Legea vaccinării obligatorii, prioritate legislativă. Amenzi de până la 10.000 de lei pentru părinții care vor refuza vaccinarea copiilor

Legea vaccinării obligatorii, prioritate legislativă. Amenzi de până la 10.000 de lei pentru părinții care vor refuza vaccinarea copiilor

Legea vaccinării obligatorii ar urma să treacă prin Senat în procedură de urgență. Liderii PSD și USR au anunțat că o vor susține, după ce timp de doi aceasta a fost ținută la sertar. Legea prevede ca în cazul vaccinurilor obligatorii, consimţământul pentru imunizare se prezumă ca fiind dat, iar sancţiunile pentru părinţii care refuză vaccinarea copiilor merg de la avertisment, până la amenzi de 10.000 de lei.

După ce a fost blocată mai bine de doi ani în comisiile parlamentare din Camera Deputaților, legea vaccinării obligatorii a devenit o „prioritate legislativă” pentru parlamentarii PSD și nu numai.

Potrivit legii, în cazul vaccinurilor obligatorii, consimţământul pentru imunizare se prezumă ca fiind dat, iar sancţiunile pentru părinţii care refuză vaccinarea copiilor merg de la avertisment şi până la amenzi de 10.000 de lei.

La înscrierea în unităţile de învăţământ ar urma să fie solicitată o adeverinţă care să ateste efectuarea vaccinurilor. În cazul în care schema nu este completă, este obligatoriu ca, în maximum un an, copiii să fie imunizaţi

Celor care aleg să nu își vaccineze copiii, medicii de familie le atrag atenția că nevaccinarea poate cauza în unele cazuri, decesul.

Ca să între în vigoare, Legea Vaccinării Obligatorie trebuie să obțină votul favorabil decisiv în Camera Deputaților, să fie promulgată de președintele statului și apoi publicată în Monitorul Oficial.

Sursa: stiritvr.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...