Rămâi conectat

Ştirea zilei

Investiție de peste 3 milioane de lei pentru modernizarea DJ 103G: Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a dat undă verde pentru proiectul “Modernizare drum județean DJ103G: Inoc (DN1) – Ciugudu de Jos – Ciugudu de Sus – limită jud. Cluj, km 9+200 – km 11+200”, propus a fi amplasat în: Inoc (DN1) – Ciugudu de Jos – Ciugudu de Sus – limită jud. Cluj.

Drumul judeţean DJ 103G se desprinde din DN1 la km 422+800 pe raza localităţii Inoc (km 0+000) în continuare traversând localităţile Ciugudu de Jos şi Ciugudu de Sus pe o lungime de circa 11,2 km până la limita administrativă dintre judeţele Alba şi Cluj.

Traseul investigat se află la extremitatea vestică a judeţului Alba. Sectorul de cca. 2,00 km începe după ultima gospodărie din satul Ciugudu de Sus, la limita sectorului amenajat cu îmbrăcăminte asfaltică şi se termină la limita dintre teritoriile administrative ale judeţelor Alba şi Cluj.

Drumul este pietruit, îmbrăcămintea rutieră şi traseul drumului sunt neconforme cu necesităţile şi perspectivele de dezvoltare economică şi socială a regiunii în care se situează.

Amplasament : Drumul judeţean DJ 103G se desprinde din DN1 la km 422+800 pe raza localităţii Inoc (km 0+000) în continuare traversând localităţile Ciugudu de Jos şi Ciugudu de Sus pe o lungime de circa 11,2 km până la limita administrativă dintre judeţele Alba şi Cluj. Traseul investigat se află la extremitatea vestică a judeţului Alba.

Sectorul de 2,00 km începe după ultima gospodărie din satul Ciugudu de Sus, la limita sectorului amenajat cu îmbrăcăminte asfaltică şi se termină la limita dintre teritoriile administrative ale judeţelor Alba şi Cluj.

Principalul obiectiv este acela de a oferi o infrastructură dezvoltată în mod adecvat, modernă şi durabilă, întreţinută în mod corespunzător, care să faciliteze o circulaţie rutieră sigură şi eficientă şi care să conducă spre performanţe în sectoarele: comerţ, turism şi stimularea iniţiativei în zonă.

Beneficiile realizării investiţiei sunt:

Reducerea cheltuielilor de întreţinere;
Reducerea emisiilor de noxe şi a prafului generat de circulaţia auto în perioadele secetoase;
Eliminarea bălţilor ce se formează pe drum în perioadele ploioase prin colectarea apelor pluviale şi dirijarea acestora spre emisari;
Dezvoltarea din punct de vedere economic şi turistic al zonei;
Amenajarea drumului va contribui la realizarea unor activităţi productive, ducând la ridicarea standardului material şi spiritual al locuitorilor, astfel încât acest lucru să conducă la stabilizarea populaţiei în această zonă, cu toate consecinţele benefice ale acestui lucru.

Structura rutieră nouă/ranforsare aplicatã, conform recomandărilor expertizei tehnice:

• 4 cm strat de uzurădin BA16;
• 6 cm strat de legăturădin BAD22,4;
• 18 cm strat din piatră spartă;
• 35 cm strat de fundaţie din balast (cu refolosirea zestrei existente).

Acostamentele vor avea o structură rutieră de 12 cm de piatrã spartă peste o umplutură de balast. Pe sectoarele pe care se constată terenuri slabe, necorespunzătoare pentru asigurarea condiţiilor tehnice prescrise pentru patul drumului, se va realiza un strat de blocaj de piatră brută de minimum 30 cm grosime.

Podețul nou de la km 10+220 a fost dimensionat cu o deschidere care să asigure debușeul necesar pentru scurgerea normala a apei. S-a proiectat un podeț nou din tuburi prefabricate din beton cu diametrul de 800 mm și lungimea de 7,50 m.

La km 10+654 se înlocuiește podețul existent cu un podeț din tuburi prefabricate din beton cu diametrul de 800 mm și lungimea de 10,00 m.

Podețul dalat monolit de la krn 9+380 se va înlocui cu un podeț din elemente prefabricate DD4 conform calculul hidraulic rezultat conform debitului de calcul cu asigurare de 1%. La km 9+280 pe partea dreapta se vor face lucrări de amenajare a torentului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

REZULTATE olimpiada de limba română pentru școlile cu predare în limbile minorităților și pentru românii din diaspora: Elevi din Alba Iulia, Sebeș și Aiud, calificați la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

REZULTATE olimpiada de limba română pentru școlile cu predare în limbile minorităților și pentru românii din diaspora: Elevi din Alba Iulia, Sebeș și Aiud, calificați la etapa națională Etapa județeană a OLIMPIADEI NAȚIONALE DE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ PENTRU ȘCOLI/SECȚII CU PREDARE ÎN LIMBILE MINORITĂȚILOR ȘI PENTRU ROMÂNII DIN DIASPORA − clasele V−XII, s-a desfășurat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea