Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Județul Alba în fața unei crize a gunoaielor de proporții. Depozitul de la Cristian închis de Garda de Mediu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Toate localitățile din județul Alba, și nu numai, sunt pe cale să intre de luni într-o criză a gunoaielor de proporții, după ce vineri reprezentanții singurei rampe conforme din zonă – cea de la Cristian, județul Sibiu – au transmis operatorilor de salubrizare și primăriilor că începând din 26 octombrie nu le mai primește deșeurile.

 

gunoiOperatorul privat al gropii de gunoi – SC Tracom Brăila SRL. – nu mai poate respecta contractele, întrucât, în urma unui control al inspectorilor Gărzii de Mediu, s-a constat că rampa de deșeuri de la Cristian și-a depășit capacitatea de depozitare. Obligată să se conformeze, firma din Brăila și-a anunțat clienții.

 

După ce în aceasta vară mai multe gropi neconforme de gunoi din zonă au fost închise definitiv – conform calendarului stabilit cu mai mulți ani în urmă în cadrul strategiei de mediu a UE – cum sunt cele de la Pata Rât din Cluj și Pârâul Iovului din Alba Iulia, gunoiul din zeci de orase si comune a luat calea rampei private de la Cristian.

 

Numai din Alba Iulia la groapa de gunoi din Sibiu plecau zilnic 90-100 de tone de deșeuri.

 

Ce se va întâmpla dacă situația nu se va debloca rapid, este greu de închipuit. Situația nu anunță decât costuri suplimentare pentru serviciul de salubrizare. Asta în condițiile în care, după ce închiderea gropii de gunoi de la Pârâul Iovului, serviciul de colectare a deșeurilor pentru populația din Alba a crescut în medie cu circa 50%.

Vom reveni cu detalii

B.P.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea