Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

La Şcoala Gimnazială ,,Singidava’’ Cugir: Membrii clubului IMPACT „ Zâmbiricii norocoși” într-un nou proiect

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Clubul IMPACT „ Zâmbiricii norocoși” ai Școlii Gimnaziale „Singidava” anunță lansarea unui nou proiect – ,,Copii pentru copii’’, campanie care constă în strângerea de jocuri, jucării, cărți pZambirici Cugirentru copii, puzzle-uri. Activităţile se desfăşoară în perioada 2-8 iunie 2015 în incinta Școlii Gimnaziale „Singidava” Cugir și a Casei Orăşeneşti de Cultură Cugir.

În urma acestei campanii, cei 30 de membri ai clubului, coordonați de liderii profesori Nicoleta Văsuți, Oana Horciu, Bogdana Sabău și Dan Moldovan vor amenaja o sală din cadrul Spitalului Orăşenesc, un spaţiu de joacă şi de relaxare pentru copiii internaţi în spital. Prin crearea acestei săli, monotonia din spital dispare, iar copiii ar fi mai veseli şi ar putea comunica mai bine unii cu alţii. Pe de altă parte, membrii clubului vor merge lunar în vizită la Spital, implicând copiii internați fie în ateliere de educație nonformală, fie în diverse activități recreative (ateliere de pictură, oră de poveste, etc.) Partenerii proiectului sunt Şcoala Gimnazială „Singidava” Cugir, Spitalul Orăşenesc Cugir, Primăria Cugir și Casa de Cultură Cugir. Echipa de proiect spune că de un real sprijin s-au dovedit agenţii economici din localitate și speră ca cel mai mare partener, sponsor și donator, să fie însăși comunitatea orașului Cugir.

Spital Cugir

,,Ideea copiilor de a ajuta alţi copii a fost minunată, iar acest lucru s-a văzut în felul în care s-au implicat până acum în strângerea de sponsorizări sau în amenajarea spaţiului. Zâmbiricii noştri erau ca nişte furnici care umblau încolo şi încoace, dar nu degeaba. Acum, când am demarat proiectul, mi se pare că nu e deloc uşor, dar am fost mulţumiţi de felul în care a răspuns până acum comunitatea şi, mai ales, elevii şcolii. Şi, cu cât munca e mai grea, cu atât satisfacţia va fi mai mare! Abia aşteptăm să vedem zâmbetele copiilor internaţi când vor vedea spaţiul amenajat pentru ei’’, ne-a declarat profesorul Dan Moldovan.

Proiectul clubului IMPACT „Zâmbiricii norocoși” Cugir are loc în cadrul proiectului IMPACT – model de educaţie pentru cetăţenie activă şi implicare comunitară în rândul copiilor şi tinerilor”, implementat de Fundaţia Noi Orizonturi prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

 

(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea