Rămâi conectat

Ştirea zilei

ISU Alba: Miniștrii Raed Arafat și Mircea Dușa invitați la operaționalizarea echipajului de terapie intensivă mobilă

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Sănătăţii, Raed Arafat  și  ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, au fost invitați să participe, sâmbătă, 22 decembrie a.c., ora 11.00, la festivitatea de operaţionalizare a echipajului de terapie intensivă mobilă din cadrul Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare.

Evenimentul este organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba şi Unitatea de Primiri Urgenţe Alba, în colaborare cu Consiliul Judeţean Alba, Consiliul Local Alba Iulia, Direcţia de Sănătate Publică şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă Alba.

Activităţile vor avea loc la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba şi vor consta într-un ceremonial militar şi religios, vizitarea spaţiilor SMURD şi a dispeceratului medical integrat şi un exerciţiu demonstrativ de intervenţie pentru ajutor medical de urgenţă şi descarcerare.

Pe lângă cele cinci echipaje de prim ajutor existente, SMURD Alba va dispune şi de un echipaj de terapie intensivă mobilă având competenţe şi domenii de activitate foarte clar stabilite de legislaţia în vigoare. Dispecerizarea si coordonarea apelurilor de urgenţă la care răspund echipajele SMURD sunt asigurate de către sistemul unic de urgenţă 112 şi Dispeceratul Integrat Medical – ISU –  Ambulanţă.

Echipajul de terapie intensivă mobilă este unitatea de intervenţie cu pregătirea cea mai inaltă din punct de vedere medical din sistemul de urgenţă prespitalicesc. Este alcătuit dintr-un medic specialist de medicină de urgenţă, un asistent medical cu pregatire specifică din cadrul Unitaţii de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba şi doi paramedici din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Acest tip de echipaj îşi desfăşoară activitatea pe ambulanţa Volkswagen şi are competenţă de a efectua cele mai complexe manevre medicale, specifice terapiei intensive (inducție anestezică, intubație oro-traheală cu inductie medicamentoasă, montarea de cale venoasă centrală, măsurarea presiunii venoase centrale, traheotsomie de urgență etc.) Având în vedere acest nivel ridicat de pregătire medicală, acest echipaj este dirijat la intervenţiile cu victime multiple şi /sau cu stare generală gravă. Din cele două ambulanţe primite, doar una va fi operaţională, a doua fiind folosită în situaţiile în care prima este scoasă din intervenţie din diferite motive (igienizare, alimentare, etc).

Aria de interventie este nedelimitată, putându-se interveni oriunde în judeţ, fie ca echipaj de prim răspuns fie la solicitarea şi în sprijinul echipajelor de prim ajutor sau echipajelor medicale de urgenţă ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial” Primăria Alba Iulia organizează prima licitație pentru concesionarea unei parcele de aproape 2 ha de teren (18.104 mp), din viitorul Parc Industrial, situat în apropiere de șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. potrivit anunțului publicat pe site-ul primăriei: Municipiul Alba Iulia, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea