Rămâi conectat

Actualitate

Legea salarizării pe ultima sută de metri – Guvernul are 3 variante. Cât ar putea primi un profesor sau un funcționar public cu vechime mare în muncă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe masa premierului Dacian Cioloș au ajuns trei variante ale noii legi a salarizării, care ar trebui să aducă lefuri mai mari pentru peste un milion de bugetari.

salarii-statDin documentele obţinute de Digi24, reiese că un profesor care are peste 20 de ani vechime la catedra ar putea ajunge să aibă un salariu net de aproape 4.000 de lei. Asta în condiţiile în care acum un profesor cu 40 de ani vechime câştigă mai puţin de 2.500 de lei, fara sporuri. Cam tot 4.000 de lei net ar putea câştiga şi un funcţionar public.

Acum, fondul lunar de salarii este de 2,8 miliarde de lei, iar salariul mediu brut este de 2.777 lei.

Dacă se va aplica varianta 1 aflată în lucru la Guvern, care ar aduce un impact bugetar de 55 de miliarde de lei, atunci fondul de salarii ar fi de 5,17 miliarde de lei, iar salariul mediu ar creşte cu aproape 200%, la peste 5.400 de lei.

Varianta a doua, care ar avea un impact bugetar de 31 de miliarde de lei şi care ia în calcul o grilă de salarizare total diferită de prima, va face ca fondul lunar de salarii sa crească la 3,8 miliarde de lei, iar salariul mediu ar ajunge la 4,140 de lei în creştere cu 150%.

Varianta a treia este ce propusă în proiectul de lege a fostului ministru al muncii, Rovana Plumb, în care impactul bugetar ar fi de aproximativ 40 de miliarde de lei. (Z.U.)

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea