Rămâi conectat

Ştirea zilei

Județul Alba, lider național la testări și vindecări de COVID-19, raportat la numărul de locuitori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Florin Roman, liderul deputaților PNL: Alba rămâne lider la testare și vindecări

Cu 11.100 de teste, Alba rămâne lider al testărilor făcute la nivel național, cu excepția centrelor universitare mari, pentru depistarea cazurilor de COVID. Sunt date oficiale ale Institutului Național de Sănătate Publică, care a anunțat că până pe data de 9 mai, la nivel național, s-au efectuat 248.056 teste. Doar București, Iași, Timișoara și Cluj au efectuat mai multe testări decât Alba, întrucât în aceste centre de diagnosticare universitare, au fost aduse și probe din județele în care autoritățile județene nu au fost în stare să pună în funcțiune PCR-uri de testare.

La câteva zile până la din ieșirea din starea de urgență, Alba a testat circa 5% din totalul la nivelul întregii țări, iar dacă scoatem din discuție Bucureștiul, procentul de testare în Alba este de 10% din procentul de testare la nivelul național. Din fericire suntem și pe un loc fruntaș în ceea ce privește procentul celor care s-au vindecat după ce au fost diagnosticați, printre aceștia fiind și cadre medicale.

În spatele acestor cifre statistice stă munca unor oameni pragmatici și inimoși. Marea bucurie este că noi am început să testăm în plin război cu pandemia, pentru că Ion Dumitrel, președintele CJ Alba a insistat pentru aducerea PCR-unui de la Cluj, iar firma Transavia, prin omul de afaceri, Ioan Popa, a pus la dispoziție finanțarea pentru un alt aparat de testare. Medicii au avut parte de materiale de protecție și spre deosebire de alte județe, lipsa de echipamente nu a fost o problemă. Am avut o testare bună și datorită directorului DSP Alba, Alexandru Sinea, care a insistat pentru o testare mai susținută, iar mulți primari au achiziționat kituri de testare. A fost o impresionantă muncă în echipă, în care Prefectura, Poliția, Jandarmeria, SMURD, Ambulantă și toți cei din linia întâi, au fost alături de medici, de managerii spitalelor din Alba Iulia, Blaj, care au dus greul acestei bătălii și ulterior Aiud și Abrud.

Chiar dacă pe data de 15 mai ieșim din starea de urgență, ca și dată calendaristică sau administrativă, măsurile de atenție trebuie sa rămână aceleași. Să nu irosim eforturile noastre dificile din ultimele două luni, motiv pentru care, mulțumesc tuturor cetățenilor care au respectat regulile sanitare.

Florin ROMAN, deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea