Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță pregătiri la nivel national: Pompieri pregătiți să intervină dacă condițiile meteorologice o impun

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță pregătiri la nivel national: Pompieri pregătiți să intervină dacă condițiile meteorologice o impun

Echipajele de pompieri sunt pregătite să intervină în situații de urgență, având în vedere prognozele meteorologice severe.

Cu un efectiv de peste 5.000 de membri și mai mult de 4.000 de mijloace tehnice la nivel național, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a informat luni că sunt luate toate măsurile necesare pentru a gestiona operațional eventuale situații de urgență care ar putea periclita viața și proprietățile cetățenilor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

IGSU a emis directive către unitățile subordonate pentru a asigura o intervenție rapidă în județele afectate de codurile de vreme severă. În caz de nevoie, grupele operative vor fi activate, iar efectivele de personal vor fi suplimentate pentru a garanta o intervenție imediată.

Pentru misiunile de căutare și salvare, sunt pregătite 39 de autovehicule șenilate, 71 de autospeciale pentru transportul personalului și gestionarea victimelor multiple, 28 de autofreze pentru deblocarea drumurilor, precum și autospeciale de intervenție la incendii și autospeciale SMURD, conform informațiilor oferite de sursa menționată.

Inspectoratele pentru Situații de Urgență din întreaga țară vor revizui procedurile de comunicare cu autoritățile locale pentru a asigura protecția populației din zonele amenințate sau afectate. Aceste măsuri includ verificarea și monitorizarea situațiilor privind femeile gravide, persoanele aflate în tratament de dializă sau cu alte afecțiuni, precum și situația spațiilor destinate cazării temporare a persoanelor evacuate sau care necesită asistență.

De asemenea, vor fi formate echipe mixte de patrulare pentru a executa misiuni de recunoaștere și identificare a persoanelor fără adăpost, asigurând transportul acestora către spații special amenajate de autoritățile responsabile.

Citește și: Drumul Județean DJ 107 I din Comuna Bucium, Județul Alba la sfârșit de an: O calamitate în locul unei promisiuni

Aceste măsuri sunt luate în contextul avertismentelor Administrației Naționale de Meteorologie privind o răcire semnificativă a vremii. Astfel, se prognozează temperaturi maxime preponderent negative, cuprinse între -8 și 0 grade Celsius pentru ziua de marți, iar în noaptea de marți spre miercuri se anticipă ger în nord, centru și est, cu minime termice de până la -20 de grade Celsius.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea