Rămâi conectat

Actualitate

Joi şi vineri, la Blaj: “Sărbătoarea mierii” – cel mai mare târg apicol din România. Vezi programul evenimentelor

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

   Cel mai mare târg apicol din România îşi deschide porţile la sfârşitul acestei săptămâni la Blaj pentru toţi pasionaţii de apicultură dar şi pentru cei 5000 de vizitatori care sunt aşteptaţi la “ Sărbătoarea mierii “.

 “ Mă bucur că în fiecare an, la sfârşit de martie, Blajul se transformă  în « polul naţional al mierii ». Le dau întâlnire tuturor la un eveniment de ţinută care şi-a câştigat renumele în rândul apicultorilor . Mă mândresc cu faptul că pentru două zile oraşul nostru beneficiază de toată atenţia pozitivă pe care o poate genera un astfel de eveniment”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

 Organizatorii manifestării sunt pentru al şaselea  an consecutiv : Apidava, Asociaţia „Mierea Românească”, Consiliul Local Blaj şi Consiliul Judeţean Alba. Anul acesta ” Sărbătoarea mierii ” găzduieste  150 de expozanţi, producători externi, comercianţi de produse apicole dar şi de utilaje din 12 ţări precum: China, Polonia, Israel, Marea Britanie, Italia, etc.

 Noutatea acestei ediţii o reprezintă focusarea pe secţiunea de business. Organizatorii îşi propun să pună la aceeaşi masă mai mulţi oameni de afaceri din diverse ţări având în vedere că la eveniment şi-au anunţat participarea toţi marii procesatori de miere din România dar şi reprezentanţii celor mai importante asociaţii apicole din ţară.

În acest an „Sărbătoarea Mierii” oferă vizitatorilor care cumpară un produs de la orice expozant participant la târg posibilitatea de a participa la o tombolă cu premii în valoare de peste 1000 de euro constând în produse şi echipamente apicole.

 În zilele de 21 şi 22 martie, locul de desfăşurare al târgului este principala arteră comercială din Blaj,  pe bulevardul Republicii de la intersecţia cu strada Popa Şapcă până la intersecţia cu strada Gheorghe Doja. Punctul central va fi scuarul din faţa Centrului Cultural Iacob Mureşianu, aici urmând să se desfaşoare  principalele momente artistice.

  Deschiderea oficială a târgului va avea loc joi dimineaţă la ora 10.00 în prezenţa  preşedintelui CJ Alba – Ion Dumitrel,  a primarului Gheorghe Valentin Rotar, a managerului Apidava Victor Mates şi a altor oficialităţi.

 Vă prezentăm mai jos programul „Sărbătorii Mierii”:

Joi, 21 martie 2013

– ora 10.00 Deschiderea oficială a evenimentului pe scena din faţa Centrului Cultural

* târg cu vânzare: (peste 130 de firme expozante din ţară şi străinătate)

– produse apicole: miere, vin cu miere, produse apiterapeutice, alte produse naturiste

– produse tradiţionale româneşti: carne, brânzeturi, produse de panificaţie şi patiserie, produse artizanale/ plante decorative.

* expoziţie de echipamente, utilaje şi alte materiale pentru apicultură;

* degustări de miere şi cocktailuri apicole, vinuri şi produse tradiţionale

* secţiune de comunicări şi dezbateri pe teme de interes pentru domeniul apicol, în prezenţa invitaţilor de la Ministerul Agriculturii, APIA, ANSVSA şi ANARZ

– ora 12.00 Caravana APDRP – Campania “PNDR vine în satul tău” –  expoziţie de fotografii şi picturi cu teme apicole (Centrul Cultural “Iacob Mureşianu” Blaj)

– orele 13.00 – 20.00 – Spectacol în aer liber

Vineri, 22 martie, zi dedicată copiilor: concursuri, jocuri, recitaluri

Autorităţile vor lua a măsura blocării arterei principale de circulaţie a oraşului, respectiv Bulevardul Republicii, astfel încât expozanţii să îşi poată amenaja standurile. Traficul va fi deviat pe strada paralelă, Avram Iancu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai Cei aproape cinci milioane de pensionari care așteptau anunțul privind pensiile au primit răspunsul. Directorul Poștei Române a anunțat că încearcă ca toți seniorii să primească la timp pensia, cu toate că recunoaște că este o provocare și pentru ei. Potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea