Ioan Dîrzu, PSD Alba: Spiritualitatea Centenarului distrusă de meschinăria PNL. Florin Roman urmărește boicotarea evenimentelor dedicate Marii Uniri

Paul Voicu - Primar 2020

Sărbătoarea Rusaliilor este una dintre cele mai importante evenimente din calendarul creștin, o zi de mare sărbătoare pentru români. Anul acesta, în a doua zi de Rusalii, ne-am reunit în Cetatea Marii Uniri, sub auspiciile Centenarului desăvârșirii ființei naționale, alături de reprezentanții a 17 culte religioase din întreaga țară, un eveniment unic în ultimii 100 de ani.

Așa cum era normal, la această sărbătoare a participat și Armata Română, capul de lance al făuririi națiunii române și alături de Biserică, stâlp al Statului Român modern.

ELIT

Toți cei prezenți la Alba Iulia am avut un crez comun și anume să ne aducem contribuția la construirea unui viitor mai bun, luând exemplul înaintașilor noștri, care au reușit să împlinească România modernă. Am coborât în istorie, pentru a ne celebra modelele și eroii, dar gândurile noastre au fost îndreptate spre viitor.

Suntem cu toții de acord cu faptul că România a fost salvată de credința, iar pentru aceasta și-au adus contribuția toate cultele, religiile și etniile care au trăit pe acest pământ de-a lungul timpului. Istoria ne obligă așadar, să construim împreună un model de viață, de civilizație, într-un spațiu  românesc, integrat într-o Uniune Europeană prosperă, sub protecția oferită de parteneriatul euro-atlantic.

Mihail David - 2020

Pentru mine este o mare bucurie că am reușit să ne întâlnim, cu toții, fără deosebire de credință, la Alba Iulia cu ocazia acestui eveniment. Marea Unire de la 1918 a însemnat o mare șansă pentru o conviețuire într-un stat unitar, dar cu mare respect pentru fiecare credință, etnie, cu o mare oportunitate de dezvoltare a tuturor comunităților culturale și religioase. Spun asta pentru că, încă din perioada interbelică s-a creat un cadru propice pentru libertatea de exprimare și de  apărare a drepturilor omului.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Acum, reunirea noastră, în capitala Marii Uniri, a fost un exemplu de exprimare a toleranței, a acceptării diversității, pe baza respectului reciproc, într-un stat românesc, garant al dezvoltării comune.

Din păcate, unii au înțeles total greșit mesajele de toleranță și de frăție națională pe care sărbătoarea de luni a încercat să le transmită.

Astfel, domnul deputat Florin Roman, nimeni altul decât cel care cu câteva luni în urmă făcea greva foamei pentru 30 de minute, cel care se leagă de copaci și care își plantează corturi în sedii de instituții publice, toate spune domnia sa în vederea sprijinirii sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, a reușit performanța de a distruge acest eveniment încărcat de spiritualitate.

Domnul deputat consideră poate, că Centenarul îi aparține doar lui și de aceea are astfel de manifestări, însă este clar că nu a înțeles nimic din ceea ce înseamnă cu adevărat acest eveniment major pentru națiunea română. Spun asta pentru că altfel nu înțeleg cum, acest Arhanghel al Centenarului, cu ghilimele de rigoare, reușește de fiecare dată să strice și să arunce în derizoriu orice fel de eveniment legat de sărbătorirea a 100 de ani de la Marea Unire.

Nu pot înțelege cum, cu ocazia unui eveniment care făcea apel la toleranță, deputatul PNL Florin Roman a sugerat, printr-o postare pe un site de socializare, că un anumit reprezentant al comunității rome din România nu ar fi trebuit să participe la evenimentul respectiv. O astfel de atitudine arată în mod cert faptul că xenofobia pare să fie noua preocupare a domnului în cauză, alături de discriminare și ură etnică. Limbajul și atitudinea inacceptabilă, manifestate față de un demnitar al României, arată în mod cert faptul că persoana privată dar și omul politic Florin Roman, nu are nici un fel de legătură nici cu Centenarul, dar mai ales cu scena publică românească.

Același dispreț îl manifestă domnul deputat și față de Armata Română, pe care o acuză absolut pe nedrept, de servilism față de Guvern. Armata Română și Jandarmeria Română au dat onorul unor înalți demnitari și reprezentanți ai cultelor, nu unor persoane private. Poate domnul deputat consideră că toată lumea politizează absolut orice pe modelul validat de primarul Mircea Hava, care a ordonat Gărzii din Cetatea Alba Iulia, structură finanțată din banii contribuabililor din Municipiul Alba Iulia,  să dea onorul lui Ludovic Orban, cu ocazia zilei de naștere acestuia din urmă.

Portavocea primarului PDL-ist de la Alba a distrus, la fel ca și noul lui stăpân, toate proiectele majore din județul Alba și acum, dorește să distrugă și Centenarul Marii Unii.

Nu cred că vechii liberali sunt mândri de moștenirea lăsată în PNL la 100 de ani de la Marea Unire. Vorbim despre un partid populat de PDL – ști, xenofobi și antisemiți, dintre care cel mai de seamă reprezentant este deputatul grevei de 30 de minute. Dacă PNL mai are onoare și respect față de acest an istoric, față de propria-i istorie, solicit celor care conduc acest partid să-l retragă pe Florin Roman din Comisia specială Centenar.

În aceeași notă de ipocrizie se încadrează și administrația PDL – istă de la Alba Iulia care, aflată la putere de 26 de ani, nu știe că în 2018 se celebrează Centenarul Marii Uniri. Intrând într-un joc murdar de acuze la adresa Guvernului, primarul municipiului Alba Iulia nu se preocupă deloc de evenimentele dedicate Centenarului, ci urmărește sabotarea acestuia pentru ca, mai apoi să dea vina pe PSD.

Este clar că numai niște minți educate în ”Școala Băsescu” puteau să sacrifice Centenarul pentru o luptă politică meschină. Ca și cum nu ar fi fost destul de penibilă întreaga situație, Florin Roman, omul care îl înjura pe primarul Mircea Hava acum câțiva ani, menține focul dușmăniei și al sabotării Centenarului. Cu astfel de oameni vrea Ludovic Orban să promoveze valorile liberalismului? Judecând după pozele de la petreceri, presupunem că da.

În final, fac un apel către românii de bună-credință, rugându-i să sancționeze dur și ferm atitudinea radicalizată a unor membri ai PNL, care, în anul Centenarului, își vând și ultima fărâmă de demnitate pentru o aparență de notorietate și pun interesul politic de moment mai sus decât interesul național.

Ioan DÎRZU

Deputat PSD de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

11 Comentarii

Gheorghe 30 mai 2018 at 9:23

Rușine PNL!

Ion 30 mai 2018 at 9:25

Florin Roman un incompetent!

Za 30 mai 2018 at 9:26

Domnul Roman nici nu a avut bunul simt sa adreseze câteva cuvinte invitaților și cetățenilor care l.au votat, cred ca scopul lui la acel eveniment a fost doar pentru a găsi motive sa boicoteze evenimentul.

Ioan 30 mai 2018 at 9:29

Rusine PNL!!!

TUDOR 30 mai 2018 at 9:32

Sunt un pensionar care este mandru de guvernarea PSD, felicitarii domnule deputat Dîrzu pentru ca scoti la iveala neusinearea celor din PNL !

Irina 30 mai 2018 at 9:36

Sunt oripilatata cat de urat pot juca unui, domnule Florin Roman de ce nu ati fost in stare sa adresati cateva cuvinte cetatenilor.
Urat, foarte urat..

Ilie 30 mai 2018 at 9:37

Poate nu a avut speachul la el :)))

Raul 30 mai 2018 at 10:55

Analfabeta o sa tina un discurs de 1 decembrie in Alba Iulia ?

Pensiusul 30 mai 2018 at 20:48

Roman esti un parvenit si jumatate, un mistocar, faci orice doar sa iesi in evidenta

Realizari PSD 31 mai 2018 at 13:46

Ţara noastră, cea mai mare creştere la preţul pentru un litru de combustibil, din Europa, în 2018 .

Ghita 31 mai 2018 at 16:04

Dirzule, esti o nulitate, la fel ca si gasca de analfabeti, incompetenti, hoti, banditi, tilhari la drumul mare, care-si zic psd. M-am uitat la ultimul stat de plata si mi-a venit sa string pe cineva de git cind am vazut cit ma fura gasca de derbedei ce au pus labele pe Romania si pentru ce!? Sa-si dea ei salarii si pensii speciale? Am ajuns sa lucram ca negrii pe plantatie pentru banda de ticalosi ce distruge tare. Cred ca a venit timpul sa va punem cu botu pe labe! DESTUL!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...