Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Legenda Crăciunoaiei, femeia căreia i-au fost tăiate mâinile după ce a primit-o pe Maria să nască în staul fără acordul soţului ei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Legenda Crăciunoaiei, femeia căreia i-au fost tăiate mâinile după ce a primit-o pe Maria să nască în staul fără acordul soţului ei

Una dintre cele mai frumoase legende despre naşterea Domnului nostru Iisus Hristos spune că Moş Crăciun era un cioban rău, care n-a vrut s-o primească pe Maria să nască nici măcar în staul de-al său.

Citește și: MESAJE de CRACIUN. Urări de Crăciun. Felicitări de Crăciun. SMS de Crăciun

Crăciunoaia, soţia baciului, era o femeie miloasă şi a primit-o pe Maria fără acordul soţului ei, ba chiar l-a şi moşit pe Iisus cînd a venit sorocul. Când a aflat Moş Crăciun de nesupunerea nevestei sale, în culmea mâniei i-a tăiat mâinile. Dar minune! Maica Domnului i le-a lipit la loc.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Curemurat de faptele sale, impresionat de puterea sfîntă ce poposise la casa lui, Moş Crăciun s-a transformat pe loc, dintr-un om rău într-unul blând şi generos. Astfel, ca trezit din beţie, a început a se căi de faptele sale în faţă Mariei şi le-a dăruit celor sfinţi ce avea el în gospodărie: caş, urdă, lapte, smântână. Maica Domnului i-a dat pedeapsă ca în vecii vecilor, să vestească Naşterea Mântuitorului prin împărţirea de daruri copiilor.

O altă legendă spune că, în Bethleem, era mare zarvă. Întreg neamul lui David era chemat pentru recensământ. Crăciun, un bărbat aspru, fusese înştiinţat că în curând va primi un aspete de seamă, pe care v-a trebui sa-l găzduiască. Când Maria a poposit la uşa lui, obosită de drum, Crăciun a gonit-o, ca toţi ceilalţi, nebănuind că acesta era oaspetele pe care trebuia să-l primească; şi apoi a plecat în treaba lui.

Citește și: MESAJE de Mos CRACIUN hazlii. Urări de Moș Crăciun haioase. Felicitări de Moș Crăciun amuzante care pot fi transmis prin SMS de Crăciun

Femeia lui Crăciun a nesocotit porunca soţului şi a găzduit-o pe Maria în grajdul cailor, fiindu-i milă de tânăra care se chinuia să nască. Din cauza zgomotului pe care îl făceau caii, Sfânta Fecioară n-a putut să nască, iar Crăciunoaia a mutat-o în staulul boilor şi l-a moşit pe micul Iisus. În momentul naşterii o lumină puternică s-a revărsat asupra ieslei, iar stelele au apărut pe cer.

Citește și: Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului

La întoarcerea acasă, Crăciun s-a minunat tare de lumina care înconjura locuinţa sa, crezând că acareturile sale au luat foc şi animalele erau în primejdie. Crăciunoaia i-a ieşit repede înainte povestind miracolul Naşterii Mântuitorului. Omul, înfuriat peste măsură în faţa nesupunerii, i-a tăiat ambele mâini ale femeii. Chinuită de dureri, Crăciunoaia a fugit repede în staul ca să povestească Mariei ce-a păţit. Se spune că pruncul Iisus i-a privit mâinile şi a binecuvântat-o. În acel moment, în locul braţelor tăiate i-au crescut altele,l care străluceau ca aurul.

Citește și: Povestea lui Moș Crăciun sau legenda lui Moș Crăciun

În amintirea acelei prime minuni înfăptuite de Iisus, colacii pregătiţi pentru Crăciun se împletesc lăsându-se două capete pe margine – simbolul braţelor tăiate. Moş Crăciun, cel rău până atunci, a amuţit când a văzut minunea, a îngenunchiat la picioarele Sfântei Fecioare şi i-a cerut iertare. Maria l-a îndemnat să postească şi să se pregătească de misiunea ce-i va fi încredinţată, de a merge prin ger cu sacul cu daruri în spate, aducând bucurii celor mici.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

3 mai – Ziua Mondială a Râsului

Ziarul Unirea

Publicat

în

3 mai – Ziua Mondială a Râsului Ziua mondială a râsului se celebrează, anual, în prima duminică a lunii mai. În 2020, această zi este marcată la 3 mai. Ziua mondială a râsului este iniţiativa indianului Madan Kataria, fondatorul mişcării ”Laughter Yoga” (Hasyayoga), adică terapia prin râs, el fiind şi autorul cărţii ”Laugh For No […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea