Ioan Marincaş – preşedintele PPDD Alba, drumul de la Alba Iulia la Miceşti – pavat cu bancnote de 2 dolari

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

   În urmă cu două zile, actualul primar al municipiului Alba Iulia ieşea în faţa presei să ne anunţe o altă mare realizare a nesfârşitelor sale mandate la conducerea municipiului nostru – proiectul de modernizare a  drumului care leagă Alba Iulia de Miceşti, adică tot de Albă Iulia. După 22 de ani de mandate în primăria Alba, Mircea Hava ne anunţă că un drum cu două benzi şi jumătate, pe o lungime de 3 kilometri şi 300 de metri ne va costa pe noi, albaiulieni din Cetate, Ampoi sau Miceşti nici mai mult nici mai puţin decât 21.712.036,63 lei noi!!! Adică vreo 6 milioane opt sute de mii de dolari!
Ca să pară bine pregătit şi precis în cifre, şi să justifice cumva preţul exorbitant al acestei investiţii, domnul Hava a transformat cei trei amărâţi de kilometri în metri pătraţi, să fie mai mulţi, ca şi banii băgaţi în acest proiect. Ne-a spus că e vorba de 33.619 metri pătraţi de sistem rutier, adică cei 3.305 metri liniari, expandaţi puţin în cifre.  Ne declarăm impresionaţi de exactitatea cu care ne umileşte inteligenţa domnul primar, însă îl anunţăm că dacă ne numim Partidul Poporului, asta nu înseamnă automat că poporul român este prost în totalitate.
Oferim cetăţenilor din Alba Iulia câteva cifre care arată cât de mult ne costă de fapt acest drum de trei kilometri. Şi vom fi la fel de exacţi ca şi domnul primar. Wikipedia ne spune că dimensiunea unei bancnote de 1 dolar american este de 157/66 milimetri. Adică într-un metru pătrat intră circa 100 de bancnote de 1 dolar, puse una lângă alta. Pe cei 33.619 metri pătraţi ai drumului ar intra 3.361.900 de bancnote de 1$ !!! Deci acest incredibil drum ar putea fi acoperit dus şi întors de două ori cu cei 6.800.000 de dolari investiţi din banii unei populaţii sărace cum este cea din Alba Iulia. Şi ar mai rămâne câteva teancuri de bani ca să se facă şi trotuarele.
Ca meniul să fie complet, firmă care a câştigat licitaţia este aceea care a umplut cu biscuiţi toate străzile, parcurile şi aleile din Alba.
Nu vrem să fim înţeleşi greşit, porţiunea de drum dintre Alba Iulia şi Miceşti trebuia reabilitată, de pe vremea lui Ceauşescu nu s-a mai făcut nimic în această zonă, însă preţul adjudecat este unul prohibitiv şi fără explicaţii tehnice sau logice. Împreună cu specialiştii noştri în infrastructură, am inspectat starea incipientă a structurii rutiere şi estimările acestora au arătat că acest proiect, cu puţin efort, putea fi împlinit cu o sumă de 3-4 ori mai mică decât cea comunicată de Mircea Hava.
Nu înţelegem de asemenea de ce a trebuit să iasă cu aceste explicaţii domnul primar, şi nu viceprimarul în subordinea căruia se afla Direcţia Tehnică şi de Dezvoltare şi cea de Urbanism şi Amenajare a Teritoriului, pentru că acest tip de lucrări nu sunt în responsabilitatea Primarului. Trebuie să spunem clar locuitorilor municipiului Alba Iulia că în această situaţie – ori cele două Direcţii din primărie nu îşi justifică existenţa, ori domnul primar nu are ce să ne mai spună şi îşi arogă nemeritat o lucrare supralicitată şi tardivă.
Miercuri şi joi, în munca noastră din teritoriu am trecut de două ori pe acest drum, care este spart de mai bine de un an şi pe care nu lucrează nimeni. În aceste condiţii, cum se numără cele 24 de luni pe care le-a anunţat domnul Hava ca termen de finalizare??? Sunt de fapt trei ani pentru trei kilometri. Este o realitate dură, cu care ne confruntăm de zeci de ani deja în Alba Iulia. Aceleaşi firme iau lucrări peste lucrări, nu au capacitatea să le termine, pentru că nu au muncitori să facă treaba peste tot în oraş, iar cetăţenii din Alba Iulia se afundă în noroaie şi praf în mod nejustificat, în fiecare an.
lDezinformarea – arma PDL şi UNPR
Împreună cu colegii mei Dumitru Manea (prim-vicepreşedinte) şi Horaţiu Bibolar (vicepreşedinte) am consolidat filialele PPDD Zlatna, Câmpeni, Unirea, Aiud şi am înfiinţat noi filiale la Sohodol, Scărişoara şi Lunca Mureşului. Peste tot ne-am întâlnit cu indignarea oamenilor care asistă la manipulări de joasă speţă în presa scrisă şi digitală, una dintre cele mai recente fiind aceea că filiala PPDD Aiud, cu 1500 de membri, a trecut la UNPR, un partid de 0,00 la sută. Dezinformarea merge mai departe, menţionând numele Pompei Rusu (preşedinte) şi Ioan Muşuţan (vicepreşedinte) PPDD Aiud.
Menţionăm că Ioan Muşuţan nu are nici măcar calitatea de membru în vreo organizaţie PPDD, el fiind exclus anul trecut, iar domnul Pompei Rusu ne-a declarat  joi, 12 ianuarie 2012, la sediul PPDD Aiud următoarele : „Am fost atras într-o diversiune de către unii simpatizanţi UNPR, care m-au invitat să particip la un simpozion pe teme economice la hotel Parc săptămâna trecută. Nu am semnat nici o adeziune la UNPR, nu cred în valorile acestui partid, şi recunosc ca o greşeală faptul că această dezminţire a întârziat cu o săptămână. Filiala Aiud a PPDD are 370 de membri şi nici un membru nu a trecut la UNPR. Ca o consecinţă a celor întâmplate, îmi depun astăzi demisia din funcţia de preşedinte al filialei PPDD Aiud, cred în PPDD şi voi rămâne membru simplu al filialei Aiud.”
Către toţi membrii şi simpatizanţii Partidului Poporului Dan Diaconescu din judeţul Alba, întărim faptul că PPDD nu a semnat şi nu va semna niciun protocol de colaborare cu un partid de dezertori cu o valoare publică şi politică nulă – UNPR, şi vom continua să luptăm împotriva unei guvernări strâmbe făcute de PDL, în România în general şi în judeţul Albă în special.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

27 Comentarii

Dorin 15 ianuarie 2012 at 17:30

Dupa ce spui spui ca Hava a umplut cu biscuiti toate strazile , parcurile si aleile din Alba Iulia , spui ca locuitorii din municipiu se afunda in noroaie :))Esti culmea ridicolului , minciunii si imposturii , specifice unui partid de OTV-isti .Din pacate sunt destui romani idioti , nostalgici dupa episoadele cu Elodia ,care v-ar vota !Sper ca Dumnezeu sa ne fereasca la alegeri de asemenea specimene .

basroix 15 ianuarie 2012 at 18:09

dorine (alias ciprian…secretar executiv al PDL Alba Iulia) iti inteleg supararea…trebuia sa scrii si tu ceva pe forum.
trecind peste partea de promovare a partidului, dl Marincas face bine ca atrage atentia asupra furturilor din banul public promovate de Mircea Hava.
Culmea, in aceleasi timp in care „dorin” il apara pe hava…..zeci de mii de oameni din toata tara protesteaza impotriva hotilor…incepind cu basescu, puna la Hava

Aurelian 15 ianuarie 2012 at 21:44

Nu stiu ce s-a mai intamplat, ca de o luna de zile nu am auzit nimic de Proiectul Faraonic, „Alba-Iulia, Capitala Culturala Europeana in 2020”, initiata si sustinuta cu mare „zgomot” de Piticul Atomic, si Partidul PeNaL din Alba. Sa inteleg ca Piticul Atomic s-a plictisit, si dupa acest „foc de paie”, de la inceput, o lasa acum moale de tot.
In afara de gargara, tromboane si urlete, PeNaLi nu sunt in stare sa faca ceva bun, si sa sustina un proiect pana la capat, se plictisesc repede. Ei doar arunca „bomba”, si critica PDL si pe Hava ca nu le face munca si jocurile politice!

ion alun musetel 16 ianuarie 2012 at 0:28

Articolul nu este scris de plutonerul semi analfabet Ion Marincas. Articolul este scris de BUBULINO ,alias Comsa Cornel ,mare specialist politic ,fiul lui Comsa de la cultura ,pus acolo de Hava si gasca .BUBULINO vrea sa ajunga primar in Alba Iulia si pentru asta l-a pacalit pe DD in direct care ia promis suma de 51000000 euro (asa zice el)daca il va bate pe Hava si pe Potor.BUBULINO sa pus pe treaba si scrie varticole pe care le semneaza Marincas.;BUBULINO face aliante cu usl sperand ca il termina pe hava . Primul si ultimul primar cu numele Hava sa prins ,si il va expedia afara pe Comsa de la cultura tatal lui BUBULINO .BUBULINO va ajunge somer cand DD va realiza ca a pierdut in ce a investit.Hava sta linistit cu astfel de concurenti.Potor va invinge daca va iesi in mijlocul poporului in aceste zile .Partidul care se formeaza acum va fi cel mai tare.Fiti alaturi de el.

NOUA REPUBLICA 18 ianuarie 2012 at 23:16

traiasca partidul NOUA REPUBLICA ,viitorul ROMANILOR.

Nicu 16 ianuarie 2012 at 1:31

Nu stiu daca acest Comsa a scris articolul, dar Marincas sigur nu l-a scris…acest fost sef de post nu a fost in stare sa faca absolut toata viata decat sa manabce si sa bea de pe oamenii care au ajuns la mana lui. Trecutul acestui personaj este extremm de dubios inca de cand scria rapoarte pentru securitate pana in momentul in care a parasit postul din Garbova. Nu inteleg cum un fost securist, militian, mai are tupeul sa vina sa ne spuna noua despre cum se fura in tara asta. Parca noi nu am sti, parca el detine adevarul suprem. Cand spui Marincas spui culmea prostiei, pentru ca altceva chiar nu e.
Probabil ca va veni si ziua in care Hava va face din gresala publice cateva rapoarte date de acest om securitatii si atunci o sa vedeti cet il poate duce capul.
Multumesc!

Alex 16 ianuarie 2012 at 2:09

Hotul de hava sa mearga la puscarie!inca putin si merge impreuna cu gasca sa de slugi, cand o sa se schimbe puterea. Milioane de dolari aruncati pe betoane ieftine! Bravo Marincas!

gigi 16 ianuarie 2012 at 6:55

noi poporul din alba santem vinovati!!!la noi se vede ca traim bine!!suntem mari luptatori ,,VOCALI,,se vede dupa cum iesim in strada!!!putini au fost cei la miting,adevarati suferinzi ai dictaturii portocalii,ceilalti cu interese!!asa nu se face nimic in sensul demonratic,manipulari cu scop electoral!!!!!La toti le e frica sa nu-i vada Hava la miting ca nu vor mai fi ajutati!!defapt si ziarul unirea are frica!!pai toata tara scandeaza si fac mitinguri anti baseeee!!la noi numai solidari cu Arafat!!!!se vede ca santem mari iubitori a PDListilor!!!!!!

bizdu 16 ianuarie 2012 at 10:14

Daca si excrocul de DOBRESCU a ajuns in structurile de conducere a PPDD cu pretentii de a candida la alegerile din 2012,se duce dracului tara asta !

1Q-NICU 16 ianuarie 2012 at 11:25

@bizdu. -Corect se scrie „escroc” cu „sc” nu cu „x”.

bizdu 16 ianuarie 2012 at 16:39

INDIFERENT CUM SE SCRIE TOT ECSROC RAMANE.AI BUN SIMT SI VEZI-TI DE TREABA TA.

Jos guvernu,jos PDL-isti 16 ianuarie 2012 at 17:26

Acest Nicu e veninos ca un sarpe si-l lauda pe ,,singurul om ce poate conduce Alba pe nume Hava caruia hotii ori 1 hot i-a furat din casa bani……si pistolul,,se zicea la acea vreme,,oare stapanu…..s-a recuperat banetul caci unii gasesc si hoti la comanda ..!Despre Dobrescu sa stiti ca era urmarit de securitate si militie sa nu mai fuga=n strainatate si parca saptamanal semna condica sa se vada ca n-a fugit,dar Hava era la Refractara bine mersi…Acum vedeti manifestatiile din Bucuresti si fiindca poporul cere demisia portocaliilor si se dau gaze lacrimogene si arestari dar demisiile nu apar !Mai pupicuristi….nu mai criticati pe Marincas si PP DD CA PAHARUL E PLIN !!!!

Dorin 16 ianuarie 2012 at 18:28

Mai loaza , gaze au primit istericii si drogatii din galeriile lui Steaua si Dinamo care dadeau cu borduri , caramizi si pietre si cei care ocupau carosabilul , nu cei care protestau pasnic pe trotuare , chiar daca nu aveau autorizatie .Daca la o populatie a capitalei de peste 2 mil oameni ies in strada la proteste 2 mii de oameni , inseamna ca poporul vrea demisia guvernului si presedintelui ? In strada sunt in principal asa zisii` revolutionari` , care au pierdut cele 24 mil lei/luna , activisti din PSD si PNL ,studenti , pe care noua lege a invatamantului ii pune cu burta pe carte ,functionari birocrati disponibilizati , militarii pensionari profitori ai lui Mircea Dogaru -ordinarul ,etc .

ANI 16 ianuarie 2012 at 19:01

1 Q NICU, nu mai tot corecta pe toata lumea daca esti asa destept de ce nu te duci sa-i inveti sa scrie si sa pronunte pe agramatii din haita portocalie pe care o sustii cu atita ardoare ( vezi IGAS, EBA SI MULTA ALTII)

bizdu 16 ianuarie 2012 at 19:41

cum se scrie DOBRESCU= ecscroc sau DOBRESCU excroc?
raspundeti PPDD!

GARBOVEANUL de SEBES 16 ianuarie 2012 at 21:10

NOI NU MAI INTELEGEM NIMIC LA ACEST PARTID , CRED CA-SI BATE CINEVA JOC DE SAFUL DE P(R)OST AL „NOST CA TOT SUNAM LA NUMERELE DE TELEFON AFISATE PE FORUMUL FILIALEI ALBA , SAFULUI OARE DE CE II ESTE RUSINE DE GARBOVENII CARE NE-A MALTRATAT , NE-A FACUT DOSARE PENALE IAR NOI I-AM DAT LAPTE SI MIERE … SI NU VREA SA …RASPUNDA???
NOI AVEM NISTE PRIETENI SASI CARE AU FOST „OBLIGATI” SA PLECE IN GERMANIA IAR SAFU DE P(R)OST I-A „AJUTAT” SA PLECE MAI REPEDE FACIND BANI FRUMUSEI CU EI , INTREBATI-L CUM A DOBINDIT CASA DIN GIRBOVA , APARTAMENT NOU IN ALBA-IULIA , WV-GANUL. PASSAT , UN TEREN INTRAVILAN IN ALBA-IULIA SI MULTE ALTELE , CARE O SA VA TINEM LA CURENT DUPA CONGRESUL PPDD 21 IAN. 2012 UNDE NOI NU SUNTEM INVITATI DAR O SA OBSERVAM … TOT !

Radu 16 ianuarie 2012 at 21:20

Imi pare rau cit traiesc ca am semnat adeziune la acest partid pp in urma cu un an si o luna , oarecum fiind obligat de vecinul meu , nu-i dau numele dar in fiecare zi nu exagerez il aud vorbind la tel. cred ca cu colegii s-au sefii lui si se injura ca la usa cortului , de nu sti care sunt mai destepti…
Oricum e un partid fara mare viitor , mi-am dat seama .

Informatorul de serviciu 16 ianuarie 2012 at 21:41

Surse din interiporul ppdd ne informeaza ca marincas cu manea au participat , mai pe laturi ieri 15.01.2012 la mitingul „organizat” in Alba-Iulia zona hotel cetate-catedrala intr-o formatie cum va spuneam de doi(2) iar dr. prof. univ. Stoica Liviu a organizat si participat in calitate de presedinte a organizatiei municipale a PPDD ALBA in fata catedralei cu un numar de 500 membrii PPDD si simpatizanti iar pentru reusita acestei manifestatii pasnice , fara nici un incident dl. Dan Diaconescu l-a felicitat pe dl. prof. dr. Stoica Liviu in direct la Tv. OTV luni seara (15.01.2012)in jurul orelor 21 . Ce spuneti dle. marincas ??? Aveti ce-a mai slaba echipa atit in Alba-Iulia cit si judet si nu-i mai dati bani la Comsa ala sa va scrie articole si minciuni in presa ca sansele sunt , nu mici minuscule iar tu sa-ti pregatesti … cufaru dupa congres ca oricum esti pindit de … mirciulica si ce-i de la UNPR!

consilierul local 16 ianuarie 2012 at 21:53

Mi-e mila de tine draga ioane , te-ai luat la trinta cu cine nu trebuie , ce echipa ai tu si ce echipa are Hava ??? Citi bani ai tu la partidul ala necunoscut si mai lasa bordurile deoparte ca tu esti militian si nu sti cu ce se maninca astea , o sa afli la alegeri daca o sa mai fii ptr. ca noi stim multe de la „colegii” tai care sunt bunii nostri colaboratori si prieteni

membru ppdd 16 ianuarie 2012 at 22:08

sunt tare nemultumit de ce se intimpla , toata familia mea a intrat in acest partid si intimplarea face sa-l cunosc pe dl. musutan de cind m-am inscris aici si va pot spune ca este un om tare influent si cu bani iar de anul trecut am aflat ca s-a dus la alt partid unde imi spune vecinul lui ca o sa ne desfinteze s-au o sa fim pe pe ultimul loc , dupa ce am aflat ca ce-i de la aiud au trecut toti la partidul lui , eu cred ca astea deja nu mai sunt glume

Reporterul de Serviciu 16 ianuarie 2012 at 22:16

Draga IDITA TOMULITA s-au cum te mai cheama , ti-e rusine sa te mai semnezi , s-au ti-ai schimbat numele in … Autor: Redactia Ziarului „Unirea” ???
Poate te plateste bine plutonierul marincas ca de” e criza

vecinul lui 16 ianuarie 2012 at 22:25

marincas = presedinte de carton ; partidul ppdd = doi bani

Ultima Bomba 16 ianuarie 2012 at 22:39

Am aflat din interiorul partidului de carton ca si secretara lui marincas a plecat la UNPR si a semnat adeziune , din cite stim e secretara aceea care a fost invitata de el la girbova la un pahar de … sex , dar doamna inca nu stie asteptam sa ne faca dezvaluiri … senzational , in direct !

Nautati Curioase 16 ianuarie 2012 at 23:08

Fara sa vrem , ne-au „soptit” colegii de arme din interiorul partidului ca seful sufera de multe boli , inregistrat fiind cu ele in fisa de trecere-n rezerva , printre care prima fiind ce-a legata de sprit si … sex : Steatofibroza Hepatica , care in termen romanesc se traduce ; I-a mai toarna-un paharel pin-oi nebunii … nitel!
In total sase diagnostice , iar una care ar trebuii sa stati la distanta fata de el si fara tucaturi ca s-ar putea sa ramineti cu „semne” pe epiderma de netrecut , care se numeste in termen medical ; Psoriazis Diseminat , atentie la … felicitari de aproape ca baubau te … prinde!

colegu pacalit 16 ianuarie 2012 at 23:26

Citam din articol … Împreună cu colegii mei Dumitru Manea (prim-vicepreşedinte) şi Horaţiu Bibolar (vicepreşedinte) , adica sa se inteleaga in total trei persoane sunt/fac/reprezinta ppdd , da ! Asa e doi militieni , marincas si bibolar si un timplar (prim-vicepresedinte) manea care la 1 dec. nu a putut rosti trei cuvinte la intilnirea cu diaconescu deoarece are o problema de sanatate care in termen medical se numeste Logopedie , ptr. care ne informeaza un dr. autorizat.

revolutionar 1989 17 ianuarie 2012 at 0:57

Cine dracul este dobrescul asta de a intrat in acest rahat.Ori e foarte tare ,ori nare ce lucra .Cand iasa si el sa il cunoastem .

un prieten adevarat 17 ianuarie 2012 at 9:40

Mirciulica ,Mirciulica , ti-am spus eu ca nu sti in ce te bagi .Pacat de tine.Oricum ,eu care te cunosc cu adevarat de atatia ani, raman prietenul tau .Salutari Marianei .Pa.

Comentariile sunt oprite