Rămâi conectat

Ştirea zilei

Investiţiile în infrastructură, direcţionate spre buzunarul PD-L

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Aşa cum era de aşteptat, ultima rectificare bugetară a judeţului s-a făcut prin „tăiere”. Este de fapt singura metodă pe care PD-L-ul o cunoaşte atât pentru relansarea economică cât şi pentru rezolvarea problemelor de zi cu zi ale românilor. După ce la nivel naţional au tăiat salariile, au tăiat indemnizaţii, au tăiat pensii, iată ca la nivel judeţean taie din banii alocaţi pentru infrastructura rurală. Deşi „B.U.B.A. naţională” transmite în permanenţă mesaje de tipul ” vom aloca bani pentru infrastructură….” trebuie menţionat că din mesaj lipseşte continuarea care ar suna cam aşa: „….acolo unde împreună cu firmele de partid şi de stat putem să ne mai umplem buzunarele portocalii din banii contribuabilului român”.
În concordanţă cu luminoasele indicaţii primite de la nivel central, iată că şi mai marii CJ Alba, în speţă preşedintele PD-L, Ion Dumitrel, împreună cu consilierii PD-L au aprobat ” tăierea” unor sume alocate unor comunităţi din Alba. Şi unde? La comunele cu primari PNL! Curios este faptul că iniţial au fost alocate aceste sume conform HG 577/1997, dar se pare că vigilenţa PD-L-istă „şi-a dat seama că a greşit” atunci când au alocat bani pentru comunele Livezile, Sâncel şi Unirea. În viziunea PD-L-istă, aceste comune nu au dreptul la infrastructură, cetăţenii acestor comune nu au dreptul să trăiască decent ca cetăţeni ai UE. Motivul? Unul simplu: primarii acestor comune nu sunt portocalii, astfel încât răzbunarea PD-L-istă se abate asupra tuturor cetăţenilor acestor comune.
Războiul pe care preşedintele PD-L, Ion Dumitrel l-a pornit împotriva primarilor PNL este încă o dovadă (dacă mai era nevoie) că întreaga atitudine a PD-L-ului este gargară politică, iar toate declaraţiile privind dezvoltarea investiţiilor în infrastructură sunt vorbe în vânt şi mai ales că demagogia şi minciuna sunt singurele arme ale unui partid care a târât România şi românii în sărăcie.
Vicepreşedinte PNL Alba, Mircea Nicuşor MIHAI


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| ACCIDENT RUTIER pe Calea Moților din Alba Iulia, lângă stația de salvare: Două mașini s-au ciocnit

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT RUTIER pe Calea Moților din Alba Iulia, lângă stația de salvare: Două mașini s-au ciocnit

Luni seara, o coliziune între două mașini a avut loc pe Calea Moților din Alba Iulia.

Potrivit informațiilor preliminare furnizate de autorități pentru ziarulunirea.ro, incidentul a implicat două autovehicule.

Elit - Gustul Desăvârșit

Nu s-au înregistrat persoane rănite în urma acestui eveniment rutier, autoritățile calificându-l ca o simplă tamponare.

Cu toate acestea, la locul incidentului a fost prezente și un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță, pregătit să intervină în orice situație.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Incendiu la fabrica Kronospan Sebeș! A ars o bandă din secția de PAL. Garda de Mediu s-a deplasat la fața locului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incendiu la fabrica Kronospan Sebeș. A ars o bandă din secția de PAL. Garda de Mediu s-a deplasat la fața locului

În această seară, după ora 19:00, la fabrica Kronospan din Sebeș, județul Alba, a izbucnit un incendiu la secția de pal, în zona buncărului de așchii.

În jurul orei 19:30, a fost anunțată Garda de Mediu, care s-a deplasat la fața locului, incendiul fiind aproape stins”, a declarat pentru ziarulunirea.ro Dănuț Hălălai, comisar șef al Gărzii de Mediu Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din informațiile obținute de la martorii de la fața locului, se pare că incendiul nu a afectat o suprafață mare, iar angajații fabricii și pompierii din cadrul unității au intervenit prompt pentru stingerea acestuia.

Echipa de permanență de la Garda de Mediu Alba s-a deplasat la fața locului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Încă un caz de șofer din Alba depistat pozitiv la Drug Test și NEGATIV la testul biologic: În peste 60% din cazuri rezultatele aparatelor sunt infirmate de analize

Ziarul Unirea

Publicat

în

Încă un caz de șofer din Alba depistat pozitiv la Drug Test și NEGATIV la testul biologic: În peste 60% din cazuri rezultatele aparatelor sunt infirmate de analize

Încă un caz în care conducătorul auto avea rezultat pozitiv la Drug Test, iar ulterior după ce și-a făcut analizele de sânge, acestea au indicat că rezultatele testului inițial erau false, a fost făcut public în Alba.

Este vorba despre un tânăr în vârstă de 18 de ani din Zlatna, județul Alba, oprit de polițiști la începutul lunii septembrie și care s-a ales cu dosar penal și suspendarea permisului după ce la testarea cu aparatul drogtest, a rezultat că era sub influența substanțelor psihoactive. În urma analizelor toxicologice s-a dovedit că acesta nu consumase droguri, iar cazul împotriva acestuia a fost clasat.

„Din cuprinsul buletinelor de analiză toxicologică, privind prezența în organism a substanțelor psihoactive a numitului M. S. M., rezultatul este negativ atât pentru mostra de sânge, recoltată la ora 17:35, cât și pentru mostra de urină recoltată la ora 17:38”, se arată în soluția de clasare trimisă de familie pe adresa ziarulunirea.ro.

Elit - Gustul Desăvârșit

IPJ Alba va înlocui aparatele Drugtest aflate acum în dotare, după ce rata de eșec a acestora este uriașă. 67% din testele efectuate în 2022, care au avut rezultat pozitiv la aparate, au fost infirmate la analizele de laborator.

Schimbarea dispozitivelor se va face cu sprijinul financiar oferit de Consiliul Județean Alba. Vor fi achiziționate șapte aparate pentru determinarea prezenţei în salivă a substanţelor stupefiante, a căror valoare totală este estimată la 154.000 lei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare