Rămâi conectat

Curier Județean

Investițiile din Sebeș nu sunt afectate de planul de reducere a cheltuielilor bugetare. Dorin Nistor: „Suntem la zi cu plățile”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Investițiile din Sebeș nu sunt afectate de planul de reducere a cheltuielilor bugetare. Dorin Nistor: „Suntem la zi cu plățile”

Dorin Nistor, primarul Municipiului Sebeș, a abordat, în cadrul unei emisiuni la Radio Unirea FM, problema investițiilor afectate de către planul de reducere a cheltuielilor bugetare.

„Am avut la sfârșitul săptămânii trecute o întâlnire, prin Asociația Municipiilor, cu primul-ministru, cu președintele Senatului, cu Ministrul de Finanțe și, bineînțeles, au fost multe discuții exact pe acest capitol, investițiile prin finanțări de la bugetele locale, fiindcă acestea sunt afectate.

Indiscutabil că sunt elemente care, cumva, și la noi ar încetini puțin ritmul, dar să știți că noi, până în acest moment nu am oprit absolut nicio lucrare, chiar dacă există un risc ca plățile să se facă la nivelul lunii ianuarie-februarie.

Suntem la zi cu plățile până la nivelul lunii septembrie, astfel încât o posibilă întârziere ar fi vorba doar de aproximativ 30 de zile. Asta este una din probleme.

Clar că resursele noastre există, noi am făcut un buget realist și ne-am prognozat anumite investiții să se deruleze într-un anumit ritm.

Citește și: Lucrările pentru reabilitarea Liceului cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” din Sebeș, finalizate. Cum arată sălile de curs

Există o problemă. Știți, după ce se votează bugetul, până se fac toate documentații, până ajungem la aplicarea efectivă a unei investiții și să ajungem la facturare, cumva ajungem în toamnă și atunci e clar că există o problemă aici.

Pe de altă parte, și din întâlnire, noi suntem conștienți că a existat și există o presiune foarte mare pe ceea ce înseamnă bugetul național, pentru că sunt foarte multe proiecte pe fonduri europene, valoarea proiectelor a crescut, creșterea de prețuri ne-a dus într-o altă zonă.

La Sebeș nu a fost cazul, dar probabil în multe alte localități Guvernul României a trebuit să acopere diferențele de cost sau să găsească o soluție financiară.

Cert este că, una peste alta, în acest moment aici ne aflăm. Cumva, ne încurcă și pe noi. Noi am cerut și am făcut și un memorandul în acest sens, am avut discuții cu Ministrul de Finanțe.

Am cerut prin memorandul să ne lase să ne ducem mai departe și să plătim. O să vedem ce răspuns primim.

Pe de altă parte apar elemente care, cumva, nu poți să le prevezi. De exemplu, avem la Răhău, la stația de epurare, o alunecare de teren. Suntem în investiții acolo, trebuie să facem o expertiză, probabil trebuie să investim în consolidarea solului, trebuie alocare, asta înseamnă angajament de plată în perioada imediat următoare”, a explicat primarul Dorin Nistor, primarul Municipiului Sebeș.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în minivacanța de Ziua Națională a României. Peste 70 de militari și tehnică auto vor defila la parada de la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Jandarmii din Alba vor fi la datorie în minivacanța de Ziua Națională a României. Peste 70 de militari și tehnică auto vor defila la parada de la Alba Iulia. 

În perioada 30 noiembrie – 03 decembrie 2023,  jandarmii vor fi la datorie astfel încât cetățenii să petreacă în siguranță minivacanța de Ziua Națională a României.

Vineri, 1 decembrie, peste  270 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba și Grupării de Jandarmi Mobile “Regele Ferdinand I” Târgu Mureș vor asigura măsuri de ordine publică pe timpul manifestărilor publice dedicate sărbătoririi Zilei Naționale a României.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

Ca în fiecare an, punctul culminant al manifestărilor prilejuite de Ziua Națională a României îl va reprezenta parada militară desfășurată în municipiul Alba Iulia, unde Jandarmeria  va participa cu un efectiv de 72 de militari și tehnică auto.

Jandarmii vor acționa în zonele aglomerate, atât independent cât și în cooperare cu polițiști pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică.

Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă, jandarmii le recomandă cetățenilor care vor participa la manifestările organizate în spațiul public, să dea dovadă de înțelegere, să adopte un comportament civilizat și să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să supravegheze copiii care îi însoțesc și să acorde o atenţie sporită modului de păstrare a bunurilor şi obiectelor personale.

În această perioadă vom acorda atenție deosebită și zonelor montane din județul nostru precum Șugag, Arieșeni și Roșia Montană, unde jandarmii vor fi prezenți prin acțiuni de patrulare în stațiunile turistice și pe traseele adiacente frecventate de turiști, pentru a putea fi asigurată intervenţia punctuală în cazul apariției unor situații nedorite.

În cazul în care sunteți  martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, solicitați ajutorul jandarmilor aflați în dispozitiv sau apelați numărul unic de urgenţă 112.

POLIȚIȘTII DIN ALBA, LA DATORIE, ÎN MINIVACANȚĂ ȘI DE ZIUA NAŢIONALĂ

Pentru perioada 29 noiembrie – 3 Decembrie 2023, Inspectoratul de Poliție Județean Alba a luat măsuri pentru intensificarea acțiunilor și suplimentarea efectivelor, în vederea asigurării unui climat ordine și siguranță publică pe durata minivacanței prilejuită de Ziua Națională și cu ocazia manifestărilor publice care vor avea loc în acest context.

În această perioadă, vor acționa, zilnic, în medie, 200 de polițiști, cu 100 de mijloace auto, pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public și privat, creșterea siguranței rutiere și a transporturilor feroviare.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Pentru prevenirea accidentelor rutiere şi combaterea excesului de viteză, polițiștii vor folosi la capacitate maximă aparatele radar din dotare și vor asigura prezența activă în trafic.

Cu ocazia manifestărilor publice dedicate sărbătoririi ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI – 1 DECEMBRIE şi a celor 105 ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, Inspectoratul de Poliție Județean Alba a luat măsuri pentru intensificarea acțiunilor, suplimentarea efectivelor de siguranță publică și prezența echipajelor de poliție în locurile în care urmează să se desfășoare manifestări publice, în municipiul Alba Iulia.

În acest sens, mâine, 30 noiembrie, peste 80 de polițiști din structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, arme, explozivi substanțe periculoase, transporturi și alte formațiuni vor acționa, pentru a asigura ordinea și liniștea publică și pentru a-i sprijini pe cetățeni.

În data de 1 Decembrie, peste 200 de polițiști, alături de jandarmi, lucrători ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență și polițiști locali, vor fi la datorie, pe raza municipiului Alba Iulia și pe principale artere rutiere care duc spre municipiul reședință de județ, și vor acționa pentru fluidizarea traficului, prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională și vor asigura intervenția la evenimente.

Polițiștii Serviciului Transporturi vor intensifica acțiunile de patrulare în stațiile de cale ferată și pe trenurile de călători, în scopul prevenirii și combaterii infracțiunilor contra patrimoniului și a celor comise cu violență.

Totodată, Inspectoratul de Poliției Județean Alba va participa la parada militară, cu 20 de polițiști și 10 autospeciale din dotarea formațiunilor de poliției rutieră, ordine publică, acțiuni speciale și criminalistic. La această manifestare vor fi prezente și 12 echipaje canine din cadrul Centrului Chinologic Dr. Aurel Greblea Sibiu.

Cetățenii care vor lua parte la manifestările publice din Alba Iulia, prilejuite de Sărbătorirea Zilei Naționale a României, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație și indicațiile polițiștilor rutieri și să parcheze doar în locurile special amenajate.

Le recomandăm să-și asigure autoturismele, să nu consume băuturi alcoolice în exces și să nu se lase antrenați în dispute sau altercații;
Să fie atenți la bunurile de valoare pe care le au asupra lor și să-și supravegheze copiii și nu în ultimul rând, le reamintim că este interzis să aibă asupra lor arme de foc, arme albe sau substanțe pirotehnice.

În caz de urgenţă, sunaţi la 112 şi un poliţist va veni în ajutorul dumneavoastră!

Urăm tuturor românilor să se bucure, pe deplin, de Sărbătoarea Marii Uniri!

La mulți ani, România, La mulți ani, tuturor românilor!

ISU ALBA, LA DATORIE, ÎN MINIVACANȚĂ ȘI DE ZIUA NAŢIONALĂ

Cu prilejul Zilei Naționale a României, în data de 01 decembrie 2023, ISU Alba vă invită să participați la activitățile organizate cu această ocazie, în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, din municipiul Alba Iulia.

În cadrul plutoanelor de defilare, peste 70 de pompieri militari vor participa cu 6 autospeciale de intervenție (1 autospecială de primă intervenție pentru lucrul cu apă de înaltă presiune și hidroperforare, 1 ambulanță Terapie Intensivă Mobilă, 1 Punct de comandă mobil, 1 Autospecială Scafandri cu barcă pneumatică, 1 autospecială de stingere și 1 autoscară mecanică de lucru și salvare de la înălțime, garda portdrapel și un pluton de onoare.

Pentru buna desfășurare a evenimentelor anunțate, ISU Alba a dispus unele măsuri pentru a preîntâmpina producerea evenimentelor negative ce pot pune în pericol viața și bunurile cetățenilor.

Ținând cont că la aceste manifestații se preconizează un aflux mare de persoane, pompierii recomandă respectarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență ce pot surveni, după cum urmează:

• NU utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu.
• NU aruncați la întâmplare țigările. Este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate.
• NU blocați căile de acces pentru a permite intervenția autospecialelor de intervenție sau accesul la hidranții exteriori.
• NU lăsați copiii nesupravegheați.
• Respectați întotdeauna recomandările forțelor de ordine, sau a organizatorilor evenimentului, pentru a rămâne în siguranță.

Vă reamintim faptul că în sezonul rece, riscul producerii incendiilor la locuințe este ridicat. Aceste evenimente neplăcute, pot produce, atât pagube materiale însemnate, cât și pierderi de vieţi omeneşti.

Respectați câteva măsuri esențiale pentru a reduce acest risc, astfel:

• Evitați improvizațiile la nivelul instalațiilor termice și electrice și efectuați verficări periodice ale acestora, cu personal specializat.
• Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, reparaţi-le, izolaţi-le termic şi curăţaţi-le periodic.
• NU alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor (sau din aceeaşi priză) în acelaşi timp.
• NU utilizați substanțe ușor inflamabile (benzină, motorină) pentru aprinderea focului.
• NU lăsaţi mâncarea pe foc nesupravegheată.
• Instalați detectoare de fum, pentru a reduce riscul de a deveni victime ale incendiilor din locuințe.
• Interziceţi jocul copiilor cu focul.

De asemenea, ne dorim să vă aducem la cunoștință câteva măsuri de siguranță în contextul unor posibile avertizări meteorologice de vremea rea (viscol, ger, precipitații abundente), după cum urmează:

• Evitați să porniți la drum pe timp de viscol și ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate;
• Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, etc.)
• Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților;
• Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcțiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi ușor dislocate, precum și a imobilelor aflate în construcție;
• Curățați șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei provenite din precipitații.

În eventualitatea producerii unei situații de urgență apelați numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Mai multe informații despre modul de comportare în diferite situații de urgență (incendii, ger, viscol, alte fenomene meteorologice extreme etc.) pot fi consultate prin accesarea platformei naționale de pregătire https://fiipregatit.ro/

Țineți cont de sfaturile noastre și respectați măsurile de prevenire a incendiilor!

Pompierii vă doresc o săptămână liniștită, lipsită de evenimente nedorite!


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare