Rămâi conectat

Actualitate

Laszlo Tokes, pus la zid de ungurii din Abrud

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Europarlamentarul şi totodată vicepreşedinte al Parlamentului European (ca reprezentant al României), fostul pastor şi actualul exponent al extremismului maghiar de pe plaiurile mioritice, este dezaprobat de etnicii maghiari din Abrud. Reprezentanţii Asociaţiei Culturale a Maghiarilor din Abrud i-au adresat zilele trecute o scrisoare deschisă prin care şi-au exprimat dezacordul în ce priveşte poziţia acestuia în forul european vis a vis de „cazul” Roşia Montană.
Domnului Laszlo Tokes, vicepreşedintele Parlamentului European
Asociaţia Culturală a Maghiarilor din Abrud (ACMA) îşi exprimă regretul profund pentru faptul că luptele şi orgoliile politice sunt mult mai importante, pentru unii oameni politici, decât orice măsură care aduce prosperitate şi stabilitate economică alegătorilor pe care, teoretic, aceştia îi reprezintă.
1. Asociaţia Culturală Maghiară din Abrud respinge cu hotărâre declaraţiile anti-UDMR ale lui Laszlo Tokes, în care incriminează conducerea pe ţară a formaţiunii noastre în legătura cu investiţia minieră de la Roşia Montană.
Asociaţia noastră nu sprijină declaraţiile nedocumentate sau cele care trădează o dezinformare premeditată, în schimb se bucură când în deciziile lor miniştrii noştri care îşi asumă responsabilitatea se concentrează atât asupra necesităţilor locale şi zonale, cât a normelor legislative, ca în acest fel să slujească progresul social, economic, politic şi cultural al comunităţii lor. Accentuăm din nou că UDMR şi miniştrii săi numiţi nu au făcut altceva decât să se informeze obiectiv şi la faţa locului, şi nu fac altceva decât, rămânând în cadrul competenţei lor şi al normelor legale internaţionale, să decidă în legătură cu soarta Roşiei Montane în modul cel mai avanţajos;
2. Nu înţelegem de ce dumneavoastră, domnule Laszlo Tokes, desconsideraţi punctul de vedere al Comisiei Europene, care s-a exprimat în repetate rânduri cu privire la faptul că interzicerea cianurii în minerit nu este justificată. Comisia a subliniat că interzicerea nu ar aduce beneficii suplimentare pentru sănătate şi mediu, tehnologia fiind deja reglementată, iar legile europene sunt deja mult mai restrictive decât cele din alte regiuni ale lumii. Mai mult, o astfel de măsură ar lăsa mulţi europeni fără un loc de muncă şi ar face ca Europa să depindă şi mai mult de importuri. Noi ştim bine că Parlamentul European are un rol consultativ şi face recomandări, de care Comisia are libertatea de a ţine seama sau nu în funcţie de relevanţă. Comisia s-a pronunţat în mod responsabil gândindu-se în primul rând la cetăţenii europeni, atât la sănătatea, cât şi la stabilitatea lor economică.
lMineri din tată-n fiu
Mulţi dintre noi, maghiarii din Apuseni, suntem mineri din tată-n fiu. Noi avem nevoie de minerit, care să dea locuri de muncă oamenilor, aşa cum se întâmplă peste tot în lume. Dacă Suedia şi Finlanda fac minerit cu cianură în deplină siguranţă, de ce în Apuseni să nu se facă?
Referitor la rezervele pe care le exprimaţi în ce priveşte seriozitatea investitorului de la Roşia Montană, vă putem spune că ACMA, ca asociaţie preocupată de păstrarea patrimoniului cultural maghiar din Abrud şi Roşia Montană, poate să confirme buna credinţă a companiei, dovedită în proiectul de salvare a Bisericii Unitariene din Abrud, la care am colaborat cu compania în 2009. Din câte am văzut noi, această companie a fost dintotdeauna şi este în continuare dispusă să aloce resurse importante, financiare şi umane, pentru conservarea obiectivelor de patrimoniu şi pentru a pune în practică un proiect minier modern, cu respectarea tuturor normelor şi legislaţiei de mediu.
Ardealul are nevoie de un proiect de asemenea anvergură!
Scrisoarea deschisă a fost semnată şi parafată de preşedintele Lorand Kopenetz şi de managerul departamentului restaurare patrimoniu al Asociaţiei Culturale Maghiare din Abrud, Szucs Attila.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Focuri de armă într-o localitate din România: Cel puțin o persoană a fost rănită într-un conflict între mai mulți tineri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Focuri de armă într-o localitate din România: Cel puțin o persoană a fost rănită într-un conflict între mai mulți tineri

În urma unui conflict între mai mulți tineri, au fost auzite focuri de armă în localitatea Popești Leordeni, iar cel puțin o persoană a fost rănită.

Potrivit IPJ Ilfov, în noaptea de miercuri spre joi, polițiștii au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, pe o stradă din localitatea Popești Leordeni, ar fi avut loc un incident între mai mulți tineri, care s-ar fi deplasat cu două autovehicule. Reclamantul a spus că s-a tras cu pistolul.

Elit - Gustul Desăvârșit

Polițiștii orașului Popești Leordeni s-au deplasat la fața locului, însă nu au mai găsit persoanele implicate.

Ulterior, persoana vătămată, un bărbat în vârstă de 19 ani, a fost găsită în municipiul București, în timp ce se deplasa cu un autoturism. Bărbatul rănit a fost transportat la spital, însă a refuzat internarea.

În urma anchetei, polițiștii au identificat doi dintre posibilii agresori. De asemenea, investigațiile sunt continuate pentru identificarea și depistarea tuturor persoanelor implicate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Aproape 4.000 de câini din rasa Beagle, salvați dintr-o pepinieră înainte de a ajunge cobai în laboratoarele de testare a medicamentelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aproape 4.000 de câini din rasa Beagle, salvați dintr-o pepinieră înainte de a ajunge cobai în laboratoarele de testare a medicamentelor

Aproximativ 4.000 de căței din rasa Beagle au nevoie de o casă, după ce au fost salvați în urma celei mai ample operațiuni de salvare a câinilor care a avut loc în SUA vreodată.

Câinii erau crescuți într-o locație din Virginia și vânduți apoi pentru a fi folosiți în laboratoare de testare a medicamentelor. Compania a fost desființată din cauză că a încălcat drepturile animalelor, iar organizațiile de caritate au acum misiunea de a găsi noi case pentru cățeii salvați.

Elit - Gustul Desăvârșit

Inspectorii au descoperit că unii dintre câini au fost omorâți atunci când aveau nevoie să fie consultați de veterinar pentru tratarea unor afecțiuni care erau ușor de vindecat.

Mai mult, câinii erau hrăniți cu alimente infestate cu viermi, mucegai și fecale, în timp ce unele dintre femelele cu pui nu primeau mâncare deloc. Într-un alt caz șocant, 25 de cățeluși au murit de hipotermie după ce au fost ținuți în frig.

Pepiniera unde au fost crescuți câinii a fost dată în judecată în luna mai de Departamentul de Justiție al Statelor Unite, fiind acuzată de mai multe acte de cruzime împotriva animalelor. Compania a negat acuzațiile, dar a anunțat închiderea pepinierei și a predat câinii organizației care luptă pentru drepturile animalelor Humane Society, potrivit CBS News.

Sursa: digi24.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

România și-a vândut toată producția de energie pe 2022: Prețurile la care s-a vândut, de zece ori mai mici decât cele la care se cumpără acum

Ziarul Unirea

Publicat

în

România și-a vândut toată producția de energie pe 2022: Prețurile la care s-a vândut, de zece ori mai mici decât cele la care se cumpără acum

România și-a vândut întreaga producție de energie pentru 2022, așa că pentru a asigura necesarul de consum, statul român trebuie să cumpere energie, a anunțat liderul PSD Marcel Ciolacu. Mai mult, prețurile la care s-a vândut energia sunt de zece ori mai mici decât cele la care se cumpără acum.

„E o speculă. Nu putem aloca bugetul de la sănătate aici. S-a acționat la momentul potrivit. Această compensare trebuia să vină pe o compensare limitată, dar ministrul Energiei trebuia să vină cu o soluție. Noi am făcut o mare tâmpenie. S-a vândut energia pe anul acesta.

Dacă vorbim de o reglementare cel puțin pe zona casnică. Trebuie o reglementare, mai ales că putem acoperi din producție proprie. Am vândut energia cu 200 -300 de lei, iar acum se vinde cu 4000 de lei. Pe zona casnică e exclus să nu se vină cu o reglementare clară”, a declarat Marcel Ciolacu.

Elit - Gustul Desăvârșit

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea