Rămâi conectat

Actualitate

ISU Alba: Efectivele Inspectoratului pentru situații de urgență ,,Unirea”, pregătite să intervină, la nevoie. Recomandări pentru populație pe timp de viscol şi ninsoare puternică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de COD GALBEN valabilă în data de 14 ianuarie între orele 02.00 – 14.00. În acest interval, meteorologii anunță că în zona Munților Apuseni va ninge și se vor cumula cantități de peste 20-25 l/mp, iar stratul de zăpadă va fi consistent.

Vântul va prezenta intensificări susținute, îndeosebi în zonele de creastă, unde rafalele vor depăși 90-100 km/h viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității.

Efectivele Inspectoratului pentru situații de urgență ,,Unirea” al județului Alba sunt pregătite să intervină, la nevoie, în sprijinul populației.

Vă recomandăm să evitați deplasările pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă este absolut necesar să circulați în zonele afectate, să vă informați în prealabil dacă pe traseul stabilit sunt drumuri blocate sau tronsoane cu trafic restricționat pentru a evita riscul de înzăpezire.

Înainte de plecare, asigurați-vă că:

-sistemul de încălzire funcţionează eficient;
-rezervorul de combustibil este plin;
-autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
De asemenea, turiștii sunt sfătuiți să nu se aventureze în zonele muntoase în care va ninge abundent și va viscoli, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri și jandarmilor montani și să poarte haine adecvate temperaturilor scăzute înregistrare în această perioadă.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, poliție și jandarmerie – sunt pregătite să intervină rapid în teren, în cazul producerii unor situații de urgență cu efecte negative asupra comunităților.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai Cei aproape cinci milioane de pensionari care așteptau anunțul privind pensiile au primit răspunsul. Directorul Poștei Române a anunțat că încearcă ca toți seniorii să primească la timp pensia, cu toate că recunoaște că este o provocare și pentru ei. Potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea