Rămâi conectat

Societate

Lăsatul secului la Şcoala „Avram Iancu” Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La sfârşitul săptămânii trecute, Şcoala „Avram Iancu” Alba Iulia a organizat două activităţi importante, cu impact educativ semnificativ în dezvoltarea personală a elevilor. Primul eveniment a fost „Balul Toamnei”, la care au participat elevii claselor a VII-a şi a VIII-a, şi „Lăsatul secului de postul Crăciunului”, activitate în care au fost implicaţi elevii claselor a V-a şi a VI-a, îndrumaţi de către diriginţi, ne-a informat prof. Dana Slevaş, purtătorul de cuvânt al şcolii. „Balul Toamnei” a constat într-un concurs în cadrul căruia au fost apreciate vestimentaţia, bunele maniere, talentul muzical-artistic şi, nu în ultimul rând, cunoştinţele elevilor şi spontaneitatea. Evenimentul a avut o influenţa mult mai sănătoasă asupra elevilor fiind o alternativă la mult promovatul Halloween.
Prin cea de-a doua activitate, elevii au marcat lăsatul secului de postul Crăciunului, printr-o expoziţie culinară cu produse din bucătăria tradiţională, dar şi internaţională, care pe perioada postului ar trebui înlocuite cu cele de origine vegetală, în primul rând pentru sănătatea fizică, dar şi pentru cea spirituală. În cadrul acestor evenimente s-au acordat premii şi diplome, elevii bucurându-se de petrecerea timpului liber într-un cadru organizat.
„Este rolul nostru, al dascălilor, de a ne informa, de a discerne şi de a promova în şcoală acele activităţi de petrecere a timpului liber care să contribuie cu adevărat la dezvoltarea unor trăsături morale şi comportamentale dezirabile în personalitatea copiilor. Cred că elevii s-au simţit foarte bine şi au înţeles că astfel de evenimente, pe lângă valoarea lor recreativă, au şi bogate valenţe educative”, a declarat prof. Elena Ignat, directorul Şcolii „Avram Iancu” Alba Iulia. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Societate

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA | Alba fierbe sub codul roșu de CANICULA, la Alba Iulia risipa de apă e în floare: Pistele de biciclete, ”răcorite” de țâșnitorile pentru udarea gazonului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alba fierbe sub codul roșu de CANICULA, la Alba Iulia risipa de apă e în floare: Pistele de biciclete, ”răcorite” de țâșnitorile pentru udarea gazonului În timp ce mai multe localități din Alba sunt de zile bune fără apă potabilă după raționalizarea consumului de către operatorul APA CTTA Alba, la Alba Iulia continuă risipa. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea