Învățământul, în PICAJ: Trei din cinci copii care au intrat în clasa I în 2007 nu au luat Bacalaureatul în 2019

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Învățământul, în PICAJ: Trei din cinci copii care au intrat în clasa I în 2007 nu au luat Bacalaureatul în 2019

Moise Guran s-a dezlănțuit pe contul de Facebook după rezultatele de anul acesta la Bacalaureat. Potrivit unei analize realizate de edupedu.ro, trei din cinci copii care au intrat în clasa I în 2007 nu au luat Bacalaureatul în 2019.

Jurnalistul susține că ne confruntăm cu o tragedie la nivel național. Acesta susține că societatea va plăti scump pentru că nu a fost în stare să depolitizăm și să profesionalizăm Educația și a lăsat soarta copiilor în mâna corupților, care nu au reușit să evolueze, fiind prinși în comunism.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Citește și: modele subiecte BACALAUREAT

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Asta numesc eu tragedie națională. Preocupați de cât de buni sau cât de slabi sunt copiii care promovează bacul, nu mai sesizăm faptul că aceștia sunt copacii. Pădurea e mult mai mare și nu o mai vede nimeni. O să plătim scump pentru că n-am fost în stare să depolitizăm și să profesionalizăm Educația.

Dar nu acum. Peste 20-30 de ani, bătrâni și abandonați într-o țară ca un azil, ne vom fi înțeles iresponsabiltatea de a ne lăsa copiii pe mâna unor politruci corupți, incompetenți, priponiți în indolența comunismului din care n-au reușit să evolueze defel.

Facebook Twitter Google+ YouTube 

2 Comentarii

marius 10 iulie 2019 at 17:14

Un neica nimeni. Nu are nici cele mai elementare cunsostiinte despre invatamantul romanesc. Daca am fi cinstiti, cu noi insine , am recunoaste ca acest procentaj este unul de bun simt. Natura umana e diferita. Unii sunt dotati mai mult , altii mai putin. Unii au aptitudini practice , altii nu le au. Cei 30 la suta ar fi trebuit , de la inceput, sa se orienteze spre invatamantul profesional . Tara are nevoie si de meseriasi. In anul 1979, de la Liceul Industrial din Ocna Mures , din cinci clase de profil au intrat , doar, 6 elevi la facultate. Restul s-au dus in productie. De la Liceul Teoretic, in acelasi an, din 43 de elevi au intrat la facultate 38. Si nu a fost nico catastrofa cu cei de la Industrial. Nu s-a lamenta nimeni. Am invatat sa facem din orice examen o actiune politica si din orice rezultat o baza de discreditare a invatamantului. Trist este ca toti neavenitii, toti parvenitii isi dau cu parerea, emit judecati ,definiteve, si de valoare , spun ei. La asa propagandist al statului paralele, asa concluzii!!!

Silviu 15 iulie 2019 at 8:21

Ce tot dati atata cu „catastrofa” ??? Unde scrie ca toti copiii care intra in clasa intai sa ajunga absolventi de liceu??? Aveti impresia ca suntem o natiune de genii? Nu se mai nasc si copii care sa devina meseriasi? Sau nu avem nevoie si de meseriasi? ABRAMBURICA este vinovata, psd este vinovat ca a introdus obigatoriu invatamantul liceal si a distrus invatamantul profesional din Romania!!! Si, ca o prostie suprema, prin marea majoritate a celor care se pretind „educati” si care lipsesc deliberat de la alegeri, am permis celor ce au mai putina scoala sa aleaga si sa ne impuna conducatori de talia celor pe care ii avem, parlamentari de duzina si care nu sunt in stare sa elaboreze legi clare si usor de inteles, corupti si hoti mai mici sau mai mari care sa ne dea lectii de morala…Asta este…ne meritam soarta daca ne este lene sa ne aparam interesele! Stim doar sa strigam ca nu ne convine dar nici nu facem nimic pentru asta !

Comentariile sunt oprite