Ziarul Unirea

Ion Dumitrel, presedintele CJ Alba, solicită Ministerului Sanatatii programul redeschiderii spitalelor din Zlatna si Ocna Mures

Ion Dumitrel, presedintele CJ Alba,  a trimis marți, 22 ianuarie, Ministerului Sanatatii o adresă prin care solicită programul redeschiderii spitalelor din Zlatna si Ocna Mureș (FOTO), “pentru a putea stabili într-un mod coerent strategia de sănătate a Consiliul Judeţean Alba pentru anul în curs şi pentru perioada 2013-2016 şi pentru a putea stabili modul în care trebuie să ne dimensionăm investiţiile în sănătate, astfel încât să putem asigura servicii medicale de bună calitate cetăţenilor din aceste zone ale judeţului Alba, cu un maxim de efiecienţă în investirea banilor publici”.

În textul scrisorii, șeful administrației județene face referire la declarațiile fostului deputat PSD de Alba Radu Coclici și a actualului deputat Dan Simedru, care au afirmat că în urma intervențiilor lor la Guvern, spitalele din Zlatna si Ocna Mures vor fi redeschise.

ELIT

“Am primit cu speranţă declaraţiile făcute în ultima perioadă din partea USL, privind redeschiderea a două spitale din Judeţul Alba, cel din oraşul Zlatna şi cel din oraşul Ocna Mureş. Sunt două unităţi spitaliceşti importante pentru locuitorii judeţului Alba, pe care şi Consiliul Judeţean Alba a încercat să le redeschidă sub forma unor secţii externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia.

În luna decembrie 2012, domnul Radu Coclici, pe atunci Deputat PSD de Alba, afirma public că: „După ce USL a preluat guvernarea, am reuşit să repun în discuţie situaţia spitalului din Ocna Mureş. Intervenţiile mele şi ale celorlalţi colegi din USL Alba au fost încununate de succes; avem o hotărâre de guvern prin care Spitalul Ocna Mureş va fi redeschis în cel mai scurt timp posibil. Avem promisiuni din partea guvernului că în bugetul de stat pe 2013 vor fi alocate şi fondurile necesare funcţionării acestei unităţi medicale atât de importante pentru cetăţenii din Ocna Mureş”.

La rândul său, domnul Dan Simedru, Deputat PNL de Alba, afirma şi el public că: „USL va redeschide spitalele pe care PDL a pus lacătul, iar eu, alături de Teodor Atanasiu, candidatul USL la Senat, îmi voi continua demersurile începute ca prefect, pentru modernizarea spitalului din Cugir şi redeschiderea celui din Zlatna. Am primit de la Ministerul Sănătăţii promisiunea că, în bugetul pe 2013, vor fi cuprinse sumele necesare pentru modernizarea clădirii în care funcţionează secţiile Interne şi Chirurgie ale Spitalului Orăşenesc din Cugir. în Zlatna, Spitalul va fi redeschis, iar drepturile la sănătate vor fi redate cetăţenilor din zonă. ”

ADEZIUNE PLUS ALBA

Mult mai recent, domnule Ministru Eugen Nicolăescu aţi declarat pentru MEDIAFAX că: „Spitalele au fost închise numai din decizii politice şi care n-au legătură cu realitatea, n-au legătură cu cetăţenii, n-au legătură cu sănătatea, n-au legătură decât cu faptul că trebuiau să bifeze în relaţia cu FMI că au redus un număr de paturi, că au redus un număr de finanţări către acele spitale, bolnavii nu au contat. Eu sunt deranajat că au fost închise spitale fără discernământ, fără niciun fel de logică, fără niciun fel de criteriu”. … „Eu cred că o restructurare a sistemului spitalicesc este necesară, dar ea nu trebuie făcută decât după analize şi evaluări foarte complexe, de comun acord cu autorităţile locale, pentru că s-ar putea ca autorităţile locale să preia o serie de obligaţii, o serie de atribuţii ”.

Având în vedere toate aceste aspecte, precum şi dorinţa Consiliului Judeţean Alba de a asigura o asistenţă medicală de bună calitate locuitorilor din judeţul Alba, vă rog respectuos să ne transmiteţi programul de redeschidere al celor două unităţi spitaliceşti, din Zlatna şi din Ocna Mureş. Acest program ne este deosebit de util pentru a putea stabili într-un mod coerent strategia de sănătate a Consiliul Judeţean Alba pentru anul în curs şi pentru perioada 2013-2016 şi pentru a putea stabili modul în care trebuie să ne dimensionăm investiţiile în sănătate, astfel încât să putem asigura servicii medicale de bună calitate cetăţenilor din aceste zone ale judeţului Alba, cu un maxim de efiecienţă în investirea banilor publici” se arată în adresa trimisă de Ion Dumitrel ministrului Sănătății.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Călin Matieș: Bătrânii din Alba au ajuns bătaia de joc a CJ Alba și a lui Ion Dumitrel!

Domnule Ion Dumitrel, cu toate instituțiile statului român în subordine, cum este posibil să spuneți că nu ați știut de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

15 Comentarii

gelu 22 ianuarie 2013 at 13:32

pai Dumitrel a sprijinit inchiderea lor in mandatul Boc, acum intoarce foaia??? suntme condusi de niste dementi.
Negrut ne spune ca vor fi dati afara oamenii din Hidroelectrica, Atanasiu ba ca nu-I da nimeni afara.
a venit si asta cu spitalu….balamuc curat

g 22 ianuarie 2013 at 13:45

Dumitrele esti penibil… Cine a inchis acele spitale ? USL sau PD-L ? Ai macar puterea sa recunosti ca inchiderea lor a fost o prostie ?

h 22 ianuarie 2013 at 14:00

PDL cu mana UDMR!

florea 22 ianuarie 2013 at 14:01

Nu ‘i rusine.Porc de ca’ne!

ulise 22 ianuarie 2013 at 14:27

bai cretinilor! Guvernul Boc le-a inchis si Usl-asii au promis in campanie ca le redeschid, sa repare greselile. Intrebarea e simpla; le deschid sau ne-au mintit, ca Dumitrel trebuie sa stie sa-si faca bugetul si primarii la fel.

contribuabilu` 22 ianuarie 2013 at 14:28

Care spitale ? Alea inchise de voi Pdl-istii ? Ca atunci nu v-am auzit sa protestati nici unul !

talis 22 ianuarie 2013 at 14:34

crapa fierea in voi ca v-au mintit astia si i-ati votat ca oile. ce daca s-au inchis spitalele ca n-a murit nimeni ca s-au inchis. Dar sa-i vad pe astia mincinosii daca le deschid si de unde le finanteaza. Va mint a mia oara Ha, ha, ha ce ma distrez de prosti!!!

??? 22 ianuarie 2013 at 15:33

Vrea sa faca bugetul ? Pai sa il faca dupa cum i-a dictat bocaila pe cind taia si inchidea tot. Acum nu poti cere imperastiv deschiderea unor obiective pe care seful tasu le-a inchis si atunci nu l-ai atacat cu nimic. A fi cinic pe seama altora, miroase urit, adica portocacaliu !!!

Ovidiu 22 ianuarie 2013 at 16:44

Stau, citesc si ma minunez ca dupa atata timp nu ati inteles nimic, nu stiu cum ar trebui sa formuleze Dumitrel ca sa pricepeti si voi clar ce a vrut sa zica in acest articol.Voi o stiti una si buna, ca Boc a inchis si ca el e oamul negru mititel care a facut toate relele si vezi doamne ce se chinuie astia acuma sa faca treaba sa mearga bine.Terminati cu Boc, el e deja istorie, astia au un an azi maine si in tot acest timp puteau sa costruiasca spitale nu sa se faca ca le deschid pe cele inchise, treziti-va si vedeti si voi realitatea, judecati putin nu mai muscati din momelile otravite pe care vi le servesc televiziunile zi de zi.Nu vedeti ca sunt si astia din USL de acord cu inchiderea spitalelor numai ca nu pot sa o recunoasca direct, iar voi ii credeti ca fraierii.Felicitari Ulise !!!

Ion 22 ianuarie 2013 at 20:09

Esti prost,lacheu pedelist.Prost.Tu nu poti pricepe altceva decat bass-ul.Lacheule sa-ti spun ceva.Gata.A basii nu inseamna nici a gandi si nici un mod de viata.Ce vrei tu?Sa-i raspunda guvernu’ lu’ „giumpix de alba”.Ca giumpix nu stie el cu bujetu’.Hai sictir,ma giumpixe..Da’ ia zi lacheule,nu te distrezi?Ca io’,da.De voi,fraere(sic!).

Fost angajat cj 22 ianuarie 2013 at 17:29

1.Dumitrel si guvernul boc le-a inchis.E greu dupa ce inchizi sa repari greseala.
2.Sa ceri redeschiderea si sa dai vina pe usl ca a promis ca le redeschide in campanie este o magarie.
3.Asumati greselile si baga bani din bugetul cj ca sa iti asumi lipsa spitalelor apoi dute la bucuresti colaboreaza cu usl si lupta-te sa le redeschizi.

dar stim toti Dumitrel ca esti tare doar cand mingea e la altii.Cand e in curtea ta habar nu ai ce sa faci cu ea, cu puterea.Tu esti tare in defensiva, prietenii stiu de ce.

Dorin 22 ianuarie 2013 at 18:54

Cazurile mai serioase oricum nu se rezolvau la Zlatna sau la Ocna Mures ; ele tot la Alba Iulia ajungeau , cei din Zlatna si Ocna Mures doar consumand banii degeaba .Este mai bine ca Dumitrel a investit mult in spitalul judetean , si acest lucru poate sa-l vada oricine , doar cei dati afara de la CJ ( de ce oare ?… prietenii stiu de ce ! ) nu recunosc .

Corina 22 ianuarie 2013 at 20:30

Mai Dorina pai daca tot ajungeau cazurile la Alba, de ce vrea sa le redechida, ca eu nu pricep ca sunt economista.Cred ca ai o dilema??

nina 22 ianuarie 2013 at 20:55

pai si in upu vine dumitrel si cu marele sef sa consulte 150 de pacienti in 12 ore cu 2 medici e strigator lA CER CE AU PUTUT FACE DI ACEST SERVICIU APLECAT PERSONAL DI CAUZA MARELUI SEF PUS DE PDL

sanda 23 ianuarie 2013 at 20:16

cum ar sta dumitrel in pat cu un alt pacient ca nu mai sunt locuri in spitalul lor ca de fapt tot ce misca e a lor

Comentariile sunt oprite