Rămâi conectat

Societate

JOI, de Ziua Limbii Materne: „Germana în dans, poezie şi cântec”, la Sebeş

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi, 21 februarie, de Ziua Internaţională a Limbii Materne, Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeş din cadrul Centrului Cultural „Lucian Blaga” vă invită  la spectacolul de dansuri tradiţionale germane, cântece şi poezie „Deutsch in tanz, Gedicht und lied – Germana în dans, poezie şi cântec” , susţinut de etnia germană din Sebeş şi Petreşti.

Invitaţii speciali ai evenimentului sunt: Şcoala de Dans „Chirilă” Alba Iulia, Ansamblul Folcloric „Mărginenii de pe Valea Frumoasei” Căpâlna şi Ansamblul de dansuri populare maghiare al Şcolii Gimnaziale „Toma Cocişiu” Blaj. Spectacolul va avea loc începând cu ora 17.00, în Sala „Radu Stanca”, iar în foaierul Casei de Cultură Sebeş va putea fi vizitată o expoziţie de costume populare reprezentând diferite zone ale ţării. Intrarea la eveniment este liberă.

Ziua Limbii Materne, serbată pe plan internaţional la 21 februarie, promovează recunoaşterea şi utilizarea limbilor materne din lume, în mod special pe cele ale grupurilor minoritare. Limba maternă face parte din identitatea oamenilor şi popoarelor şi constituie un element cheie al educaţiei pentru toţi. Respectul pentru alte limbi, culturi şi identităţi este o condiţie prealabilă pentru crearea unui spaţiu european şi cooperare în Europa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea