La Şcoala Gimnazială ,,Singidava’’ Cugir: Membrii clubului IMPACT „ Zâmbiricii norocoși” într-un nou proiect

Clubul IMPACT „ Zâmbiricii norocoși” ai Școlii Gimnaziale „Singidava” anunță lansarea unui nou proiect – ,,Copii pentru copii’’, campanie care constă în strângerea de jocuri, jucării, cărți pZambirici Cugirentru copii, puzzle-uri. Activităţile se desfăşoară în perioada 2-8 iunie 2015 în incinta Școlii Gimnaziale „Singidava” Cugir și a Casei Orăşeneşti de Cultură Cugir.

În urma acestei campanii, cei 30 de membri ai clubului, coordonați de liderii profesori Nicoleta Văsuți, Oana Horciu, Bogdana Sabău și Dan Moldovan vor amenaja o sală din cadrul Spitalului Orăşenesc, un spaţiu de joacă şi de relaxare pentru copiii internaţi în spital. Prin crearea acestei săli, monotonia din spital dispare, iar copiii ar fi mai veseli şi ar putea comunica mai bine unii cu alţii. Pe de altă parte, membrii clubului vor merge lunar în vizită la Spital, implicând copiii internați fie în ateliere de educație nonformală, fie în diverse activități recreative (ateliere de pictură, oră de poveste, etc.) Partenerii proiectului sunt Şcoala Gimnazială „Singidava” Cugir, Spitalul Orăşenesc Cugir, Primăria Cugir și Casa de Cultură Cugir. Echipa de proiect spune că de un real sprijin s-au dovedit agenţii economici din localitate și speră ca cel mai mare partener, sponsor și donator, să fie însăși comunitatea orașului Cugir.

ELIT

Spital Cugir

,,Ideea copiilor de a ajuta alţi copii a fost minunată, iar acest lucru s-a văzut în felul în care s-au implicat până acum în strângerea de sponsorizări sau în amenajarea spaţiului. Zâmbiricii noştri erau ca nişte furnici care umblau încolo şi încoace, dar nu degeaba. Acum, când am demarat proiectul, mi se pare că nu e deloc uşor, dar am fost mulţumiţi de felul în care a răspuns până acum comunitatea şi, mai ales, elevii şcolii. Şi, cu cât munca e mai grea, cu atât satisfacţia va fi mai mare! Abia aşteptăm să vedem zâmbetele copiilor internaţi când vor vedea spaţiul amenajat pentru ei’’, ne-a declarat profesorul Dan Moldovan.

Proiectul clubului IMPACT „Zâmbiricii norocoși” Cugir are loc în cadrul proiectului IMPACT – model de educaţie pentru cetăţenie activă şi implicare comunitară în rândul copiilor şi tinerilor”, implementat de Fundaţia Noi Orizonturi prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

 

(C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Valer 7 iunie 2015 at 0:57

Wow! Felicitări din suflet, copii! Felicitări din suflet, dragi dascăli!
Impresionantă ideea proiectului, mult succes!
Mă bucur enorm că se gândeşte cineva şi la bieţii copii internaţi în Spitalul din Cugir!
Toate stimele mele întregii echipe!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...