Rămâi conectat

Sport

La Balcaniada de marș, uniristele Mihaela Acatrinei și Ana Rodean – rezultate mulțumitoare și timpi pentru JO

Dan HENEGAR

Publicat

în

Mărșăluitoarele uniriste Mihaela Acatrinei și Ana Rodean s-au clasat în preajma podiumului la Campionatele Balcanice din Antalya, prima cursă de nivel internațional la care au participat după mai bine de un an de zile.

Cele două sportive legitimate la CS Unirea Alba Iulia și CSU Reșița au obținut timpi ce le conferă speranțe în vederea calificării la Jocurile Olimpice din acest an din Japonia.

Astfel, Mihaela Acatrinei a terminat pe poziția a 4-a, cu rezultatul 1:34.56 (în februarie, la naționalele de la Timișoara, a reușit record personal: o oră 34 de minute și 42 de secunde), urmată de Ana Rodean – locul al 5-lea, cu timpul 1:36.17 (și-a îmbunătățit timplu de la naționale când a avut o oră 39 minute și 4 secunde). Cursa a fost câștigată de Ayșe Tegdal (Turcia) – cu 1:30.12 podiumul fiind completat de reprezentantele Greciei, Panayota Tsinoupoulou (timpul 1:32.23) și Christina Papadopoulou (1:32.53).

“Turcia și Grecia au o generație de mărșăluitoare foarte puternice calificate deja la Jocurile Olimpice. Locurile obținute de fetele mele le consider mai mult decât mulțumitoare în aceste condiții. Mai mult nu se putea obține. Timpii realizați sunt de asemenea buni, ceea ce ne dă speranțe în continuare în cursa de calificare pentru JO”, a spus antrenorul Gabriel Avram.

Localitatea turcă Antalya a găzduit ediția a 20-a a Campionatului Balcanic de marș. Delegația României a fots compusă din zece sportivi, “tricolorii” reușind să cucerească cinci medalii: una de argint și patru de bronz. Cel mai bun rezultat al delegației României a fost obținut de către Maria Lătărețu, care s-a clasat pe locul al doilea la categoria juniori 1. Maria a parcurs cei 10 kilometri cu timpul de 51,27 minute. Medalii de bronz au cucerit următorii sportivi: Delia Ochiana – juniori 2 (5 km în 26,17 min.), Darius Melenciuc – juniori 2 (10 km în 49,32 min.), Ionuț Pleșu – seniori (20 km în 1.31,26 h) și Gabriel Miloși – juniori 1 (10 km în 54,46 min.).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea