// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Ioan Lazăr, liderul ALDE Alba: Auzim numai despre zile libere și măriri de tot felul, dar numai la stat. Cineva trebuie să mai și muncească în țara asta

Chiar dacă ALDE se află la guvernare cu PSD, asta nu înseamnă că sunt de acord cu toate inițiativele lor, a declarat vineri Ioan Lazăr, liderul ALDE Alba, în cadrul unei conferințe de presă.  

“Este adevărat că nu întotdeauna reușim să ne impunem punctul nostru de vedere. Nici eu nu mă simt confortabil ca de fiecare dată când deschid televizorul apare doamna Olguța și ne spune numai despre măriri de tot felul, dar numai la stat. La privat nu anunță nimeni nimic.”

Potrivit lui Lazăr, dacă se continuă în acest mod foarte multe firme private se vor închide din lipsa forței de muncă: ”Foarte multe private au început să aducă muncitori din străinătate pentru că nu se mai găsește forță de muncă. Legea nu este favorabilă privaților care vor să facă acest lucru. Este foarte ușor să ieși la televizor ca ministru și să spui că și privații să dea salarii ca și străinii.

Eu nu contest priceperea și puterea de muncă a românilor, dar în condițiile actuale nu se prea poate. Angajații de la privat sunt deranjați, dezamăgiți că nu se vorbește decât de mărirea considerabilă a salariilor de la stat: măriri în administrația publică, ați văzut cât câștigă femeia de serviciu și șoferul de la primării. Sunt salarii foarte mari. În privat sunt angajați cu pregătire, dar angajatorul nu are posibilitatea să ofere salariul atât de mare.”

Un alt subiect punctat de liderul ALDE Alba a fost cel al zilelor libere și minivacanțelor, tot mai dese în ultima vreme.

“E foarte greu ca privat să dai atât de multe zile libere plătite și vacanțe: Anul Nou, 24 ianuarie Ziua Unirii Principatelor, vacanță Vinerea Mare, vacanță de Paști, vacanță de 1 mai, vacanță de Rusalii, vacanță de ziua copilului, vacanță de sărbători religioase ca Adormirea Maicii Domnului, Sfântul Andrei, 1 decembrie, vacanță de Crăciun, vacanță de…cineva trebuie să mai și muncească în țara asta.

Nu se poate, privații sunt obligați prin lege să dea aceste zile libere, dar este foarte greu. Să nu mai vorbim de numărul foarte mare de asistați sociali, excluzându-i pe cei bolnavi care sunt în incapacitate de a munci. Nu mi se pare în regulă nici cu cei care au lucrat la stat și au pensii mari și acum se angajează din nou la stat. Trebuie să se termine odată cu aceste măriri”, a mai spus Ioan Lazăr.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

9 Răspunsuri la Ioan Lazăr, liderul ALDE Alba: Auzim numai despre zile libere și măriri de tot felul, dar numai la stat. Cineva trebuie să mai și muncească în țara asta

 1. Cetateanul 05.05.2018 la 8:47

  Din pacate ai foarte multa dreptate. Pe langa salarii mari si libere sunt si foarte multi angajati, multi dintre ei nici nu stiu ce atributii au (consilieri ai primarului, consilier in relatii cu pubicul, sofer, portar) si acestia la primarii de comune sub 2500 de locuitori.
  Ce se va intampla cu primariile care din venituri proprii nu pot sa acopere cheltuielile cu salariile. Cine va da socoteala pentru un aparat birocratic atat de incarcat.
  Partenerii dv. de guvernare au promis ca de la guvern nu se vor aloca fonduri pentru salarii, dar eu nu cred asta.
  Cand au marit accizele la carburanti au promis ca acestia nu se vor scumpi, realitatea este alta.

 2. Pp 06.05.2018 la 13:44

  Are dreptate in privinta asta!

 3. Mihai 07.05.2018 la 8:37

  Da cine da libere domnul meu ? Nu cumva guvernul PSD-ALDE ? Mie nu imi trebuie nici o zi libera ca mai am zile de concediu si din 2016. Zilele libere se dau sa mearga miticii la mare si la munte !

 4. Andrei 07.05.2018 la 8:39

  De ce nu iesiti de la guvernare daca nu va convine ?

  • Io 07.05.2018 la 9:53

   Pai cu cine sa guvernam, cu Ciuma Portocalie?

   • Petru 08.05.2018 la 9:00

    Mai bine nu guvernati ! Chiar nu va e jena cu Dancila&Co !?

 5. Alina 07.05.2018 la 11:33

  Auzim si de scumpiri !

 6. Pp 08.05.2018 la 11:35

  Auzim de mariri, la preturi ma refer, ca doar n-avem noi oamenii de rand pensii speciale..

 7. codru 09.05.2018 la 11:18

  Zilele libere de care este vorba se aprobă din concediul legal al persoanei sau cu recuperare, așa că unele inepții că bugetarii mai au o zi liberă cum de fapt zic unii și alții este un fals!