Rămâi conectat

Actualitate

Lansarea raportului privind operaționalizarea unei rețele de Organizații de Management al Destinației (OMD) în România. Printre invitați Emil-Răzvan Pîrjol, Kaspar Richter sau Alain Dupeyras

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lansarea raportului privind operaționalizarea unei rețele de Organizații de Management al Destinației (OMD) în România. Printre invitați Emil-Răzvan Pîrjol, Kaspar Richter sau Alain Dupeyras

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism a organizat vineri, 21 februarie 2020, evenimentul de lansare al raportului privind operaționalizarea unei rețele de Organizații de Management al Destinației (OMD) în România. În cadrul deschiderii au luat cuvântul Emil-Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Alain Dupeyras, șeful diviziei de dezvoltare regională și turism, OCDE și Kaspar Richter, șef de unitate, creștere și mediu de afaceri, Comisia Europeană.

„Este o oportunitate să lansăm raportul privind operaționalizarea unei rețele de Organizații de Management al Destinației la Târgul de Turism al României. Totodată, este un moment prielnic și pentru profesioniștii din domeniu, care pot discuta despre viitorul turismului în România”, a declarat Alain Dupeyras, șeful diviziei de dezvoltare regională și turism, OCDE.

„Este o onoare pentru mine să reprezint Comisia Europeană la acest eveniment. Am speranța că informațiile cuprinse în raport, dar și în Manuanul de Operare a Organizațiilor de Management al Destinației, vor fi puse în practică și vor produce efecte pozitive pentru turismul românesc”, a susținut Kaspar Richter, șef de unitate, creștere și mediu de afaceri, Comisia Europeană.

“Vă încurajez să considerați acest studiu ca o materie de reflecție pentru ceea ce ne dorim să facem. Suntem aici, împreună, pentru a găsi idei și cele mai bune soluții pentru promovarea destinației turistice România”, a declarat Emil-Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Raportul este rezultatul proiectului derulat în colaborare cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) și finanțat de Comisia Europeană, prin Direcția Generală Reform, pentru a sprijini înființarea și funcționarea OMD-urilor în România. Evenimentul de lansare a fost urmat de un un seminar de lucru, cu scopul de a prezenta în detaliu rezultatele studiului, dar și Manualul de Operare a Organizațiilor de Management al Destinației.

Principalele teme de discuție abordate pe baza raportului au fost performanțele turistice recente din România, oportunitățile și vulnerabilitățile structurilor turistice actuale din țara noastră, conform unei analize SWOT, identificarea contextului politicii publice și modul în care o rețea de OMD-uri performate ar putea sprijini dezvoltarea turismului în țara noastră.

În ceea ce privește Manualul de Operare a Organizațiilor de Management al Destinației, a fost urmărită identificarea partenerilor destinației și a decidenților care fac parte, de obicei, dintr-un OMD, cât și rolul și contribuția acestora. Totodată, au fost prezentate exemple de bune practici internaționale în care OMD-ul joacă un rol esențial în sprijinirea dezvoltării turismului local. De asemenea, a fost discutată structura organizațională și componentele unui OMD, cu identificarea rolului specific și a atribuțiilor de bază.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea