Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Interpretul de muzică populară din Alba, Cătălin Haşa îşi doreşte să devină preot – BookLand Evolution

Dragoş Suciu

Publicat

în

  • Deşi şi-a început cariera muzicală târziu, la 17 ani, Cătălin Haşa s-a impus în costumul popular câştigând mai multe festivaluri, fiind unul dintre cei mai buni elevi ai Leontinei Fărcaş

Catalin Hasa03Are acum 26 de ani şi a fost invitat în această seară la conferinţele practice BookLand Evolution pentru a le vorbi tinerilor despre succes, muzică şi carieră. „Eu sunt artist, mulţi spun că arta este o pierdere de vreme. Nu sunt de aceiaşi părere. Eu cânt”, cu aceste cuvinte şi-a început interpretul speach-ul, fiind vizibil emoţionat. De altfel, acesta a spus că „nu există artist care să nu aibă emoţii. Eu am emoţii şi atunci când cânt în faţa a 20 de persoane. Dacă nu ai emoţii eşti o maşină. Emoţiile sunt bune, sunt constructive”, a continuat acesta.

După cum am precizat, s-a apucat de cântat la vârsta de 17 ani, la concursul Cultură pentru Cultură, o iniţiativă a Consiliului Judeţean Alba prin care s-a dorit păstrarea tradiţiei şi autenticului. Cătălin a spus că la început nu i-a plăcut muzica populară, ci doar cea clasică şi când avea serbări, fugea de la şcoală, „nu cântam niciodată”. Şi-a dorit să ajungă preot, de altfel a şi absolvit cursurile Facultăţii de Teologie şi încă speră că odată va fi un doctor al sufletului, într-o parohie mică.

„Este foarte greu să răzbeşti în ziua de astăzi, în lumea muzicii populare. Sunt foarte mulţi, dar nu toată lumea cântă. Nu tot ce vedeţi la televizor e bun de mâncare, nu tot ce zboară se mănâncă. Omul nu e pregătit să discearnă muzica populară de cea care e kitsch. Am avut noroc să am oameni de calitate, care să mă susţină şi să mă ajută. Şansele în viaţă sunt puţine nimeni nu vă întinde mâna de două ori”, a spus tânărul care a câştigat primul premiu, un loc III, la vârsta de 18 ani, la un concurs organizat cu ocazia Zilelor Oraşului Câmpeni.

Spune acum că scena îi este a doua casă şi pune accent pe faptul că tinerii trebuie să facă compromisuri, dar doar când este cazul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea