Rămâi conectat

Actualitate

Înșelătorie la Alba Iulia prin metoda „Premiul”. O tânără a fost „țepuită” de peste 2.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii din Alba Iulia fac cercetări pentru identificarea unei persoane ce a reuşit să o înşele pe o tânără, cu suma de 2.320 de lei, prin metoda „Premiul”. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă cetățenilor să trateze cu precauţie mesajele sau apelurile prin care sunt anunţaţi că au câştigat premii din partea diferitelor societăţi comerciale.

La data de 15 mai a.c., Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către o tânără de 23 de ani, din Alba Iulia, cu privire la faptul că a fost victima unei înşelăciuni.

Aceasta le-a spus poliţiştilor că în data de 13 mai a.c., a primit un SMS prin care a fost informată că a câştigat un premiu în valoare de 5.000 de euro şi un telefon mobil, în urma unui concurs organizat de o societate comercială împreună cu o televiziune. Citește și: Crimă la Sebeș. Un tânăr din comuna Pianu, înjunghiat în plină stradă

Tânăra a sunat la numărul de la care a primit mesajul, iar o persoană ce s-a recomandat ca fiind reprezentanta societăţii comerciale a determinat-o să depună, în mai multe tranşe, suma de 2.320 de lei, ce ar fi reprezentat diferite taxe pentru ca să intre în posesia premiului.

Ulterior, tânăra şi-a dat seama că a fost înşelată şi a anunţat poliţia.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia fac cercetări pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a autorului faptei de înşelăciune.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă cetăţenilor să verifice veridicitatea informaţiilor primite şi, în nici un caz, să nu dea curs solicitărilor de a vira bani, cu orice titlu, într-un anumit cont.

 Fiţi suspicioşi şi vigilenţi! Dacă ceva este prea frumos pentru a fi adevărat, probabil că vă aflaţi în vizorul unui escroc.

 Ţineţi minte: escrocii sunt vicleni şi inteligenţi. Ştiu cum să manipuleze pentru a-şi atinge scopul.

 În cazul în care aţi fost victima unei înşelăciuni, adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea