Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Italian cu afaceri la Sebeș și care a promis o investiție de 20 de milioane de euro la Pianu, arestat și trimis în Italia, unde are condamnări la închisoare

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Italian cu afaceri la Sebeș și care a promis o investiție de 20 de milioane de euro la Pianu, arestat și trimis în Italia, unde are condamnări la închisoare.

Un cetăţean italian de 56 de ani, care locuia în Sebeş, va fi predat autorităților din Italia în baza unui mandat european de arestare. Italianul este condamnat în două rânduri, în ţara sa, la 3 şi respectiv 4 ani de închisoare pentru infracţiuni economice.

Decizia privind predarea a fost luată de Curtea de Apel, în 23 ianuarie 2019. Picchio Nazzareno a fost depistat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din IPJ Alba, cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

”Admite propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi în consecinţă: Constată că persoana solicitată Picchio Nazzareno a fost de acord cu predarea către autoritățile judiciare din Italia. În temeiul art. 107 al. 1 din Legea nr. 302/2004 modificată, dispune punerea în executare a mandatelor europene de arestare nr. N.SIEP 3332/2017 din data de 05.12.2018 (2) emise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Milano, pe numele persoanei solicitate Picchio Nazzareno, şi predarea acesteia către autoritatea judiciară competentă din Italia”, se precizează în conținutul deciziei de la Curtea de Apel.

În anul 2014, pe numele bărbatului a fost finalizat un dosar penal, el fiind cercetat la acea dată pentru infracţiuni de evaziune fiscală. Potrivit unui comunicat al IPJ Alba, la data de 11.07.2014, poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul Poliţiei municipiului Sebeş au finalizat un dosar penal şi au propus trimiterea în judecată a lui Nazzareno P., de 52 de ani, cetăţean italian, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, fapte prin care a prejudiciat bugetul de stat cu 112.324 de lei.

În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că în perioada anilor 2011 – 2012, nu a vărsat la bugetul de stat sumele reprezentând contribuţiile şi impozite cu reţinere la sursă, creând un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 112.324 de lei, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. Dosarul nu a mai fost trimis, până la urmă, în judecată.

La Sebeș, italianul era administratorul firmei Sit Tehnologii Industriale, cu obiect de activitate în domeniul ”Fabricarea de construcții metalice și părți componente ale structurilor metalice”.

În 2011, acesta a inițiat un proiect privind amplasarea unui parc fotovoltaic pe teritoriul comunei Pianu. Cu toate că a primit acordul administrației locale, care i-a concesionat un teren în acest sens, italianul nu a mai derulat investiția estimată atunci la 20 de milioane de euro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani Pe orindea de zi a ședinței ordinare a consiliului local Alba Iulia din data de 29 aprilie 2024 se află proiectul de hotărâre privind indexarea cu 10,4% a taxelor și impozitelor locale pe anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea