La Tibru: Consiliul Județean Alba deschide o clasă de dansuri populare și valorificare a patrimoniului cultural tradițional

Paul Voicu - Primar 2020

Tibru01În urmă cu câteva zile s-a semnat o convenție de parteneriat între Consiulul Județean Alba prin Centrul de Cultură ”Augustin Bena” și Asociația Ținutul Tibreanului în vederea deschiderii unei clase externe de dansuri populare și valorificare a patrimoniului cultural tradițional, la Tibru.

Parteneriatul are ca și scop păstrarea, prin programele de formare, a specificului zonal, însuşirea, conservarea, valorificarea şi transmiterea valorilor artistice şi tehnice ale comunităţii locale, a patrimoniului cultural tradiţional şi stimularea procesului de creaţie în rândul copiilor şi tinerilor precum şi a altor persoane din comunitate, interesate de tradiţiile şi obiceiurile populare specifice locului. Durata de funcționare a clasei este de doi ani și va instrui un număr de minim 24 de cursanți. Începerea cursurilor va avea loc la 1 octombrie iar cursurile vor fi efectuate fără taxă anuală de studiu. La sfârşitul ciclului de învăţământ Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, prin serviciul Şcoala de Arte şi Meşteşuguri, va elibera cursanţilor – DIPLOMĂ DE ABSOLVENT – în urma susţinerii unui examen final, prin realizarea unei lucrări (respectiv prezentarea unui moment artistic), care certifică iniţierea acestora în specialitatea urmată.

ELIT

Selecţia cursanţilor se va face prin testarea aptitudinilor specifice acestei discipline, dar și pe baza administrării unor chestionare, întocmite de Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, prin care se culeg informaţii privind interesul potenţialilor beneficiari pentru cursul propus de chestionar.

”Îndemn tinerii să se înscrie la aceste cursuri și în același timp părinții copiilor din Tibru dar și din întreaga zonă folclorică ”Podgoria Alba” să-și înscrie copiii la aceste cursuri pentru că este o șansă pentru posteritate să-și păstreze identitatea culturală și etnică în această Europă multiculturală, și în altă ordine de idei o modalitate extrem de benefică pentru consumarea timpului liber, având în vedere că pe lângă cursuri, intenționăm să desfășurăm o serie de activități de educație non-formală și interacționare socio-umană, conform specificului asociației” a declarat pr. Tudor Man, președintele Asociației Ținutul Tibreanului.

Mihail David - 2020

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba prin serviciul Şcoala de Arte şi Meşteşuguri, va elabora Programa analitică pentru aceste cursuri, iar meşterul / instructorul coordonator va asigura desfăşurarea normală a orelor de instruire pentru elevii, tinerii şi persoanele care au optat pentru această activitate extracuriculară.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...