Ioan Dîrzu: 1 martie aduce schimbări pentru români. Cel puţin un milion de oameni vor avea venituri mai mari, după ce pensia minimă creşte de la 400 la 520 de lei

Vârstnicii sunt una dintre categoriile sociale asupra cărora PSD se apleacă cu cea mai mare atenție, iar primul pas a fost făcut prin adoptarea legii de modificare a Codului fiscal prin care am eliminat CASS-ul pentru TOATE pensiile, precum și impozitul pe venit pentru pensiile sub 2.000 lei. Acum beneficiarii acestei măsuri sunt peste un milion de persoane (1.022.168 de pensionari), care se vor bucura de creșterea pensiei minime garantate. Este o măsură de protecție socială corectă, necesară și foarte așteptată, asta, după ce o serie de alte măsuri fiscale cu caracter social au intrat deja în vigoare.

Tot de la 1 Martie va fi redus impozitul de 1% din cifra de afaceri pentru firmele cu o cifră de afaceri sub 500.000 euro. Impozitul este redus de la 2% la 1%, iar plafonul de eligibilitate esteridicat de la de la 100.000 la 500.000 euro cifră de afaceri pe an. Beneficiarii acestei măsuri suntaproximativ 85% din firmele din România. Este o măsură pentru sprijinirea capitalului autohton având în vedere că peste 90% din IMM-uri sunt firme românești. Practic, orice firmă care are între 1 și 9 angajați va plăti impozit pe cifra de afaceri de 1%. Impactul bugetar al măsurii este 0.

ELIT

O altă măsură care intră în vigoare la 1 Martie este impozitul ZERO pe transferul proprietățilorcu o valoare mai mică de 450.000 de lei și de 3% pentru ce depășește această sumă. Până acumtransferul proprietăților era impozitat în felul următor: 2% sau 3% pentru proprietățile cu valoaremai mică de 200.000 lei și 4.000 lei + 1% sau 6.000 lei + pentru celelalte proprietăți. De această măsură beneficiază atât persoanele fizice, cât și juridice. Scop principal al acestei reduceri este dinamizarea sectorului construcțiilor de locuințe și stimularea creșterii economice. Este o facilitate fiscală care vine în completarea altor măsuri deja inițiate de PSD, precum introducerea cotei 0 de TVA la livrarea de locuințe, proiect depus în Parlament de Liviu Dragnea, pentru a stimula construcția de locuințe în România, unde țara noastră înregistrează un deficit grav (peste 1 milion de locuințe).

Altă măsură deosebită care intră în vigoare de la începutul lunii martie este repararea de către Guvernul PSD a unei nedreptăți făcută de Guvernul Cioloș, care a tăiat sumele alocate pentru însoțitorii copiilor cu dizabilități. Miniștrii Sănătații și ai Muncii au semnat Ordinul privind copiii cu dizabilități, astfel încât copiii diagnosticați cu sindromul Down și alte dizabilități similare vor beneficia în continuare de însoțitor.

Partidul Social Democrat îşi respectă promisiunile şi urmează planul de guvernare întocmai, iar cele mai recente măsuri adoptate de Guvernul României condus de Sorin Grindeanu o dovedesc.

Preşedinte PSD Alba, Deputat Ioan Dîrzu

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

vox 2 martie 2017 at 14:20

Bravo PSD!!!Jos USR cu leprele si somnorosii.

Status-Quo 2 martie 2017 at 18:13

Draga vox-ule,
ma scuzi ca te intreup din somnul tau adanc insa poti sa-mi spui daca suferi de cretinism sau esti membru PSD? Sau si una si alta?

dolfi 2 martie 2017 at 20:11

si-o cumparat pesedeu tiparnita e euroi, cam cum a facut si chioru si pdl-ul mai apoi pnl-ul.

de 27 de ani ne amanetati viitorul copiilor copiilor nostri pentru ca voi cativa sa va imbogatiti familiile si amantele. gunoaie toti! de 27 e ani!

ineptul 3 martie 2017 at 0:10

…totul laudabil si oarecum echitabil, …dar daca vor putea sa fie si platite, jos palaria, va vai vota si la urmatoarele alegeri,…altfel ma mai gandesc,…daca, da sau nu ?,…

mike 3 martie 2017 at 4:30

Ca sa dai cuiva in plus –trebuie(mandatory) musai, sa iei de la altii– guvernul nu face bani — balanta va fi facuta prin mariri de taxe,obtineri de permise,(chiar si passapoartele valabile -5-ani in loc de 10-) deci bani mai multi la buget ,ca guvernantii sa se tina de cuvint. —-nu e alta cale–

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...