Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Lazăr, liderul ALDE Alba: Auzim numai despre zile libere și măriri de tot felul, dar numai la stat. Cineva trebuie să mai și muncească în țara asta

Ziarul Unirea

Publicat

în

Chiar dacă ALDE se află la guvernare cu PSD, asta nu înseamnă că sunt de acord cu toate inițiativele lor, a declarat vineri Ioan Lazăr, liderul ALDE Alba, în cadrul unei conferințe de presă.  

“Este adevărat că nu întotdeauna reușim să ne impunem punctul nostru de vedere. Nici eu nu mă simt confortabil ca de fiecare dată când deschid televizorul apare doamna Olguța și ne spune numai despre măriri de tot felul, dar numai la stat. La privat nu anunță nimeni nimic.”

Potrivit lui Lazăr, dacă se continuă în acest mod foarte multe firme private se vor închide din lipsa forței de muncă: ”Foarte multe private au început să aducă muncitori din străinătate pentru că nu se mai găsește forță de muncă. Legea nu este favorabilă privaților care vor să facă acest lucru. Este foarte ușor să ieși la televizor ca ministru și să spui că și privații să dea salarii ca și străinii.

Eu nu contest priceperea și puterea de muncă a românilor, dar în condițiile actuale nu se prea poate. Angajații de la privat sunt deranjați, dezamăgiți că nu se vorbește decât de mărirea considerabilă a salariilor de la stat: măriri în administrația publică, ați văzut cât câștigă femeia de serviciu și șoferul de la primării. Sunt salarii foarte mari. În privat sunt angajați cu pregătire, dar angajatorul nu are posibilitatea să ofere salariul atât de mare.”

Un alt subiect punctat de liderul ALDE Alba a fost cel al zilelor libere și minivacanțelor, tot mai dese în ultima vreme.

“E foarte greu ca privat să dai atât de multe zile libere plătite și vacanțe: Anul Nou, 24 ianuarie Ziua Unirii Principatelor, vacanță Vinerea Mare, vacanță de Paști, vacanță de 1 mai, vacanță de Rusalii, vacanță de ziua copilului, vacanță de sărbători religioase ca Adormirea Maicii Domnului, Sfântul Andrei, 1 decembrie, vacanță de Crăciun, vacanță de…cineva trebuie să mai și muncească în țara asta.

Nu se poate, privații sunt obligați prin lege să dea aceste zile libere, dar este foarte greu. Să nu mai vorbim de numărul foarte mare de asistați sociali, excluzându-i pe cei bolnavi care sunt în incapacitate de a munci. Nu mi se pare în regulă nici cu cei care au lucrat la stat și au pensii mari și acum se angajează din nou la stat. Trebuie să se termine odată cu aceste măriri”, a mai spus Ioan Lazăr.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea