Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

IȘJ Alba a întocmit calendarul simulărilor la examenele naționale

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Luna ianuarie aduce pentru elevii din Alba primele testări la materiile de examen de la Bacalaureat și Evaluarea Națională. Potrivit calendarului întocmit de Inspectoratul Școlar Județean, pentru Bacalaureat simulările sunt programate să se desfășoare în zilele de 22, 23, 24 și 29 ianuarie, iar pentru Evaluarea Națională în 22, 23 și 24 ianuarie.  

Astfel, pentru elevii ce vor susține examenul de Bacalaureat, în cele 36 de unități de învățământ liceal din județ vor fi organizate: în 22 ianuarie, între orele 11,00-14,00, proba scrisa la limba și literatura româna (probă comună pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările); în 23 ianuarie, între 11.00-14.00, proba scrisă la limba și literatura maternă (probă comună pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale); 24 ianuarie, între 11.00-14.00, o probă scrisă, diferenţiată în funcţie de filieră, profil și specializare, după cum urmează: matematică (pentru profilul real din filiera teoretică, pentru toate profilurile din filiera tehnologică și pentru profilul militar și profilul pedagogic – specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațională) sau istorie (pentru profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională). Simularea se desfășoară cu subiect unic elaborat la nivel de judeţ.

În 29 ianuarie, între orele 11.00-14.00 este organizată o probă scrisă la care elevul poate opta, în conformitate cu filiera, profilul și specializarea urmate, pentru una dintre disciplinele cuprinse în urmatoarele două grupe: fizică, chimie, biologie sau informatică (pentru profilul real din filiera teoretică, pentru profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și pentru profilul militar din filiera vocațională) sau geografie, filosofie, logică și argumentare, economie, psihologie și, după caz, sociologie (pentru profilul umanist din filiera teoretică, pentru profilul servicii din filiera tehnologică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională). Simularea se desfășoară cu subiecte elaborate la nivel de unitate de învățământ.

Pentru elevii ce vor susține examenul de Evaluare Națională, în cele 145 de unități învățământ gimnazial cu personalitate juridică din județ vor fi organizate: în 22 ianuarie, între orele 12.00-14.00, simularea la matematică; în 23 ianuarie, între orele 12.00-14.00, simularea la limba și literatura maternă; în 24 ianuarie, între orele 12.00-14.00, simularea la limba și literatura română. Simularea se desfășoară cu subiect unic elaborat la nivel de județ.

Potrivit reprezentanților IȘJ Alba, simulările sunt obligatorii pentru toți elevii care urmează să susţină examenele naţionale iar notele obținute se pot trece în catalog.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea