Rămâi conectat

Actualitate

IPJ Alba: Spunem ”da” armonei șI prieteniei – un proiect pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar

Ziarul Unirea

Publicat

în

IPJ Alba: Spunem ”da” armonei șI prieteniei – un proiect pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar

În perioada 30 ianuarie – 25 februarie 2022, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Siguranță Școlară, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Alba și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Alba, va implementa proiectul pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar, intitulat „Spunem DA armoniei și prieteniei!”.

Acesta se adresează, cu precădere, elevilor de gimnaziu și are ca scop implicarea acestora în activități care să conducă la identificarea formelor de violență, cunoașterea sensului valorilor: sinceritate, toleranță, colegialitate, prietenie, stăpânire de sine, respect, modestie, curaj, responsabilitate, colaborare, comunicare, formarea de atitudini în spiritul prevenirii și înlăturării violenței în mediul școlar precum și creșterea capacității de soluționare non-violentă a conflictelor.

Activitățile vor fi desfășurate în 4 dintre unitățile de învățământ din județul Alba și vor cuprinde și organizarea unui concurs, adresat elevilor beneficiari, care va consta în elaborarea unor afișe și clipuri video, care să transmit mesaje de descurajare a violenței psihologice (bullying).

Concursul  va fi lansat în data de 30 ianuarie, cu ocazia Zilei Internaționale a non-violenței în școli, iar până la data de 25 februarie 2022, la nivelul fiecărei școli va fi desemnată o clasă câștigătoare,  în baza votului exprimat de elevii școlii.

La nivelul județului, va fi desemnată o singură școală câștigătoare, în baza votului reprezentanților instituțiilor partenere în proiect,urmând ca lucrările câștigătoare să participe la o selecție națională.

În data de 30 ianuarie, în mai multe ţări ale lumii, este sărbătorită Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoli. Scopul acestei zile este promovarea ideii de educare a copiilor în armonie, solidaritate şi respect, mesajul principal al acestei zile fiind „dragoste universală, nonviolenţă şi pace – Dragostea universală este mai bună decât egoismul, nonviolenţa este mai bună decât violenţa şi pacea este mai bună decât războiul”.

Data de 30 ianuarie a fost stabilită ca Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoli, întrucât la această dată este omagiată moartea lui Mahatma Gandhi, supranumit părintele independenţei Indiei şi iniţiatorul mişcărilor de revoltă neviolente, cel care spunea: „nonviolenţa este arma celor puternici”.

Prevenirea violenţei în unităţile de învăţământ constituie o prioritate a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Avertisment al Autorității de Supraveghere Financiară: Ce se întâmpla cu polițele mâine, 7 decembrie 2023

Ziarul Unirea

Publicat

în

Avertisment al Autorității de Supraveghere Financiară: Ce se întâmpla cu polițele EuroIns mâine, 7 decembrie 2023 Polițele de asigurare emise de către Societatea Euroins Asigurare Reasigurare S.A. își vor înceta valabilitatea automat pe data de joi, 7 decembrie, conform anunțului făcut de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Un avertisment al ASF, menționează că toate polițele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare