Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Opinii - Comentarii

Întrebări despre candidatura d-nei Oana Badea la Primăria Aiud

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Câteva întrebări (retorice) despre candidatura d-nei Oana Badea la Primăria Aiud  

În baza dreptului la informaţie şi a libertăţii de exprimare garantate prin art. 30, alin. (1), respectiv art. 31 alin. (1) din Constituţia României, aduc la cunoştinţa cadrelor didactice, şi nu numai, din municipiul Aiud următoarele:
D-na Badea Oana, secretar de stat în MECTS, candidează din partea PDL la Primăria Aiudului. Dânsa, într-un stil arogant, de tip băsescian, se laudă anticipat că va câştiga alegerile locale. Lăsând deoparte înţelepciunea populară exprimată de proverbul „Nu zi hop până nu sari!”, ne putem întreba care este sursa acestei încrederi exacerbate în sine a doamnei Badea Oana. Să fie oare speranţa că aiudenii ar fi chiar atât de îndrăgostiţi de dânsa ori e animată de încrederea oarbă în profesionalismul PDL privind fraudarea alegerilor?…
Cu toate că aiudenii îşi cunosc bine concetăţenii, credem că nu strică să reamintim câteva dintre realizările de răsunet ale d-nei Badea Oana la nivel naţional, realizări care au contribuit la creşterea nivelului de trai şi bunăstare a aiudenilor, în acord cu dictonul prezidenţial „Să Trăiţi Bine!”.
D-na Badea Oana a participat direct şi activ la aducerea învăţământului din România în situaţia actuală, întrucât doamna face parte nemijlocită din factorul decizional la vârf al PDL, din cadrul MECTS. Făcând parte din Guvernul PDL-ist, care promovează legi şi măsuri aberante, anti-constituţionale şi nelegitime (adoptate prin asumarea răspunderii guvernamentale şi eludarea Parlamentului, împotriva voinţei populare şi fără urmă de dialog social), Badea Oana îşi aduce contribuţia la umilirea şi pauperizarea cadrelor didactice, dar şi la îngrădirea drepturilor şi intereselor acestora. Mai mult, d-na Badea promovează şi susţine aceste măsuri anti-sociale, prevăzute de Legea 118/2010 privind tăierile salariale cu 25%, Legea Educaţiei Naţionale care atentează nu numai la drepturile şi statutul cadrelor didactice, dar şi la viitorul învăţământului românesc sau Legea 62/2011 privind restrângerea şi interzicerea unor drepturi sindicale fundamentale. În acelaşi context, din pachetul legislativ PDL, mai fac parte şi Legea 53/2003 privind Codul Muncii, republicat în 2011, cu modificări care afectează grav drepturile privind contractele colective de muncă, Legea 230/2011 pentru aprobarea OUG 71/2009 privind reeşalonarea până în 2016 a drepturilor de natură salarială câştigate în instanţă, Ordinul MECTS 4576/2011 care interzice reţinerea cotizaţiei de sindicat pe statele de plată de către angajator, act normativ comandat prin politica băsesciană dictatorială, ce are ca scop direct distrugerea sindicatelor din învăţământ, precum şi Ordinul MECTS privind înfiinţarea aberantei „clase zero”, prin care se dă peste cap fluxul socio-psiho-biologic normal al înscrierii la şcoală al copiilor mici.
Totodată, în perioada 2010-2011, d-na Badea Oana s-a remarcat şi prin intervenţiile agresive din mass-media, îndreptate împotriva colegilor, cadre didactice, despre care afirma, printre altele, că ar avea salarii mari, ceea ce demonstrează încă o dată loialitatea doamnei faţă de PDL şi politicile sale, concomitent cu ruptura iremediabilă de breasla din care odată făcea şi domnia sa parte.
În consecinţă, ne putem întreba care vor fi argumentele d-nei Badea Oana când va cere votul aiudenilor pentru a ajunge în funcţia de primar după ce, în calitate de secretar de stat, a acţionat împotriva drepturilor şi intereselor acestora şi a fost colegă de partid cu personaje corupte, penale, cum e şi secretarul de stat Vergu, care a folosit bani europeni în folos propriu sau cum sunt şi indivizii pentru care românii sunt o adunătură de „viermi”, „dobitoci” sau „ciumpalaci”?
Ne mai putem întreba, date fiind performanţele sale de la minister, de ce nu doreşte să rămână în continuare în această funcţie, pentru a face şi mai mult bine învăţământului, cadrelor didactice şi elevilor? Să fie oare teama că PDL va pierde alegerile şi dânsa nu va mai fi numită în vreo funcţie pe criterii strict politice, adică „pe puncte”, după modelul practicat în perioada comunistă?
Oare de ce d-na Badea Oana nu doreşte să se reîntoarcă la catedră, între elevi şi foşti colegi, la Colegiul Tehnic Aiud, pentru a le împărtăşi din bogata-i experienţă la nivel înalt, dar şi pentru a pune în practică, aşa cum i se cade unui bun membru de partid, legislaţia PDL-istă din Educaţie, la care a muncit personal, şi, bineînţeles să fie remunerată cu salariul care i se cuvine, de 1000-1200 lei/lună?
Nu excludem probabilitatea ca d-na Badea Oana să se fi obişnuit atât de mult cu privilegiile şi salariul imens de secretar de stat, încât să îi fie tare anevoios să se reîntoarcă la salariul mizer de profesor. De asemenea, e posibil să îi fie greu, dacă nu imposibil, să se uite în ochii colegilor, după câte le-a făcut din înalta funcţie deţinută la MECTS. Şi nu în ultimul rând, e posibil, ca datorită comuniunii spirituale cu alte colege PDL-iste, cum sunt Vass Paul Andreeea şi Udrea Elena, d-na Badea Oana să aibă aspiraţii de mărire care depăşesc puterea de înţelegere a unor „ciumpalaci”, context în care încercarea de ocupare a Primăriei Aiudului să reprezinte doar o etapă în transcenderea dânsei către funcţii mult mai înalte, precum cea de ministru al Educaţiei sau, de ce nu, de prim-ministru?…

Petre DAMO
preşedinte SIZ Aiud


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cornel Tatai Baltă, istoric de vază al Blajului și continuator al culturii Școlii Ardelene, autorul a peste 100 de studii și a mai multor cărți de specialitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cornel Tatai Baltă, istoric de vază al Blajului și continuator al culturii Școlii Ardelene, autorul a peste 100 de studii și a mai multor cărți de specialitate Motto: „Arta se află într-o perpetuă evoluție și schimbare, nu constituie o copie a realității, ci o transfigurare a acesteia, o metaforă“ Continuator al culturii Școlii Ardelene, prof. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea