Rămâi conectat

Curier Județean

ITM Alba: Două firme, din Cluj și Dolj, amendate cu 70. 000 de lei de inspectori. Au fost descoperite cu 7 persoane muncind la negru, la Street Food Festival în Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Două firme, una din Cluj-Napoca și alta din Dolj, au fost amendate de ITM Alba, în total, cu 70.000 de lei, după ce au fost descoperite de inspectori cu persoane muncind la negru, în cadrul evenimentului ”Street Food Festival” din Alba Iulia.

Este vorba despre firma SC GREEN  BAUM SRL din Cluj-Napoca, jud. Cluj (restaurante), care s-a ales cu o amendă usturătoare, de 50.000 de lei, după ce a fost prinsă că a primit în activitate 5 persoane fără forme legale de angajare și  SC  CHOCOMELLA SRL, Balta Verde, jud. Dolj, cu domeniu de activitate – fabricarea pâinii, prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie, amendată cu 20. 000 lei pentru două persoane depistate în timp ce munceau ”la negru”.

Deși ”Street Food Festival” a avut loc în perioada 31 august – 3 septembrie, amenzile au fost aplicate doar săptămâna trecută. Inspectorul șef adjunct al ITM Alba, Calman Gabor Zsolt, a precizat pentru ziarulunirea.ro că există o procedură în controale, pe muncă la negru, prin care firmele primesc înștiințare și apoi sunt așteptate cu actele la sediul din Alba.

În săptămâna 11-15 septembrie 2017, în domeniul relațiilor de muncă inspectorii au controlat 30 de unități, cu un număr total de 495 angajați. Au fost constatate 63 de deficienţe și aplicate 3 amenzi în valoare de 71.500, din care două cele pentru munca la negru, și două avertismente.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, unde au fost controlate 33 de firme, inspectorii au constatat 51 de deficienţe și au formulat 7 avertismente. Un eveniment se află în curs de cercetare.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO | Noua grădiniță cu program prelungit nr. 16 din Alba Iulia își deschide porțile în toamna aceasta: Spații moderne și dotări europene pentru preșcolari

Bera Larisa

Publicat

în

VIDEO | Noua grădiniță cu program prelungit nr. 16 din Alba Iulia își deschide porțile în toamna aceasta: Spații moderne și dotări europene pentru preșcolari După 33 de ani în care a funcționat la parterul unei clădiri a Colegiului „Alexandru Domșa”, improprie din punct de vedere al condițiilor și a spațiului insuficient, cu ajutorul primăriei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea