Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

LEO și Lions Alba Iulia derulează o acțiune de conștientizare a populației asupra pericolului autoadministrării antibioticelor

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lions Alba Iulia02Cluburile LEO și Lions Alba Iulia derulează o acțiune prin care se dorește conștientizarea populației în ceea ce privește necesitatea unui consult medical înaintea autoadministrării unui antibiotic.

Acțiunea a fost ideea unui tânăr farmacist din Alba Iulia, membru al organizației nonguvernamentale, fiind programată special înainte de începerea sezonului rece, când există o probabilitate crescută de îmbolnăvire. Procesul de conștientizare asupra pericolului de automedicație a început la mijlocul lunii septembrie, prin lipirea de afișe în spații Lions Alba Iulia01circulate și în farmacii.

Afișele sunt cât se poate de simple: monștri reprezentă bacteriile care ar putea provoca diverse infecții în organism, iar folosirea irațională a antibioticului ar putea dezvolta o rezistență împotriva bacteriilor, care se doresc a fi eliminate.

Acțiunea se vrea a fi încheiată la sfârșitul anului printr-un eveniment, posibil simpozion. Lions Alba Iulia are în prezent 15 membri.

Lions Clubs International a luat naștere în 1917, în Statele Unite ale Americii, fiind una dintre cele mai mari organizații de servicii de voluntariat din lume. Această organizație este reprezentată în peste 200 de țări având 842 districte cu peste 45.000 de cluburi și peste 1.300.000 de membri. În România Districtul 124 este format din 53 de cluburi în care activează peste 1.200 de membri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Avertismentul experților despre noua înșelătorie telefonică din România: Ce este metoda „spoofing”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Avertismentul experților despre noua înșelătorie telefonică din România: Ce este metoda „spoofing” Directoratul Național de Securtitate Cibernetăică (DNSC) a emis un avertisment cu privire la o nouă metodă de fraudă care afectează românii. Această schemă implică folosirea unei tehnici cunoscute sub numele de „spoofing”, prin care atacatorii manipulează afișarea numărului de telefon pentru a părea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea