Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

La a cincea încercare, Consiliul Judeţean Alba alocă în plus 2,5 milioane de lei pentru amenajarea Băilor Sărate Ocnişoara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La a cincea încercare, Consiliul Judeţean Alba alocă în plus 2,5 milioane de lei pentru amenajarea Băilor Sărate Ocnişoara

Săptămâna trecută, Consiliul Judeţean Alba a lansat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) o nouă procedură, cea de-a cincea, de atribuire a contractului privind proiectarea şi execuția lucrărilor la obiectivul de investiții „Amenajare Băile Sărate Ocnișoara”. După ce anul trecut, la primele două proceduri, în aprilie şi iunie, valoarea a fost de 11,4 milioane de lei, iar la cele din august şi octombrie aceasta a fost majorată la peste 14,7 milioane de lei, acum, în acest an CJ Alba a crescut valoarea estimată a contractului la peste 17 milioane de lei.

Primele 4 proceduri de achiziţie publică au fost anulate, deoarece, cu o excepţie, când a fost depusă o ofertă care depășea valoarea estimată a achiziției, nu au existat ofertanţi.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

CJ Alba speră ca de această dată, la o valoare mai mare cu aproape 2,5 milioane de lei decât la precedenta încercare, să existe firme interesate să ofere servicii de proiectare şi verificare tehnică de calitate a proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie, inclusiv asistența tehnică, precum și execuția lucrărilor.

În cadrul unei şedinţe care a avut loc la începutul anului, consilierii judeţeni au adoptat o hotărâre prin care a fost aprobată actualizarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Amenajare Băile Sărate Ocnișoara”.

Citește și: Un sat cu doar 14 locuitori din județul Alba va deveni stațiune termală. Consiliul Județean a preluat terenul pentru construcția unui ștrand cu apă sărată

“Din cauza situației economice actuale, a specificului mai deosebit al investiției și a faptului că amplasamentul lucrării este mai izolat și mai îndepărtat de depozitele de materiale de construcții care trebuie transportate până la Ocnișoara, considerăm că este necesară și justificată majorarea valorii totale a investiției”, se menţiona în documentaţia întocmită în ianuarie de către angajaţii CJ Alba. În urma actualizării de către proiectant a devizului general, a rezultat o valoare totală a investiției de 24.278.278,16 lei (inclusiv TVA), din care lucrări de construcții și montaj de 19.382.539,81 lei (inclusiv TVA).

Investiţia ar trebui realizată în 2 ani

CJ Alba dorește amenajarea în Ocnişoara a unor spații destinate activităților de agrement şi relaxare, pe un teren care reprezintă în proporție considerabilă un câmp de sare.

Se are în  vedere şi amenajarea unei piaţete, unde ar urma să se pună în valoare fântâna existentă (murătoarea), care se dorește a fi păstrată în memoria cetățenilor care folosesc apa sărată și, totodată, oferă posibilitatea de a crea un spațiu expozițional din cristale de sare sculptate sau alte elemente complementare acestei teme. Va fi şi un restaurant.

Zona balneară, mai exact zona lacului de nămol sapropelic, va fi poziționată central amplasamentului şi va cuprinde un bazin cu nămol, două alveole de relaxare și o zonă de uscare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | O femeie din Șugag, care a ”stat la vase” în urmă cu 61 de ani, păstrează și acum unele obiecte primite când era tânără căsătorită

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO | O femeie din Șugag, care a ”stat la vase” în urmă cu 61 de ani, păstrează și acum unele obiecte primite când era tânără căsătorită Maria Lomânar, din Șugag, a participat luni, 6 mai, la ”Statu la vase”, obicei unic în țară ce are loc a doua zi de Paște. Femeia, împreună cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea