Rămâi conectat

Sport

La Cupa României de înot, Daria Remete (LPS Alba Iulia), dublă medaliată, cu aur și argint

Dan HENEGAR

Publicat

în

Cupa României la feminin, desfășurată în Complexul Sportiv din Târgoviște, concurs pentru junioare, tineret și junioare, a fost prima competiție oficială de înot din acest an. La start au fost prezenți aproximativ 180 de participanți, reprezentanți ai 49 de cluburi, aceștia disputându-și medaliile pe cele trei categorii de vârstă, în 15 probe.

Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia (Clubul Sportiv Școlar Alba Iulia) a avut trei înotătoare, pregătite de prof. Daniela Bob și Nicolae Bob. Chiar dacă pentru unii dintre aceștia Cupa României a însemnat revenirea în bazin după o pauză de îndelungată de un an, sau șase luni, precedentul concurs fiind în septembrie, rezultatel obținute de sportivele din Alba Iulia pot fi considerate excelente: calificări în 13 finale, recorduri personale în toate probele unde au concurat și cucerirea a patru medalii (una de aur, una de argint și două de bronz). Astfel, Daria Remete s-a calificat în 4 finale A și două finale B, obținând medalia de aur în proba de 100 metri fluture în concursul junioarelor și medalia de argint în aceeași probă, la tineret, dat și locul cinci la open. S-a mai clasat pe locul patru în probele de 50 metri spate și 50 metri fluture și pe locul cinci în probele de 100 metri spate și 200 metri fluture, în concursul junioarelor; pe locul al 5-lea în probele de 50 metri spate și 100 metri spate, la categoria tineret; locul șapte în proba de 50 metri spate și locul opt în proba de 100 metri spate, la categoria open.

*Bronz pentru Daria Adam și Denisa Crișan

Colega sa Daria Adam a acces într-o finală B și trei finale C, cucerind distincția de bronz în proba de 800 metri liber. La respectiva probă a mai încheiat pe poziția a 5-a la categoria tineret și pe locul al 8-lea la concursul open, iar în proba de 400 metri liber a fost pe locul cinci la junioare și pe locul șapte la tineret.

Denisa Crișan a concurat la tineret, calificându-se în trei finale (finala A, finala B și finala C), reușind să-și adjudece o medalie de bronz, în proba de 200 metri fluture (locul al 7-lea, la concursul open). În această săptămână, tot lângă Turnul Chindiei, în perioada 7-10 aprilie, vor intra în concurs băieții, în cadrul Cupei României, la masculin. (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea