Rămâi conectat

Sport

Industria Galda, deplasare dificilă împotriva echipei conduse de Dan Mănăilă | Performanţa Ighiu – dispută împotriva echipei secunde a UTA-ei „Bătrâna Doamnă”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos şi Performanţa Ighiu au parte de deplasări deloc facile, împotriva unor echipe din Vest, ce nu ştiu ce înseamnă înfrângerea în 2017, în a 4-a etapă din returul Seriei a 4-a a Ligii a 3-a. În cazul în care combatantele din Alba vor reuşi rezultate pozitive, ar însemna implicit o mână de ajutor dată Unirii Alba Iulia, aflată în luptă directă cu cele două în subsol.

Nuova Mama Mia Becicherecu Mic  (locul 12, 17 puncte) – Industria Galda de Jos (locul trei, 29 de puncte), în tur 2-3, la Timişoara, astăzi, pe „CFR”, la Timişoara.

Două echipe invincibile în primăvară, ce au strâns 7 puncte se înfruntă într-o partidă cu miză la ambii poli. Găldenii pot ajunge chiar pe prima poziţie dacă înving şi au parte de rezultate pozitive în derby-urile CNS Cetate Deva – Naţional Sebiş şi CSM Şcolar Reşiţa – CSM Lugoj. Din păcate, antrenorul Paul Ciucă are probleme importante de efectiv, Al. Man – plecat în Franţa, Cioplântă – entorsă la genunchi (trei săptămâni de pauză) – o grea pierdere în defensivă şi G. Goronea – indisponibil. Va reveni Frenţiu – după accidentare, în lot urmând să fie inclus şi juniorul Savin. „Întâlnim o echipă tânără, dornică de afirmare, care luptă până la epuizare. Ţinând cont că evoluăm şi în deplasare, ne aşteaptă o misiune dificilă”, a declarat Paul Ciucă. Acum două runde, trupa lui Dan Mănăilă a învins la Galtiu pe AFC Unirea 1924 Alba Iulia, însă în 2015 a suferit un eşec aspru la Galda, 1-4 cu Industria, condusă de Paul Ciucă.

*UTA „Bătrâna Doamnă” 2 (locul 13, 15 puncte) – Performanţa Ighiu (locul 8, 20 de puncte), în tur 0-2, mâine, la Şiria.

Fără victorie în 2017, Performanţa Ighiu încearcă să spargă gheaţa la Şiria, împotriva unei echipe incomode şi imprevizibile, UTA „Bătrâna Doamnă” 2, ce nu a cunoscut gustul eşecului în retur. În ultima rundă, arădenii au încurcat planurile liderului din Sebiş şi au un moral excelent, în acelaşi timp însă ighienii ţintesc succesul, mai ales că etapa viitoare au parte de un meci extrem, cu CNS Cetate Deva. „Ne aşteaptă un meci foarte dificil. Întâlnim o echipă care a strâns 7 puncte în aceste trei etape, formată din jucători care evoluează de mult timp împreună, tineri de perspectivă dornici să facă pasul spre echipa mare. Mergem să jucăm, să confirmăm prin rezultate evoluţiile din teren şi nu ne ascundem faptul că ne propunem să câştigăm primul meci din retur. Contează mult în economia partidei ce fotbalişti vor fi trimişi să joace pentru echipa secundă a «Bătrânei Doamne»”, a declarat antrenorul Mihai Manea. În tur, Performanţa a câştigat la Galda de Jos, scor 2-0, reuşite S. Szekely şi F. Himcinschi, jucători ce nu mai fac parte din efectivul formaţiei din Alba. De altfel, comparativ cu respectivul duel, „supravieţuitori” mai sunt doar doi, Fetiţa şi Circov, după amplele transformări din intersezon. Va absenta S. Turuş – răcit, dureri la spate.

UTA II, cu tot ceea ce presupune ea, lot de Liga 3-a și Elite Under 19, poate fi considerată echipa începutul de an în fotbalul arădean. „Roș-albii” sunt neînvinși în cele două competiții oficiale, iar în Cupa României, juniorii sunt cu un pas în finală. Anticipam această perioadă bună după pregătirea bună din iarnă. Sperăm să continuăm pe aceeași linie, suntem puțin îngrijorați din pricina prospețimii, dar scopul nostru, al antrenorilor, este să-i aducem pe jucători la forma optimă„, a declarat pentru www.sport.arad.ro Dan Oprescu, cel care conduce destinele „satelitului” UTA-ei, alături de Cristi Păcurar, Adi Ungur și Vasile Sin.

În weekend, mai precis sâmbătă și duminică, arădenii joacă pe teren propriu în fața unor formații abordabile: Performanța Ighiu (în eșalonul terț) și Gaz Metan Mediaș (Liga Elitelor). La Șiria, e din nou rost de puncte, deși formația din județul Alba are argumentele ei pentru un rezultat bun. A rezistat pe teren propriu în fața candidatelor la promovare Lugoj și Reșița și a pierdut la limită (1-2) în „fieful” Ripensiei. „Ighiul e o echipă imprevizibilă, așa se întâmplă de fapt cu toate formațiile ce schimbă mult la nivel de lot într-o pauză competițională. Ne-am luat ceva informații despre ei, de la cei cu care au jucat deja în retur și am înțeles că sunt destul de buni. Dar, asta nu ne sperie, căci și celelalte echipe pe care le-am întâlnit până acum au avut destulă calitate. În tur toate ne-am pus probleme, iar acum e exact invers”,  a adăugat Oprescu. În afară de jucătorii care au avut probleme în iarnă, Vasiu și Prună, UTA II nu are probleme pentru disputa de sâmbătă (ora 15), de pe arena „Otto Greffner”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea