Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

IPJ Alba: Spunem ”da” armonei șI prieteniei – un proiect pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

IPJ Alba: Spunem ”da” armonei șI prieteniei – un proiect pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar

În perioada 30 ianuarie – 25 februarie 2022, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Siguranță Școlară, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Alba și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Alba, va implementa proiectul pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar, intitulat „Spunem DA armoniei și prieteniei!”.

Acesta se adresează, cu precădere, elevilor de gimnaziu și are ca scop implicarea acestora în activități care să conducă la identificarea formelor de violență, cunoașterea sensului valorilor: sinceritate, toleranță, colegialitate, prietenie, stăpânire de sine, respect, modestie, curaj, responsabilitate, colaborare, comunicare, formarea de atitudini în spiritul prevenirii și înlăturării violenței în mediul școlar precum și creșterea capacității de soluționare non-violentă a conflictelor.

Activitățile vor fi desfășurate în 4 dintre unitățile de învățământ din județul Alba și vor cuprinde și organizarea unui concurs, adresat elevilor beneficiari, care va consta în elaborarea unor afișe și clipuri video, care să transmit mesaje de descurajare a violenței psihologice (bullying).

Concursul  va fi lansat în data de 30 ianuarie, cu ocazia Zilei Internaționale a non-violenței în școli, iar până la data de 25 februarie 2022, la nivelul fiecărei școli va fi desemnată o clasă câștigătoare,  în baza votului exprimat de elevii școlii.

La nivelul județului, va fi desemnată o singură școală câștigătoare, în baza votului reprezentanților instituțiilor partenere în proiect,urmând ca lucrările câștigătoare să participe la o selecție națională.

În data de 30 ianuarie, în mai multe ţări ale lumii, este sărbătorită Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoli. Scopul acestei zile este promovarea ideii de educare a copiilor în armonie, solidaritate şi respect, mesajul principal al acestei zile fiind „dragoste universală, nonviolenţă şi pace – Dragostea universală este mai bună decât egoismul, nonviolenţa este mai bună decât violenţa şi pacea este mai bună decât războiul”.

Data de 30 ianuarie a fost stabilită ca Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoli, întrucât la această dată este omagiată moartea lui Mahatma Gandhi, supranumit părintele independenţei Indiei şi iniţiatorul mişcărilor de revoltă neviolente, cel care spunea: „nonviolenţa este arma celor puternici”.

Prevenirea violenţei în unităţile de învăţământ constituie o prioritate a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea