Rămâi conectat

Actualitate

Legenda Crăciunoaiei, femeia căreia i-au fost tăiate mâinile după ce a primit-o pe Maria să nască în staul fără acordul soţului ei

Publicat

în

Legenda Crăciunoaiei, femeia căreia i-au fost tăiate mâinile după ce a primit-o pe Maria să nască în staul fără acordul soţului ei

Una dintre cele mai frumoase legende despre naşterea Domnului nostru Iisus Hristos spune că Moş Crăciun era un cioban rău, care n-a vrut s-o primească pe Maria să nască nici măcar în staul de-al său.

Citește și: MESAJE de CRACIUN. Urări de Crăciun. Felicitări de Crăciun. SMS de Crăciun

Crăciunoaia, soţia baciului, era o femeie miloasă şi a primit-o pe Maria fără acordul soţului ei, ba chiar l-a şi moşit pe Iisus cînd a venit sorocul. Când a aflat Moş Crăciun de nesupunerea nevestei sale, în culmea mâniei i-a tăiat mâinile. Dar minune! Maica Domnului i le-a lipit la loc.

Curemurat de faptele sale, impresionat de puterea sfîntă ce poposise la casa lui, Moş Crăciun s-a transformat pe loc, dintr-un om rău într-unul blând şi generos. Astfel, ca trezit din beţie, a început a se căi de faptele sale în faţă Mariei şi le-a dăruit celor sfinţi ce avea el în gospodărie: caş, urdă, lapte, smântână. Maica Domnului i-a dat pedeapsă ca în vecii vecilor, să vestească Naşterea Mântuitorului prin împărţirea de daruri copiilor.

Electrica Furnizare Discount

O altă legendă spune că, în Bethleem, era mare zarvă. Întreg neamul lui David era chemat pentru recensământ. Crăciun, un bărbat aspru, fusese înştiinţat că în curând va primi un aspete de seamă, pe care v-a trebui sa-l găzduiască. Când Maria a poposit la uşa lui, obosită de drum, Crăciun a gonit-o, ca toţi ceilalţi, nebănuind că acesta era oaspetele pe care trebuia să-l primească; şi apoi a plecat în treaba lui.

Citește și: MESAJE de Mos CRACIUN hazlii. Urări de Moș Crăciun haioase. Felicitări de Moș Crăciun amuzante care pot fi transmis prin SMS de Crăciun

Femeia lui Crăciun a nesocotit porunca soţului şi a găzduit-o pe Maria în grajdul cailor, fiindu-i milă de tânăra care se chinuia să nască. Din cauza zgomotului pe care îl făceau caii, Sfânta Fecioară n-a putut să nască, iar Crăciunoaia a mutat-o în staulul boilor şi l-a moşit pe micul Iisus. În momentul naşterii o lumină puternică s-a revărsat asupra ieslei, iar stelele au apărut pe cer.

Citește și: Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului

La întoarcerea acasă, Crăciun s-a minunat tare de lumina care înconjura locuinţa sa, crezând că acareturile sale au luat foc şi animalele erau în primejdie. Crăciunoaia i-a ieşit repede înainte povestind miracolul Naşterii Mântuitorului. Omul, înfuriat peste măsură în faţa nesupunerii, i-a tăiat ambele mâini ale femeii. Chinuită de dureri, Crăciunoaia a fugit repede în staul ca să povestească Mariei ce-a păţit. Se spune că pruncul Iisus i-a privit mâinile şi a binecuvântat-o. În acel moment, în locul braţelor tăiate i-au crescut altele,l care străluceau ca aurul.

Citește și: Povestea lui Moș Crăciun sau legenda lui Moș Crăciun

În amintirea acelei prime minuni înfăptuite de Iisus, colacii pregătiţi pentru Crăciun se împletesc lăsându-se două capete pe margine – simbolul braţelor tăiate. Moş Crăciun, cel rău până atunci, a amuţit când a văzut minunea, a îngenunchiat la picioarele Sfântei Fecioare şi i-a cerut iertare. Maria l-a îndemnat să postească şi să se pregătească de misiunea ce-i va fi încredinţată, de a merge prin ger cu sacul cu daruri în spate, aducând bucurii celor mici.

Publicitate

Actualitate

Ultramaratonistul maghiar Polgar va alerga, sub tricolor, de la un capăt al României la altul aducând omagiu eroilor căzuți la datorie

Publicat

în

Ultramaratonistul maghiar Polgar va alerga, sub tricolor, de la un capăt al României la altul aducând omagiu eroilor căzuți la datorie

Levente Polgar Ioan este unul dintre cei mai buni alergători din județul Alba în ciuda handicapului pe care îl are. El și-a pierdut mâna dreaptă la șase ani în urma unui accident feroviar. În anul 2022 ultramaratonistul aiudean va alerga din Vama Jimbolia până în Vama Veche fluturând drapelul României, sub însemnele Invictus.

De Ziua Națională a României 2021, aiudeanul de origine maghiară, a demonstrat că este mai patriot decât mulți dintre români și a alergat de la Aiud la Alba Iulia, îmbrăcat în tricoul Invictus, în semn de prețuire și respect față de Eroii Patriei, pe o distanță de 30 de kilometri, pentru a depune o floare, cum de altfel, a devenit tradiție să o facă în fiecare an de 1 Decembrie.

Electrica Furnizare Discount

„Astăzi de dimineață INVICTUS România și ai săi eroi au pornit din Aiud înspre Alba Iulia, unde am ajuns cu brio în două ore și jumătate. Un timp extraordinar de bun față de alți ani. Am ajuns la monumentul lui Mihai Viteazul unde am depus o floare și am păstrat un moment de reculegere, în semn de apreciere al efortului depus, al tuturor eroilor, pentru România. Astăzi prețuim tot efortul care cumulează seva țării și a tot ce există în România. Multumesc lor și tuturor românilor care fac cinste României. La mulți ani România!” , a declarat la momentul respectiv pentru ZiarulUnirea.ro ultramaratonistul Polgar Levente.

Așa cum ne-a obișnuit, ultramaratonistul este un monument de ambiție și patriotism, iar anul 2022 nu are să reprezinte o excepție: Levente Polgar Ioan își propune în acest an să alerge fluturând drapelul României, alături de un coleg și un biciclist, fără nici o altă susținere tehnică, din Vama Jimbolia și până în Vama Veche, iar popasurile pe care și le propune sunt doar la monumentele eroilor militari căzuți la datorie pentru a le aduce un respectuos și binemeritat omagiu, toate acestea sub însemnele Invictus România.

Povestea Invictus România începe în anul 2014, atunci când un grup de voluntari militari și civili, inspirați de organizarea la Londra a primelor jocuri Invictus sub patronajul prințului Harry de Wales, al Marii Britanii, au început un proiect de educaţie care, dincolo de ideea de promovare a valorilor militare şi naţionale, şi-a propus să sensibilizeze societatea civilă asupra recunoştinţei care se cuvine camarazilor noştri răniţi în acţiuni militare și să ducă și militarii răniți români la Invictus Games.

Voluntarii Invictus au ales sportul ca principal mijloc de exprimare şi s-au dedicat unei cauze la care, în timp, au subscris tot mai multe persoane, atât din mediul militar, cât şi din cel civil: motivarea și sprijinirea militarilor răniţi pentru a participa la Jocurile Invictus.

Începând cu toamna anului 2014, aceștia au organizat, în spiritul Jocurilor Invictus, o serie de evenimente sportive și de fund-raising în care au angrenat și veterani din teatrele de operații, inclusiv răniți și invalizi. Levente Polgar Ioan este membru Invictus încă din 2014 când spune el: „eram doar o mână de oameni” și „cu toți vom fi INVICTUS până la capăt”.

În 2021 Levente Polgar, ultramaratonistul aiudean, a primit o diplomă de merit din partea ministrului Tineretului și Sportului, pentru toate realizările pe care acesta le-a făcut în numele celor mai puțin norocoși.

Citește mai mult

Actualitate

La „plimbare” cu numere de înmatriculare false: Un bărbat, din Alba, a fost depistat în timp ce conducea o mașină cu alte numere decât cele atribuite

Publicat

în

La „plimbare” cu numere de înmatriculare false: Un bărbat, din Alba, a fost depistat în timp ce conducea o mașină cu alte numere decât cele atribuite

La data de 14 ianuarie 2022, în jurul orei 17,00, polițiștii rutieri din Aiud au oprit, pentru control, pe strada Avram Iancu din comuna Unirea, un autoturism condus de un bărbat de 52 de ani, din comuna Cricău.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că plăcuțele de înmatriculare, care erau aplicate pe autoturism, sunt atribuite unui alt autoturism.

Electrica Furnizare Discount

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

Citește mai mult

Actualitate

Control IPJ Alba la un „cimitir de mașini” din Șugag: 60 de tone de deșeuri și 800 de litri de produse petroliere au fost indisponibilizate

Publicat

în

Control IPJ Alba la un „cimitir de mașini” din Șugag: 60 de tone de deșeuri și 800 de litri de produse petroliere au fost indisponibilizate

La data de 15 ianuarie 2022, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au efectuat un control la o societate comercială din comuna Șugag, care are ca și obiect de activitate dezmembrarea de autovehicule uzate.

În urma controlului, polițiștii au constatat că mai multe autovehicule netratate erau depozitate atât pe platforma societății cât și direct pe sol, existând scurgeri de produse petroliere.

Electrica Furnizare Discount

A fost indisponibilizată cantitatea de 60 de tone de deșeuri (ulei de motor, lichid de frână, antigel, materiale feroase) precum și 800 de litri de produse petroliere.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 66 din OUG nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor și ,,neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 98 din O.U.G. 195/2005 privind protecția mediului.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare