Legea care prevede majorarea salariilor de bază pentru unele categorii de bugetari, promulgată de președintele Iohannis

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Vineri, 3 aprilie, legea care prevede majorarea salariilor de bază ale personalului din mai multe instituții, a fost promulgată de către președintele Klaus Iohannis.

„Începând cu drepturile salariale aferente lunii următoare celei în care intră în vigoare prezenta lege, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul din cadrul Institutului pentru studierea problemelor minorităţilor naţionale se majorează cu 100%, cu respectarea prevederilor art. 38 alin. (6) din Legea nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare”, prevede actul normativ.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Mai mult, „începând cu drepturile salariale aferente lunii următoare celei în care intră în vigoare prezenta lege, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – I.S.C.T.R., Autorităţii Rutiere Române şi Autorităţii Navale Române se majorează cu 20% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2019, cu respectarea prevederilor art. 38 alin. (6) din Legea nr.153/2017, cu modificările şi completările ulterioare”.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Actul normativ mai prevede majorarea cu 30% a salariilor de bază de care beneficiază personalul din cadrul bibliotecilor naționale sau de importanță națională, Bibliotecii Academiei Române, precum și din cadrul muzeelor de importanță națională, începând cu luna august 2020.

sursa: antena3.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419