Rămâi conectat

Actualitate

Klaus Iohannis a anunțat PRIMELE decizii în domeniul securității naționale pentru 2020-2024: ”România e un stat care trebuie să-și apere cetățenii”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Klaus Iohannis a făcut primul anunț după ședința CSAT de astăzi. Președintele a anunțat strategia de apărare a țării pentru 2020 – 2024.

„Punctul central l-a constituit analiza noii strategii de apărare a țării pentru 2020 -2024 și vreau să vă prezint detalii.

Strategia a fost elaborată în contextul unei pandemii care a atacta toate statele lumii și a generat o criză economică profundă. Relațiile între țări sunt perturbate. România a trebuit să facă față în timp scurt unei pandemii. (….) Noua stretegia oferă răspunsuri privind obiectivele noatre prioritate pentru asigurarea securității cetățenilor și a României și ce avem de făcut pentru a le atuige. Politicile publice vor fi concepte și implementat având ca veneficiar cetțțeanul

Strategia pentru 2020 – 2024 operează cu același concept de siguranță națională extinsă, din precedentul document similar. Strategia vizează politica externă, ordinea publică, educația, sănătatea, economia, mediul, securitatea energetică.

România e un stat care trebuie să-și apere cetățenii, care le asigură securitatea, le respectă drepturile. E țara care își apără valorile, interesele, simbolurile, bunurile naționale și resursele naturale, patrimoniul”, a declarat Iohannis.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi Meteorologii ANM au emis o atenționare de vreme rea, valabilă în mai  multe regiuni ale țării, până joi, 21 martie.  Citește și: Cum va fi VREMEA până în 15 aprilie 2024: Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea