Lăsatul secului la Şcoala „Avram Iancu” Alba Iulia

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

La sfârşitul săptămânii trecute, Şcoala „Avram Iancu” Alba Iulia a organizat două activităţi importante, cu impact educativ semnificativ în dezvoltarea personală a elevilor. Primul eveniment a fost „Balul Toamnei”, la care au participat elevii claselor a VII-a şi a VIII-a, şi „Lăsatul secului de postul Crăciunului”, activitate în care au fost implicaţi elevii claselor a V-a şi a VI-a, îndrumaţi de către diriginţi, ne-a informat prof. Dana Slevaş, purtătorul de cuvânt al şcolii. „Balul Toamnei” a constat într-un concurs în cadrul căruia au fost apreciate vestimentaţia, bunele maniere, talentul muzical-artistic şi, nu în ultimul rând, cunoştinţele elevilor şi spontaneitatea. Evenimentul a avut o influenţa mult mai sănătoasă asupra elevilor fiind o alternativă la mult promovatul Halloween.
Prin cea de-a doua activitate, elevii au marcat lăsatul secului de postul Crăciunului, printr-o expoziţie culinară cu produse din bucătăria tradiţională, dar şi internaţională, care pe perioada postului ar trebui înlocuite cu cele de origine vegetală, în primul rând pentru sănătatea fizică, dar şi pentru cea spirituală. În cadrul acestor evenimente s-au acordat premii şi diplome, elevii bucurându-se de petrecerea timpului liber într-un cadru organizat.
„Este rolul nostru, al dascălilor, de a ne informa, de a discerne şi de a promova în şcoală acele activităţi de petrecere a timpului liber care să contribuie cu adevărat la dezvoltarea unor trăsături morale şi comportamentale dezirabile în personalitatea copiilor. Cred că elevii s-au simţit foarte bine şi au înţeles că astfel de evenimente, pe lângă valoarea lor recreativă, au şi bogate valenţe educative”, a declarat prof. Elena Ignat, directorul Şcolii „Avram Iancu” Alba Iulia. (R.G.)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei