Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Lazăr, ALDE Alba: Referendumul pentru familia tradițională 2018 a avut o organizare destul de proastă, iar retribuția a fost foarte, foarte mică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, a vorbit, vineri în cadrul conferinței de presă, despre Referendumul pentru familia tradițională 2018 și modul de organizare al acestuia.

„Menționez că ALDE nu a fost organizator, referendumul a fost organizat de către partidul Social Democrat, chiar dacă și ALDE se află la guvernare și a votat în Parlament pentru organizarea acestuia.

A fost o organizare destul de proastă și mă refer la două aspecte. Primul, a fost foarte greu cu găsirea președinții și oamenii din secțiile de votare, pentru că retribuția a fost foarte, foarte mică: 256 de lei pentru 3 zile și 20 de lei diurnă.

Ce puteau să mănânce de 10 lei pe zi, în condițiile în care s-au prezentat la secțiile de votare la 6 dimineața sau chiar mai devreme și au terminat a doua zi dimineața. Cum să îi plătești cu 256 de lei?”, a spus liderul ALDE Alba.

„În al doilea rând, PSD-ul nu a turat motoarele la maxim în condițiile în care s-au cheltuit aproape 40 de milioane de euro. Cum poți să organizezi o astfel de acțiune și să nu turezi motoarele la maxim? Eu nu știu, chiar nu au turat sau a fost doar o scuză pentru nereușita referendumului?”, a mai prezicat Lazăr.

În județul Alba prezența la vot era de 22,67%. Au votat în total 70.989 de persoane (62.802 pe liste permanente, 7.384 pe liste suplimentare și 803 cu urna mobilă). În mediul urban au votat 39.984 persoane, iar în mediul rural 31.005.

Potrivit Biroului Electoral de Circumscripție nr.1 Alba, la Referendumul pentru familia tradițională 2018 Au fost așteptați la urne peste 300.000 de cetățeni înscriși pe listele electorale.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea