Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Ioan Marincaş – preşedintele PPDD Alba, drumul de la Alba Iulia la Miceşti – pavat cu bancnote de 2 dolari

Publicat

în

   În urmă cu două zile, actualul primar al municipiului Alba Iulia ieşea în faţa presei să ne anunţe o altă mare realizare a nesfârşitelor sale mandate la conducerea municipiului nostru – proiectul de modernizare a  drumului care leagă Alba Iulia de Miceşti, adică tot de Albă Iulia. După 22 de ani de mandate în primăria Alba, Mircea Hava ne anunţă că un drum cu două benzi şi jumătate, pe o lungime de 3 kilometri şi 300 de metri ne va costa pe noi, albaiulieni din Cetate, Ampoi sau Miceşti nici mai mult nici mai puţin decât 21.712.036,63 lei noi!!! Adică vreo 6 milioane opt sute de mii de dolari!
Ca să pară bine pregătit şi precis în cifre, şi să justifice cumva preţul exorbitant al acestei investiţii, domnul Hava a transformat cei trei amărâţi de kilometri în metri pătraţi, să fie mai mulţi, ca şi banii băgaţi în acest proiect. Ne-a spus că e vorba de 33.619 metri pătraţi de sistem rutier, adică cei 3.305 metri liniari, expandaţi puţin în cifre.  Ne declarăm impresionaţi de exactitatea cu care ne umileşte inteligenţa domnul primar, însă îl anunţăm că dacă ne numim Partidul Poporului, asta nu înseamnă automat că poporul român este prost în totalitate.
Oferim cetăţenilor din Alba Iulia câteva cifre care arată cât de mult ne costă de fapt acest drum de trei kilometri. Şi vom fi la fel de exacţi ca şi domnul primar. Wikipedia ne spune că dimensiunea unei bancnote de 1 dolar american este de 157/66 milimetri. Adică într-un metru pătrat intră circa 100 de bancnote de 1 dolar, puse una lângă alta. Pe cei 33.619 metri pătraţi ai drumului ar intra 3.361.900 de bancnote de 1$ !!! Deci acest incredibil drum ar putea fi acoperit dus şi întors de două ori cu cei 6.800.000 de dolari investiţi din banii unei populaţii sărace cum este cea din Alba Iulia. Şi ar mai rămâne câteva teancuri de bani ca să se facă şi trotuarele.
Ca meniul să fie complet, firmă care a câştigat licitaţia este aceea care a umplut cu biscuiţi toate străzile, parcurile şi aleile din Alba.
Nu vrem să fim înţeleşi greşit, porţiunea de drum dintre Alba Iulia şi Miceşti trebuia reabilitată, de pe vremea lui Ceauşescu nu s-a mai făcut nimic în această zonă, însă preţul adjudecat este unul prohibitiv şi fără explicaţii tehnice sau logice. Împreună cu specialiştii noştri în infrastructură, am inspectat starea incipientă a structurii rutiere şi estimările acestora au arătat că acest proiect, cu puţin efort, putea fi împlinit cu o sumă de 3-4 ori mai mică decât cea comunicată de Mircea Hava.
Nu înţelegem de asemenea de ce a trebuit să iasă cu aceste explicaţii domnul primar, şi nu viceprimarul în subordinea căruia se afla Direcţia Tehnică şi de Dezvoltare şi cea de Urbanism şi Amenajare a Teritoriului, pentru că acest tip de lucrări nu sunt în responsabilitatea Primarului. Trebuie să spunem clar locuitorilor municipiului Alba Iulia că în această situaţie – ori cele două Direcţii din primărie nu îşi justifică existenţa, ori domnul primar nu are ce să ne mai spună şi îşi arogă nemeritat o lucrare supralicitată şi tardivă.
Miercuri şi joi, în munca noastră din teritoriu am trecut de două ori pe acest drum, care este spart de mai bine de un an şi pe care nu lucrează nimeni. În aceste condiţii, cum se numără cele 24 de luni pe care le-a anunţat domnul Hava ca termen de finalizare??? Sunt de fapt trei ani pentru trei kilometri. Este o realitate dură, cu care ne confruntăm de zeci de ani deja în Alba Iulia. Aceleaşi firme iau lucrări peste lucrări, nu au capacitatea să le termine, pentru că nu au muncitori să facă treaba peste tot în oraş, iar cetăţenii din Alba Iulia se afundă în noroaie şi praf în mod nejustificat, în fiecare an.
lDezinformarea – arma PDL şi UNPR
Împreună cu colegii mei Dumitru Manea (prim-vicepreşedinte) şi Horaţiu Bibolar (vicepreşedinte) am consolidat filialele PPDD Zlatna, Câmpeni, Unirea, Aiud şi am înfiinţat noi filiale la Sohodol, Scărişoara şi Lunca Mureşului. Peste tot ne-am întâlnit cu indignarea oamenilor care asistă la manipulări de joasă speţă în presa scrisă şi digitală, una dintre cele mai recente fiind aceea că filiala PPDD Aiud, cu 1500 de membri, a trecut la UNPR, un partid de 0,00 la sută. Dezinformarea merge mai departe, menţionând numele Pompei Rusu (preşedinte) şi Ioan Muşuţan (vicepreşedinte) PPDD Aiud.
Menţionăm că Ioan Muşuţan nu are nici măcar calitatea de membru în vreo organizaţie PPDD, el fiind exclus anul trecut, iar domnul Pompei Rusu ne-a declarat  joi, 12 ianuarie 2012, la sediul PPDD Aiud următoarele : „Am fost atras într-o diversiune de către unii simpatizanţi UNPR, care m-au invitat să particip la un simpozion pe teme economice la hotel Parc săptămâna trecută. Nu am semnat nici o adeziune la UNPR, nu cred în valorile acestui partid, şi recunosc ca o greşeală faptul că această dezminţire a întârziat cu o săptămână. Filiala Aiud a PPDD are 370 de membri şi nici un membru nu a trecut la UNPR. Ca o consecinţă a celor întâmplate, îmi depun astăzi demisia din funcţia de preşedinte al filialei PPDD Aiud, cred în PPDD şi voi rămâne membru simplu al filialei Aiud.”
Către toţi membrii şi simpatizanţii Partidului Poporului Dan Diaconescu din judeţul Alba, întărim faptul că PPDD nu a semnat şi nu va semna niciun protocol de colaborare cu un partid de dezertori cu o valoare publică şi politică nulă – UNPR, şi vom continua să luptăm împotriva unei guvernări strâmbe făcute de PDL, în România în general şi în judeţul Albă în special.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Opinii - Comentarii

16 mai| Prima eclipsă totală de lună din 2022: De unde se poate vedea „Luna sângerie”, în România

Publicat

în

16 mai| Prima eclipsă totală de lună din 2022: De unde se poate vedea „Luna sângerie”, în România

Luni, 16 mai, va avea loc un fenomen astronomic spectaculos și anume prima eclipsă lunară din 2022. „Lună sângerie” va putea fi observată și din România, însă pentru scurt timp.

O eclipsă lunară totală, care are loc atunci când Luna plină intră în umbra Pământului, va fi vizibilă în regiuni din Americi, Antarctica, Europa, Africa și Pacificul de Est. Între timp, o eclipsă penumbrală, un eveniment produs atunci când Luna se află în umbra mai redusă a Pământului, va fi vizibilă în Noua Zeelandă, Europa de Est și Orientul Mijlociu. Fred Espenak, om de știință specializat în eclipse, a catalogat eclipsa din 16 mai drept o „super-Lună”, adică o Lună la perigeu (cel mai aproape punct de Pământ), astfel că noi vom avea parte de „o eclipsă de super-Lună sângerie”.

Deși momentul exact va depinde în funcție de locul în care ne aflăm, Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” ne ajută și ne arată că eclipsa parțială va începe în data de 16 mai, la ora 05:28 (ora României). „Luna sângerie” își va atinge punctul maxim la ora 07:11 (ora României).
Prima dintre cele două eclipse lunare din 2022

Elit - Gustul Desăvârșit

Apoi, evenimentul se va sfârși la ora 08:55 (ora României). Faza penumbrală a eclipsei va începe cu o oră mai devreme și se va sfârși cu o oră mai târziu după eclipsa parțială.

Aceasta va fi prima dintre cele două eclipse lunare din 2022. Următoarea va avea loc în data de 8 noiembrie și va putea fi observată din Asia, Australia, America de Nord, regiuni din Europa de Nord și de Est, Arctica și mare parte din America de Sud.

„Luna sângerie” va apărea în data de 16 mai, ora 07:11 (ora României). Toate fazele eclipsei se vor sfârși la ora 08:55 (ora României).

Sursa: descopera.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

15 Mai: Ziua Internaţională a Familiei. Punctul central al interacţiunilor dintre generaţii, care ne susţine în momente de criză

Publicat

în

Cea de 27-a aniversare a Zilei Familiei vine într-un climat de criză medicală și socială la nivel global. Pandemia aduce în prim plan nevoia de a investi în politici de protecție socială pentru cei vulnerabili. Familiile duc greul crizei, având grijă de membrii lor, fiind alăturii de copiii care nu merg în perioada asta la școală și în același timp continuându-și responsabilitățile de la locul de muncă.

Familiile sunt „nucleul de bază” a societății – ne naştem în familii, iar cei mai importanţi ani în dezvoltarea noastră sunt petrecuţi în căminele noastre. Dar fiecare viața de familie este diferită, la fel cum avem culturi diferite, moduri de interacţiune diferite. Viețile noastre sunt atât de agitate, încât Ziua Familiei poate fi un bun prilej pentru a încetini acest ritm şi de a petrece timp cu familiile noastre.

Familia are un rol esenţial şi în asigurarea şi îmbunătăţirea sănătăţii copiilor, prin suport afectiv, îngrijire, vaccinare preventivă sau tratament când sunt bolnavi. În schimb, politicile publice şi programele sociale trebuie să-i asiste efectiv pe părinţi să-şi poată îndeplini acest rol şi trebuie să crească sprijinul financiar acordat familiilor, în special a celor aflate în dificultate sau situaţii vulnerabile.

Elit - Gustul Desăvârșit

De exemplu, prin măsuri cum sunt alocaţiile pentru copii sau ajutoarele acordate condiţionat, dacă părinţii le asigură copiilor o îngrijire preventivă sau dacă îi trimit la şcoală, s-a constatat îmbunătăţirea stării de sănătate a copiilor şi a rezultatelor lor şcolare.

De asemenea, politicile publice legate de timpul de muncă au impact asupra sănătăţii tuturor membrilor familiei, şi în special a noilor născuţi, ca şi concediul plătit pentru îngrijirea copilului. De exemplu, concediul de maternitate dă posibilitatea mamelor să alăpteze, ceea ce duce la riscuri mai mici de îmbolnăvire a nou-născuţilor, şi chiar şi a mamelor, iar concediul paternal ajută taţii să aibă relaţii mai apropiate de copiilor lor şi să-şi asume mai multe responsabilităţi în familie.

Au contribuit de asemenea la bunăstarea emoţională politicile publice privind timpul flexibil de lucru, care au dat mai mult timp părinţilor să se ocupe de copii şi să le asigure o îngrijire mai bună. Politicile şi programele privind siguranţa şi stabilitatea mediului familial au contribuit de asemenea la bunăstarea fizică şi emoţională a copiilor şi tinerilor.

Mai mult, e nevoie de politici adecvate şi pentru a ajuta familiile să-i poată îngriji nu doar pe cei cu dizabilităţi sau nevoi speciale, dar şi pe vârstnici, mai ales în actualele condiţii de îmbătrânire a populaţiei.

sursa: un.org tvr.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Donează sânge și intri gratuit la UNTOLD sau Neversea

Publicat

în

BLOOD NETWORK, cea mai longevivă campanie de donare de sânge din România, inițiată de organizatorii UNTOLD și Neversea, îi așteaptă din nou pe eroi să salveze vieți și să se bucure de experiențe de neuitat la unele dintre cele mai mari festivaluri de muzică din lume.

Ajunsă la cea de-a 8-a ediție, campania de donare de sânge BLOOD NETWORK se desfășoară în 2022 în perioada 14 mai – 3 iulie 2022 în toate centrele de transfuzii din țară și în caravanele mobile. Nevoia de sânge pentru salvarea de vieți persistă în spitalele din țară. În România e nevoie anual de peste 500.000 de unități de sânge.

*Rețeaua <<Blood network>> se extinde în 12 orașe

Anul acesta și orașul Zalău se alătură rețelei BLOOD NETWORK, iar numărul de locații unde fanii UNTOLD sau Neversea pot dona sânge crește la 12 (Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Iași, Craiova, Sibiu, Zalău, Ploiești, București, Târgu Mureș, Oradea, Constanța).

Elit - Gustul Desăvârșit

Calendarul caravanelor mobile BLOOD NETWORK 2022: Cluj-Napoca, 14-15 mai, Monumentul Memorandiștilor, Str. Eroilor; Timișoara, 21-22 mai, Parcare Politehnică; Brașov, 21-22 mai, Bulevardul Republicii; Iași, 28-29 mai, Iulius Mall; Craiova, 28-29 mai, Mall Electroputere; Sibiu, 4-5 iunie, Pietonal Magazin Dumbrava / Piața Mare; Zalău, 4-5 iunie, Prefectura Zalău; Ploiești, 11-12 iunie, Primăria Ploiești; București, 18-19 iunie, Parcul Herăstrău; Târgu Mureș, 25-26 iunie, Piața Tineretului; Oradea, 25-26 iunie, Piața Unirii; Constanța, 2-3 iulie, Piața Ovidiu.

Cei care donează sânge la caravana mobilă, între orele 8:00 și 14:00, și se înscriu în baza de date ,,Și Eu Donez” (reteaua.sieudonez.ro) primesc un abonament la UNTOLD sau Neversea 2022 și tichete de cumpărături în valoare de 100 de RON din partea Kaufland România. Donarea la caravana mobilă se face în limita locurilor disponibile.

Cei care donează în unul dintre Centrele de Transfuzii din țară trebuie să acceseze site-ul untold.com sau neversea.com, secțiunea BLOOD NETWORK. Acolo vor completa formularul solicitat, vor atașa o poză cu adeverința de donator, iar mai apoi vor primi pe adresa de mail un voucher cu care vor putea achiziționa abonamente UNTOLD, la prețul special de 645 de lei + Taxe (reducere de la 995 lei + Taxe) sau Neversea, la prețul special de 520 de lei + Taxe (reducere de la 920 lei + Taxe).

,,Continuăm cea mai longevivă campanie de donare de sânge din România! Alături de partenerii noștri de tradiție, alături de medici și, nu în ultimul rând, alături de oamenii frumoși care donează sânge, salvăm vieți! Și pentru că anul acesta ne bucurăm și de întoarcerea la normalitate, la festivaluri fără restricții, mărim și noi miza campaniei: toți cei care donează sânge la caravana mobilă vor primi în acest an câte un abonament la UNTOLD sau la Neversea. Le mulțumim de pe acum tuturor celor care vor face un efort să-și rupă din timpul lor ca să doneze sânge. Un mic efort, dar cu o importanță imensă!”, a declarat Edy Chereji, director de comunicare UNTOLD.

,,Cu fiecare ediție a caravanei Blood Network crește numărul de persoane care se implică, ceea ce ne arată că românii, în special tinerii români, înțeleg cât de importantă este donarea de sânge. Suntem încântați că împreună cu partenerii noștri de la Neversea și UNTOLD avem în fiecare an ocazia să unim distracția cu implicarea în comunitate.”, a precizat Anna Katharina Scheidereiter, Manager CSR Kaufland România.

În cele 7 ediții de până acum, BLOOD NETWORK a mobilizat peste 18.000 de oameni să doneze la caravanele mobile de donare de sânge și la centrele de transfuzii din întreaga țară. Doar în 2021, în cadrul campaniei BLOOD NETWORK, s-au recoltat peste 1.200 de litri de sânge de la aproape 2.700 de donatori, iar 3.627 de bolnavi au fost salvați.

Campania BLOOD NETWORK este realizată cu sprijinul Kaufland România, în parteneriat cu platforma  „Și Eu Donez” și cu ajutorul Institutului Național De Transfuzii Sanguine.

Neversea 2022 are loc între 7-10 iulie la Constanța. UNTOLD 2022 are loc în perioada 4-7 august la Cluj-Napoca.

Lucian Danciu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare