute de liberali din Alba Iulia au răspuns sâmbătă, 26 februarie, apelului lansat de către Biroul Permanent Municipal (BPM) al PNL Alba Iulia. La Casa de Cultură a Studenţilor din municipiul reşedinţă de judeţ s-a desfăşurat, timp de peste trei ore, Adunarea Generală a membrilor acestui partid. La eveniment s-au discutat noile evenimente politice şi s-a stabilit strategia de viitor a partidului, ţinând cont de încheierea protocolului judeţean al Uniunii Social Liberale.
Şedinţa a urmărit să analizeze activitatea BPM al PNL Alba Iulia în anul precedent şi să eficientizeze activitatea partidului, prin corelarea acţiunilor realizate de Organizaţa de femei şi cea a Tineretului Naţional Liberal. Lucrările au fost conduse de către preşedintele în exerciţiu, Gabriel Pleşa, consilier local, dintre invitaţii cei mai importanţi făcând parte vicepreşedinţii PNL Alba, Simion Creţu şi Mihai Nicuşor (Cugir), lideri ai grupului de consilieri judeţeni. Au avut intervenţii în plen alţi doi vicepreşedinţi ai filialei judeţene, Florin Roman şi Albani Simone Rocchetti, dar şi Anda Udrea, preşedinta OFL Alba Iulia, precum şi prof. Simion Constantin Adrian, preşedintele TNL Alba Iulia. Printre numeroşii membri prezenţi în sală s-au aflat atât prof. Elena Ignat – preşedinta OFL Alba, Dumitru Fulea – preşedintele PNL Sebeş.
Cei prezenţi au discutat deschis despre oportunitatea şi importanţa realizării USL, dar au analizat şi primirea în partid a unor membri cu notorietate şi apreciere din Alba Iulia, cum sunt av. Angelica Mocan şi dr. Călin Potor, care a devenit astfel deputat liberal de Alba Iulia. De altfel, în cuvântul său adresat tuturor membrilor PNL, Potor a subliniat că acum, mai mult ca oricând, Alba Iulia are nevoie de schimbare, deoarece puterea pedelistă riscă să ducă în derizoriu până şi investiţiile care se fac în Cetate. Alba Iulia trebuie să devină un oraş deschis, curat, cu multe parcuri şi zone verzi, nu o simplă cetate medievală închisă, cu un aer vetust. De aceea, toţi liberalii au decis să se organizeze mai bine, să-şi transmită mai eficient mesajul către populaţie şi să aducă elementul de inovare şi de îmbunătăţire a vieţii cetăţenilor, care este aşteptat de prea mult timp.
Principala concluzie a participanţilor la întrunirea liberală a fost că partidul aflat acum la putere, PD-L, este absolut incapabil să depăşească clientelismul politic, fapt pentru care investiţiile s-au realizat nu în folosul public, ci doar al unor beneficiari bine selectaţi, care vor cotiza la puşculiţa politică a Puterii. De aceea, liberalii şi-au stabilit ca obiectiv direct câştigarea Primăriei şi a Consiliului local albaiulian, în colaborare cu partenerii din USL. În plus, Alba Iulia trebuie să devină centrul de unde politica liberală să se impună la nivel judeţean, pentru a aduce la conducerea CJ Alba un lider al PNL, care să poată gestiona mai eficient viitorul judeţului nostru.
Biroul de presă al PNL Alba Iulia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Articole de unică folosință și produse de curățenie pentru SJU Alba Iulia: Licitația de peste 920.000 de lei, lansată în SEAP

Publicat

în

Articole de unică folosință și produse de curățenie pentru SJU Alba Iulia: Licitația de peste 920.000 de lei, lansată în SEAP

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru furnizarea de articole de catering de unică folosință, produse de curățare și curățenie, saci și pungi din polietilenă pentru deșeuri, articole din hârtie – necesare pentru o perioadă de 18 luni. Valoarea totală estimată a contractului este de 922276.35 de lei.

Achiziția inițiată prin anunț de participare simplificat, în data de 20 mai 2022,  de Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia este formată din 6 loturi, Pot fi depuse oferte pentru un număr maxim de 6 loturi, iar numărul de loturi maxime ce pot fi atribuite unui ofertant este de 6.

Elit - Gustul Desăvârșit

Licitație pentru furnizarea articole de catering de unică folosință, produse de curățare și curățenie,  saci și pungi din polietilenă pentru deseuri, articole de hârtie – necesare pentru o perioadă de 18 luni:

LOT 1. Produse igienice pentru mâini- Valoare maximă acord cadru- 56640 lei

LOT 2. Articole din hârtie- Valoare maximă acord cadru- 318600 lei

LOT 3. Saci menajeri- Valoare maximă acord cadru- 165750 lei

LOT 4. Soluții și produse curățat- Valoare maximă acord cadru- 88575 lei

LOT 5. Produse de igienă și menaj- Valoare maximă acord cadru- 39258.75 lei

LOT 6. Articole unică folosință- Valoare maximă acord cadru- 253452.6 lei

Ofertanții pot să liciteze în SEAP începând cu data de 31 mai 2022 ora 15:00, având obligația să își mențină oferta valabilă până la la 1 octombrie 2022.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Acțiune a polițiștilor din Alba, pentru creșterea siguranței în trafic: Peste 1.000 de amenzi aplicate și 25 de infracțiuni constatate

Publicat

în

Acțiune a polițiștilor din Alba, pentru creșterea siguranței în trafic: Peste 1.000 de amenzi aplicate și 25 de infracțiuni constatate

Pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii din Alba au acționat, pe raza întregului județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Au fost aplicate 1.067 de sancțiuni contravenționale, au fost constatate 25 de infracțiuni la regimul rutier și au fost reținute 67 de permise de conducere.

În perioada 16 – 22 mai 2022, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba a organizat, pe raza întregului județ, acțiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente și depistarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație rutieră.

Elit - Gustul Desăvârșit

Au fost aplicate 1.067 de sancțiuni contravenționale, din care 546 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 10 pentru neacordarea de prioritate vehiculelor sau pietonilor, 19 pentru folosirea telefonului mobil în timpul șofatului, una pentru conducere agresivă, 11 pentru conducere sub influența alcoolului, 29 pietonilor care s-au angajat în traversări neregulamentare și 49 bicicliștilor care au săvârșit abateri de la normele legale aplicabile acestei categorii de participanți la trafic. Restul sancțiunilor au fost aplicate la alte acte normative decât cele care reglementează circulația pe drumurile publice.

Au fost reținute 67 de permise de conducere, retrase 31 de certificate de înmatriculare și au fost constatate 25 de infracțiuni la regimul rutier.

Polițiștii de la rutieră au fost sprijiniți de polițiștii de ordine publică.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

SCANDAL pe o terasă din Zlatna: Un bărbat, REȚINUT după ce și-a bătut soția până a băgat-o în spital

Publicat

în

SCANDAL pe o terasă din Zlatna: Un bărbat, REȚINUT după ce și-a bătut soția până a băgat-o în spital

La data de 22 mai 2022, în urma unui apel prin 112, polițiștii din Zlatna au intervenit la un local public din oraș, de unde a fost semnalat faptul că o femeie a fost agresată.

Din primele cercetări a rezultat că un bărbat de 37 de ani, din Zlatna, și-ar fi agresat soția, de care este despărțit în fapt, pe terasa unui local public din Zlatna, provocându-i leziuni la nivelul capului și al membrelor. Femeia a fost transportată la spital, unde a primit îngrijiri, fără a rămâne internată.

Polițiștii au aplicat formularul de evaluare al riscului, iar în urma interpretării răspunsurilor date de femeie, au emis un ordin provizoriu de protecție.

Elit - Gustul Desăvârșit

Față de bărbat, a fost întocmit dosar penal, pentru violență în familie și a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 23 mai, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare