Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ion Dumitrel, despre demiterea lui Florin Cîțu: „PNL Alba este printre organizațiile semnatare, prin urmare suntem pentru convocarea unui Congres Extraordinar”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ion Dumitrel, despre demiterea lui Florin Cîțu: „PNL Alba este printre organizațiile semnatare, prin urmare suntem pentru convocarea unui Congres Extraordinar”

„PNL Alba este printre organizațiile semnatare, prin urmare suntem pentru convocarea unui Congres Extraordinar. Și, da, suntem printre organizațiile care l-au susținut pe Florin Cîțu pentru funcția de președinte. Cam așa stau lucrurile foarte pe scurt.

Nu sunt genul de politician care să insiste asupra lucrurilor care țin de bucătăria partidului, pentru că datoria noastră este să livrăm rezultate oamenilor și nu opinii, mai mult sau mai puțin erudite, ce cuprind sau exclud politicieni. Nu ne este dat să știm încotro vor merge lucrurile, atunci când facem o alegere. Ar fi bine să avem atâta limpezime dar, din păcate, nu ai întotdeauna dreptate, nu poți fi mereu în situația ideală de a spera și de a ți se împlini așteptările. Uneori se întâmplă, alteori nu. Și mulți dintre colegii mei, și eu, considerăm că a trecut prea mult timp între ceea ce și-a asumat actualul președinte față de PNL și rezultatele nu foarte convingătoare din prezent. Totul e diferit, suntem într-un cadru diferit, în care proporția crizei economice actuale îi atinge pe români. Prin urmare, e cazul să avem puterea să acceptăm că unele aspecte trebuie corectate imediat, nu într-o perioadă nedefinită de timp.

Pentru mine, omul Florin Cîțu rămâne un profesionist și un coleg pe care mi-l doresc oricând în partid. Iar politica, așa cum o văd eu, nu este despre o raportare de 1 la 1, dacă cineva e de acord sau nu cu altcineva. Partidul și deciziile conducerii sunt un ansamblu, tocmai acesta este motivul pentru care vreau ca în acest congres să nu se pună accentul doar pe o excludere, ci pe includerea opiniilor tuturor într-o dezbatere care să explice inventarul, deloc îmbucurător, al momentului. Cum nu cred că după acest congres lucrurile trebuie să fie puse exclusiv pe umerii cuiva pentru a fi rezolvate. În ceea ce ne privește pe noi, pe cei din Alba, competența noastră cea mai mare nu e politica, ci faptul că ne putem privi alegătorii în ochi cu bucuria că știi că ți-ai făcut treaba. Ce zici, aia faci. Și acesta este singurul lucru pe care-l așteptăm de la cei care se încumetă să intre la nivelul deciziilor guvernamentale sau centrale. Să nu uite niciodată că puterea e a oamenilor și nu există nicio altă cale de a fi convingător, decât dacă îți faci treaba.

Decizia PNL Alba a fost luată după consultări cu aleșii locali și structurile interne ale partidului, în unanimitate.” – Ion Dumitrel, președinte PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Avertismentul experților despre noua înșelătorie telefonică din România: Ce este metoda „spoofing”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Avertismentul experților despre noua înșelătorie telefonică din România: Ce este metoda „spoofing” Directoratul Național de Securtitate Cibernetăică (DNSC) a emis un avertisment cu privire la o nouă metodă de fraudă care afectează românii. Această schemă implică folosirea unei tehnici cunoscute sub numele de „spoofing”, prin care atacatorii manipulează afișarea numărului de telefon pentru a părea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea