Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Dîrzu: Odată cu adoptarea noului Cod Fiscal investițiile străine se vor dubla. Ce facem, ne sabotăm interesul național?

Dragoş Suciu

Publicat

în

Deputatul PSD de Alba Ioan Dîrzu a afirmat, joi, că odată cu adoptarea noului Cod Fiscal investițiile străine se vor dubla și a apreciat decizia președintelui Klaus Iohannis, de a nu-l promulga încă, drept una răutăcioasă. 

Ioan Dirzu01”Ceea ce mă deranjează pe mine, și probabil că și pe foarte mulți cetățeni, este că ceea ce face sau că ceea ce afirmă locatarul de la Cotroceni ne aduce aminte de vremurile trecute pe care noi voiam să le uităm. Încearcă să afirme că noul Cod Fiscal nu este unul foarte bun – căutăm nod în papură. Noul Cod Fiscal este unul de care România are nevoie. Aș vrea să-i spun domnului președinte că investitorii străini, odată cu adoptarea Codului, votat inclusiv de colegii parlamentari de la PNL, vor dubla investițiile în România. Este ceea ce ne dorim. Ce facem, ne sabotăm interesul național? Nu cred că este o decizie potrivită, cred că este una răutăcioasă”, a spus, în cadrul unei conferințe de presă, Ioan Dîrzu.

Citește și Întreprinderile mici şi mijlocii, o prioritate pentru Guvernul Ponta – susține PSD Alba

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la BNR, că încă analizează Noul Codul Fiscal pentru a vedea dacă acesta trebuie promulgat, el adăugând că simpla scădere a taxelor nu garantează creşterea economică şi nu ne permitem „experimente economice”.

Citește și PSD Alba: Personalul din învăţământ va primi sumele necesare decontării cheltuielilor de navetă

„Nu ştiu cum s-a strecurat aprecierea că acest Cod Fiscal ar revoluţiona finanţele României prin simpla reducere a unor impozite. Cred că nu ar trebui să ne preocupe doar scăderea taxelor, ci şi maniera în care se face aceasta. O asemenea schimbare este utilă, însă fără să pună în pericol anumite beneficii, cum ar fi sustenabilitatea finanţelor publice, care a fost consolidată, cu eforturi serioase, în ultima perioadă. În plus, aflaţi totuşi în prag de an electoral, trebuie să înţelegem distanţa dintre tentaţia politică şi realitatea economică”, a afirmat şeful statului, cu prilejul lansării emisiunii numismatice „150 de ani de la naşterea Regelui Ferdinand”, arătând că în aceste zile analizează Codul Fiscal pentru a decide asupra oportunităţii promulgării actului normativ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău!

Unirea Ziarul

Publicat

în

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău! USR Mirăslău are plăcerea de a anunța candidatura, pentru funcția de primar al comunei Mirăslău, a președintei filialei USR, Tünde-Renata Giurgiu. Aleasă cu o majoritate covârșitoare de voturi, în cadrul Adunării Generale a filialei, Renata este candidatul ideal, având o viziune clară și inovatoare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea