Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

La Cugir, peste 350 de femei au făcut testul Papanicolau

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Programul iniţiat de Ministerul Sănătăţii care vizează efectuarea testului Papanicolau de către femeile cu vârste cuprinse între 25 şi 64 de ani a fost într-o bună măsură luat în considerare şi de femeile din Cugir, care nu au un diagnostic confirmat  de cancer de col uterin sau la care acesta se află în fază incipientă.

Astfel, la secţia Ginecologie a Spitalului oraşenesc Cugir unde îşi desfaşoară activitatea medicii: Dr. Marin Modoeanu şi Dr. Ioan Oprean s-au prezentat pentru consultaţii, în intervalul noiembrie 2012  -ianuarie 2013, 354 de persoane. Anterior, acestea s-au prezentat la medicul de familie unde li s-a eliberat formularul care le-a asigurat înscrierea in program şi au fost îndrumate la centrul de recoltare a materialului celular, de la spitalul orăşenesc.

Potrivit celor doi medici ginecologi, menţionaţi mai sus, rezultatele sosite de la laboratorul de anatomie patologică au arătat că din numărul cele 354 de femei cărora li s-au recoltat probe de material celular cervico-vaginal, 20 dintre acestea au fost depistate cu afecţiuni precanceroase, complicaţii minore care nu prezintă risc de înbolnăvire. Conform procedurilor, rezultatul testului a fost transmis la cabinetul medicului de familie pentru a fi prezentat pacientei.

”Din păcate, constatările arată că numărul de femei care se prezintă la centrul de recoltare al unit[ţii locale de sănătate este prea mic, în raport cu numărul mare de femei existente la nivel de oraş cu vârste ce necesită testarea gratuită Babeş – Papanicolau. O vină se pare că aparţine şi acelor medici de familie de pe raza oraşului, care nu ştim din ce motive n-au încheiate contracte pentru înscrierea în program”, ne-a declarat directorul spitalului, ing. Cristian Simu. (C. P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Video: Caricaturistul Costel Pătrășcan, expoziție la Alba Iulia, la Târgul de cArte Alba Transilvana 2024: Desene cu umor pe teme culturale și educaționale

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video: Caricaturistul Costel Pătrășcan, expoziție la Alba Iulia, la Târgul de cArte Alba Transilvana 2024: Desene cu umor pe teme culturale și educaționale La Târgul de cArte Alba Transilvana, care are loc pe esplanada Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia participă și caricaturistul brăilean Costel Pătrășcanu. Expoziția sta constă în desene pline de umor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea