La Performanţa Ighiu, plecări pe bandă rulantă! S. Szekely şi G. Toma au părăsit formaţia condusă de Vasile Ursu!

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Toma Performanta Ighiu 4La Performanţa Ighiu continuă plecările, după ce săptămâna trecută divizionara secundă s-a despărţit de Bold şi Mintaş, acum alţi doi jucători, experimentaţii Szabolcs Szekely şi George Toma au decis să părăsească formaţia condusă de Vasile Ursu.

Victoria din derby-ul judeţean cu AFC Unirea 1924 Alba Iulia nu a instaurat liniştea la nivelul Performanţei Ighiu, ce cunoaşte noi frământări.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Nu renunţ la fotbal, dar cred că în acest moment consider că e mai bine să mă despart de Performanţa. Aşa am decis pe moment. Deocamdată nu vreau să discutăm prea multe, Este o decizie personală”, a spus atacantul aiudean în vârstă de 31 de ani, considerat în iarnă, în momentul venirii la Ighiu, drept cel mai important transfer al grupării pregătite de Adorian Himcinschi.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Fundaşul George Toma, în vârstă de 32 de ani, nu a vrut să comenteze această derulare a evenimentelor. Contractele celor doi expirau la finele acestei stagiuni. Mascate de invocatele motive personale ale jucătorilor, de fapt respectivele decizii au alt substrat, motivele diferite fiind în cazul celor doi, ştiindu-se că înaintea confruntării cu „alb-negrii”, conducătorii Ighiului a anunţat că sunt şanse să mai renunţe la doi jucători, numele lui S. Szekely fiind vehiculat şi în trecut.

În acest sezon, S. Szekely a punctat în două rânduri (la Reşiţa şi cu UTA „Bătrâna Doamnă” 2), însă acum îşi doreşte să-şi încheie conturile cu Performanţa, documentele urmând a fi parafate în aceste zile. George Toma nu s-a mai prezentat la un moment dat, a revenit după plecarea lui Himcinschi, a jucat titular în partida de debut a lui Vasile Ursu şi a rămas rezervă în confruntarea de pe Ampoi. În mandatul lui Ursu, S. Szekely a „prins” numai 17 minute în cele două jocuri.

Sunt pierderi pentru echipă. Cei doi jucători s-au ataşat de Performaţa Ighiu, dar ne-au anunţat că din diverse motive intenţionează să renunţe„, a spus preşedintele Gheorghe Dănilă.

*După Himcinschi, epurarea lotului!

Dincolo de declaraţiile elegante, rămâne aspectul cel mai important, demiterea lui Adorian Himcinschi a provocat şi o revoluţie în efectiv, încă din acel moment anticipându-se că vor urma despărţiri de jucători, în ideea reducerii cheltuielilor. Sunt deja 4 plecări, iar efectivul este extrem de subţire numeric şi noul „principal” mai are la dispoziţie numai 17 jucători, urmând a fi legitimat Andreas Buda!!!

Sâmbătă, pe terenul din Ighiu, Performanţa joacă întâiul meci din Liga a 3-a în faţa fanilor, cu Nouva Mama Mia Becicherecu Mic.

 

 

Dan HENEGAR