Rămâi conectat

Cultură Educație

JOI: Scriitori sătmăreni, la Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba. Lansări de carte, prezentare de revistă și momente artistice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Joi, 15 martie 2018, începând cu ora 17:00, la sala de lectură a Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” alba, iubitorii de poezie sunt invitați la o întâlnire cu literatura unor scriitori reprezentativi pentru literatura din județul satu Mare. Cu acest prilej vor fi lansate cărțile ”Aripi de lut”, autor Robert Laszlo, ”Țipătul cenușii”, autor Felician Pop și ediția bilingvă româno-maghiară a cărții clarobscur și fum/Félhomály és füst, autor Francisc Edmund Balogh.

Va fi prezentă în mijlocul cititorilor albaiulieni și Loredana Știrbu, care va prezenta revista ”Cronograf” editată sub egida Consiliului Județean Satu Mare și a Centrului Cultural Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale din Satu Mare.

Evenimentul va avea în program lansări de carte, prezentare de revistă, momente recitative din poemele prezentate în cărțile lansate, prezentarea Antologiei de texte literare apărută sub egida Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba și momente artistice susținute de elevii profesorului Daniel Avram de la Școala de Folk din Alba Iulia. Biblioteca găzduiește pentru prima dată un eveniment dedicat în egală măsură atât cititorilor de limbă română cît și cititorilor de literatură maghiară.

Activitatea face parte din programul 4.ANIMAȚIE CULTURALĂ, proiectul 4.9 Lansări de carte și este organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” alba în parteneriat cu USR- Filiala Alba – Hunedoara și  Centrului Cultural Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale din Satu Mare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Perle la Simularea la Bacalaureat 2024: ”Imperiul Otoman a inventat țările balcanice”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Perle la Simularea la Bacalaureat 2024: ”Imperiul Otoman a inventat țările balcanice” La fel ca în fiecare an, Bacalaureatul și simularea lui vin cu o coleție de perle care arată că unii dintre tinerii României Educate, cum se cheamă proiectul de țară al președintelui Iohannis, nu prea înțeles cum stă treaba cu educația: După Revoluția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea