Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

La Cugir, noi investitori în spaţiile puse la dispoziţie de Uzina Mecanică

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Cugir, noi investitori în spaţiile puse la dispoziţie de Uzina Mecanică.

În ultima perioadă a crescut numărul celor interesați de activele disponibile pe care Societatea Uzina Mecanică S.A. le-a făcut publice în vederea valorificării, în conformitate cu Legea nr. 346/2004, pentru crearea de noi oportunități de afaceri la Cugir. Potrivit directorului general, ing. Mircea Trifan, recent a fost închiriată (prin licitație), fosta hală în care și-a desfășurat activitatea decenii de-a rândul, secția pentru fabricația mașinilor de cusut.

Cu o suprafață de peste 8000 m.p., hala a fost închiriată de un grup de acționari și va servi pentru fabricația de jucării. Printre acționari se află și fostul manager al S.C. ”TECNOPLAST” Cugir S.A., italianul Roberto Rivaletti, care a optat pentru fabricația de produse noi destinate copiilor. O altă investiție urmează să prindă viață în cadrul unui tronson aparținând secției Mașini Unelte Montaj, unde, conform informațiilor primite de la Trifan, urmează să se desfășoare activități destinate recondiționării unor obiecte metalice turnate. Este vorba de firma ”Transilvania Radiator” aparținând unui om de afaceri din Franța.

De asemenea, într-un spațiu aparținând fostei secții Mecanică VIII (turnare, eloxare, galvanizare), dezafectat de foarte mulți ani, va fi amenajat un loc pentru depozitare și recondiționare cauciucuri auto. După cum am aflat, există și un teren aparținând societății cugirene de armament și muniție, aflat în afara perimetrului unității, la fosta fermă agricolă, teren care va fi închiriat de un întreprinzător local.

”La ora actuală, avem active libere la fosta hală pentru mașini de spălat (60%), la anexe de la secțiile care au aparținut pentru fabricația mașinilor unelte, dar și suprafețe considerabile de teren pe care le punem la dispoziția celor interesați”, ne-a declarat directorul general Mircea Trifan.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea